KPSS 2021-2022 Ders Çalışma Planı ve Program Örneği

KPSS 2021-2022 Ders Çalışma Planı ve Program Örneği
Yayınlama: 07.02.2021
Düzenleme: 28.04.2021 03:25
9.788
A+
A-

KPSS 2021-2022 soru ve konu anlatımları birlikte götürebilmek için gerçekçi ve sağlam bir ders çalışma planı yapmak çok önemlidir. Başarıya giden hiçbir yol tesadüf değildir. Sistemli ve düzenli bir çalışma ve emek isteyen KPSS 2021 sürecinde çalışmalarınızı daha verimli hale getirecek ve sizlere nokta atışı yaptıracak olan bir çalışma stratejisi ile yanınızdayız. Verimli ders çalışma taktikleri

 

KPSS uzun bir maratondur. Bu yoğun programda ne kadar erken çalışılmaya başlanırsa o kadar faydalı olacaktır. Sosyal medyada motivasyon amacıyla açılan KPSS çalışma grupları faydalı olabilir. Fakat net bir bilgi veren hesaplar ne yazık ki oldukça azdır. Bu yazımızda gerçekçi ve sistemli bir KPSS ders çalışma planı nasıl oluşturulur? sorusunu sizler için yanıtlayacağız. Umuyoruz ki faydalı olur. Ve başaracağınıza inandığınız bir hedef için sizler de kendinize inanırsanız olmayacak olan şey çok azdır.

Canlı UZEM, Sınavlara Hazırlık Kursu

Kendimize olan güvenin ve inancın temel olduğu bu uzun ve yorucu maraton, ne kadar sistemli ve düzenli olursa o kadar gerçekçi ve inandırıcı adımlar atılmış olur. Bunun için öncelikle kapasitemizi ve zaaflarımızı çok iyi tanımamız gerekir.

KPSS 2021 ÇALIŞMA PROGRAMI NASIL OLUŞTURULMALIDIR?

Sağlam bir ders çalışma programının ilk adımı, öncelikle kapasitemizi ve zaaflarımızı doğru tespit etmeliyiz. Elimize bir hırs ve şevkle aldığımız kalem kağıda yalnızca tutkularımız ve iç güdülerimiz sıralayarak pek sağlıklı ilerleyemeyiz. Ne demek istiyoruz? Gerçekçi olmak zorundayız. Özellikle teknolojinin nimetlerinden yararlanırken zamanımızın neredeyse yarısından fazlasını bu mecrada harcadığımız kabullenmeliyiz.

KPSS 2021 ÇALIŞMALARINDA SOSYAL MECRALAR NASIL KULLANILIR?

Bu mecrayı tamamen bırakıp ders kapaklanmak ne yazık ki demode bir fikir olarak yerini tozlu raflarda aldı. Kendimize bu zulmü yapmak yerine telefon ya da tableti elimize alır almaz ders çalışma gruplarını ve KPSS 2021 soru-bilgi paylaşım sitelerini kontrol etmek ve o günkü paylaşımları gözden geçirmek mantıklı olacaktır.

Sınava kalan süre hesaplanarak elimizde mevcut olan konu dağılımlarını bu günlere dağıtmalıyız. Tabi sınava bir gün kalaya dek değil. Sınava iki üç kala konu anlatımları bitirmiş olmak için üniteleri dağıtmalıyız.

KPSS ÇALIŞMALARINDA KONU ANLATIMLARI PLANA NASIL DAĞITMALIYIZ?

Konu anlatım için bir kaynak bitirip soru çözümünde tüm kaynakları incelemek yerinde olacaktır. KPSS’ye iki ay kala tüm deneme sınavlarına odaklanmalı ve böylece konu anlatım, soru çözümü ve zaman-stres yönetimi konularını ustalıkla ve titizlikle halletmiş oluruz.

KPSS PLANLARIN GK-GY, ALAN VE EĞİTİM ÇALIŞMALARI NASIL YÜRÜTÜLÜR?

Günlük yoğunluklarımızı öncelikle tespit etmeliyiz. Bunlardan çok önemli olmayanları bu süreçte çıkarmalıyız. Özellikle konu anlatım dönemlerinde her güne bir GK-GY, bir alan konusu yerleştirmeliyiz. GK-GY’den bir sayısal bir sözel konu seçerek dengeli dağılım yapmaya özen göstermeliyiz.

Varsa Eğitim Bilimlerinden de her gün bir konu yerleştirmeliyiz. Girilecek olan bölümlerden Her Güne bir konu anlatım bir ünite bitirip ardından konu ile ilgili soru çözümü yaparak günü kapatmalıyız. Bu da bir yıllık KPSS çalışma süresi için günlük ortalama 5-6 saat masa başında kalmak anlamına gelir.

KPSS 2021-2022 DERS ÇALIŞMA PLANINDA GÜNLÜK KAÇ SAAT ÇALIŞILMALI?

Günlük en az 5 saatinizi bu sınava ayırmadan kazanmanızı başarıya değil başka şeylere bağlayabilirsiniz. Adı en fazla tesadüf olur ya da herkesin deyimiyle çok zekisinizdir ve fedakarlık göstermeden öyle kazanmışsınızdır. Önünüzde ciddi anlamda zorlu bir süreç olduğunu unutmadan ve bizce işinzi şansa bırakmadan sistemli bir çalışma ile yürüterek ilerlemenizde fayda vardır. Bir yıl 5 saatinizi verdiğiniz sınavın size sağladığı dönüt olumlu olursa tüm yorgunluklarınız, uykusuzluklarınız buhar olup uçacaktır. Geriye size bol miktarda sevinç ve mutluluk kalacaktır.

KPSS ÇALIŞMALARI İÇİN HANGİ ZAMAN DİLİMLERİ TERCİH EDİLİR?

Aslında bu konu tamamen bireye göre değişkenlik gösterir. Çünkü herkesin öğrenme düzeyi, bilgi alma şekli, hangi zaman aralıklarında verimli olduğu farklılık gösterir. Biz yine de en çok verimli olunan saat dilimlerini size tavsiye etmekten geri durmayacağız. Mutlaka deneme yanılma yoluyla tespit edeceğiniz verim çalışma saatlerinizde önceliği sabah saatlerine vermenizi öneririz.

Gece 23.00 gibi uyuduğunuzda sabah ortalama 05.30- 06.00 gibi uyanabilirsiniz. Bu saatlerde öğrenilen bilgi daha kalıcı olmaktadır. Güne böyle bir tempoyla başlamak size de kendinizi iyi hissettirir.

KPSS 2021-2022 DERS ÇALIŞMALARI HANGİ SAATLERDE DAHA VERİMLİ OLUR?

Fakat asla uyanamayan ve gece o saat aralığında uyuyamayan bireylerseniz, gecenin sessizliğine gömülüp çalışmanız sizin için verimli olacaktır. Fakat gece çalışmasını ikinci yöntem olarak uygulamalısınız. Özellikle 00.00 ile 02.00 arasında vücudun uykuda olması gerektiğini, hormonların yeni gün için yeniden düzenlendiğini ve gece uykusunun tüm uykulardan daha kaliteli ve verimli olduğunu hatırlatmak isteriz. Şimdiden bu gerçekler ile birlikte planını oluşturmaya başlayan ve beklemeyi tercih eden tüm adaylara bol başarılar dileriz.

Bir Yorum Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.