2021 Vakıfbank Personel Alımı
Başvuru Tarihleri: 28.12.2020 – 08.01.2021
Sınav Tarihi: 7 Şubat 2021
Sınav Yerleri: İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Diyarbakır, Kayseri, Samsun, Trabzon, Erzurum
MÜFETTİŞ YARDIMCISI, KONTROLÖR YARDIMCISI
VE UZMAN YARDIMCISI GİRİŞ SINAVI BAŞVURU KOŞULLARI
UYRUK
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
EĞİTİM
İlanda belirtilen lisans bölümlerinden mezun olmak
YAŞ
01.01.1992 ve sonrasında doğan adaylar başvuru yapabilecektir
ASKERLİK DURUMU
Erkek adaylar için askerlik görevini tamamlamış/erteletmiş olmak veya askerlik görevinden muaf olmak
SAĞLIK DURUMU
Yurdun her yerinde ve her iklim koşulunda görev yapmaya elverişli olmak, görevin gerektirdiği sağlık koşullarına sahip olmak
SINAVA İLİŞKİN BİLGİLER
SINAV TARİHİ: 7 Şubat 2021 BAŞVURU TARİHLERİ: 28.12.2020 – 08.01.2021
SINAV YERİ: İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Diyarbakır, Kayseri, Samsun, Trabzon, Erzurum
BAŞVURU
https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr adresi kullanılarak Anadolu Üniversitesi’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden giriş yapılır ve sınav başvuru formu doldurulur. Sınav ücreti 70 TL’dir. Ödeme işlemi, https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr adresi üzerinden kredi/banka kartıyla başvuru esnasında gerçekleştirilecektir.
SINAV HAKKINDA
Adaylar, sınav giriş belgesini 01.02.2021-05.02.2021 tarihleri arasında, https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr adresinden alacaklardır.
Sınava girecek adayların, E-Devlet üzerinden, sınav tarihi itibarıyla geçerli HES kodu belgelerinin çıktısını almaları ve sınava gelirken, ilanımızda belirtilen diğer belge ve gereçler ile birlikte yanlarında getirmeleri gerekmektedir.
Başvuru Süreci
https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr adresi kullanılarak Anadolu Üniversitesi’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden giriş yapılır ve sınav başvuru formu doldurulur.
Başvuru sırasında adaylara unvan tercihi için üç farklı seçenek sunulacaktır:
- Müfettiş Yardımcısı veya Kontrolör Yardımcısı: Sadece “Müfettiş Yardımcısı veya Kontrolör Yardımcısı” unvanları için başvurmak isteyen adaylar, başvuru ekranında, Müfettiş Yardımcısı veya Kontrolör Yardımcısı seçeneğini işaretleyeceklerdir.
- Uzman Yardımcısı: Sadece “Uzman Yardımcısı” unvanı için başvurmak isteyen adaylar, Uzman Yardımcısı seçeneğini işaretleyeceklerdir.
- Tüm Pozisyonlar: İlanda yer alan tüm unvanlar için başvuru yapmak isteyen adaylar ise, Tüm Pozisyonlar seçeneğini işaretleyecektir. Bu seçeneği işaretleyen adaylar, Müfettiş Yardımcısı, Kontrolör Yardımcısı ve Uzman Yardımcısı unvanlarının tümü için başvurmuş olacaktır.
Sınav başvuru formu doldurulurken adayların son 6 ay içinde çekilmiş, “JPEG” formatındaki vesikalık fotoğraflarını sisteme yüklemesi gerekmektedir. Yüklenecek fotoğraf, sınav günü adayı kolaylıkla tanıtacak nitelikte ve ön cepheden çekilmiş olmalıdır.
Başvurular sadece Anadolu Üniversitesi Aday İşlemleri Sistemi’nden yapılacaktır. Şahsen veya posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Adayların, yapılan başvuruya ilişkin herhangi bir belge göndermesine gerek yoktur.
Sınav Ücreti Ödemeleri
Sınav ücreti 70 TL’dir.
Ödeme işlemi, https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr adresi üzerinden kredi/banka kartıyla başvuru esnasında gerçekleştirilecektir.
Sınav ücreti ödemeleri, sadece, Anadolu Üniversitesi Aday İşlemleri Sisteminin yukarıda belirtilen internet sitesi üzerinden yapılacaktır. Bankamız ödeme kanallarıyla işlem gerçekleştirilemeyecektir. Havale, EFT vb. yöntemlerle yapılan ödemeler kabul edilmeyecektir.
- BAŞVURU KOŞULLARI
Sınava başvurmak isteyen adayların;
- C. vatandaşı olmaları,
- 01.1992 ve sonrası doğumlu olmaları,
- Kamu hizmetinden yasaklı bulunmamaları,
- Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis ya da affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolaylı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçlardan veya kaçakçılık, resmi ihale ve alım-satımlara fesat karıştırma, kara para aklama, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından hükümlü bulunmamaları,
- Başka bir kuruma karşı zorunlu çalışma yükümlülüğünün bulunmaması,
- Daha önce, Bankamızın işe alımla ilgili sınavlarından birine katılmış olup sözlü sınav aşamasında başarısız sayılmamış olmaları,
(Daha önce, Müfettiş Yardımcılığı yazılı sınavını kazanarak Müfettiş Yardımcılığı sözlü sınavdan sonra Bankanın herhangi bir biriminde görevlendirilenler sınava kabul edilmez, ancak daha önce Bankanın işe alımla ilgili sınavlarından birine katılıp yazılı sınavı kazanan ama sözlü sınava katılmayan adaylar sınava kabul edilir.)
- Öğrenim süresi en az 4 yıl olan ve ekteki tabloda gösterilen lisans bölümlerinin en az birinden sözlü sınav tarihi itibarıyla mezun durumda olmaları,
- Müfettiş Yardımcısı veya Kontrolör Yardımcısı unvanları için; bedensel ve ruhsal sağlık durumlarının, yurdun her yöresinde, her iklim koşulunda görev yapmaya ve sürekli seyahate elverişli olmaları, (Sınavı kazanan adaylardan bu konuda sağlık kurulu raporu istenecektir.)
Uzman Yardımcısı unvanı için; bedensel ve ruhsal sağlık durumlarının, yurdun her yöresinde, her iklim koşulunda görev yapmaya elverişli olması, (Sınavı kazanan adaylardan bu konuda sağlık kurulu raporu istenecektir.)
- Erkek adayların fiili askerlik görevini yapmış veya erteletmiş olmaları ya da yetkili makamlarca onaylanmış özel durumları nedeniyle askerlik hizmetinden muaf tutulmaları, (Yazılı sınav gününe kadar askerlik hizmetini tamamlayacak olan adaylar ile bedelli askerlik başvurusunda bulunmuş ve celp dönem tarihi kesinleşmiş adayların başvuruları kabul edilebilecektir.) gerekmektedir.
Sınav başvurusu yapılırken Anadolu Üniversitesi Aday İşlemleri Sistemine girilen bilgiler arasında yanlış ya da hatalı beyanların bulunması halinde; adayın, sınavı kazanmış olsa dahi kazanmamış sayılacağı ve sınavla ilgili herhangi bir hak iddia edemeyeceği; bu hususların, sınava başvuran her aday tarafından, başlangıçta ve kayıtsız şartsız kabul ve taahhüt edilmiş sayılacağı önemle bilinmelidir.
- SINAV GÜNÜ
Adayın Sınava Gelirken Yanında Getirmesi Gereken Belge ve Gereçler:
Sınava başvurusu kabul edilen adaylar, 01.02.2021-05.02.2021 tarihleri arasında, Anadolu Üniversitesinin https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr internet sitesinden “Sınav Giriş Belgesi”ni alabileceklerdir.
Yazılı sınavın yapılacağı yerin adresi ve sınav saati Sınav Giriş Belgesi’nde belirtilecektir.
Sınava girecek adayların, E-Devlet (https://www.turkiye.gov.tr/) üzerinden, “E-Devlet-Sağlık Bakanlığı-Hes Kodu Üretme ve Listeleme” ekranından, sınav tarihi itibarıyla geçerli, karekodlu HES kodu belgelerinin çıktısını almaları ve sınava gelirken yanlarında getirmeleri gerekmektedir.
Yazılı sınava katılacak adaylar, sınava girebilmek için;
- Sınav Giriş Belgesi ile birlikte, üzerinde silinti, kazıntı veya değişiklik yapılmamış, fotoğrafları ile tanınmalarına engel teşkil etmeyecek nitelikte Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı/T.C. Kimlik Kartı veya üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan sürücü belgesi veya geçerlilik süresi bitmemiş olan pasaport veya Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen fotoğraflı, imzalı, mühürlü ve süresi geçerli Geçici Kimlik Belgesini,
- E-Devlet üzerinden alınan, sınav tarihi itibarıyla geçerli karekodlu HES kodu belgesinin çıktısını, ibraz etmek zorundadır.
Bunların dışında hiçbir belge sınava girebilmek için geçerli olmayacaktır.
Belge kontrolleri sınav görevlilerince yapılacak olup eksik belgesi olanlar sınava alınmayacaktır.
Sınava katılacak adaylar, yanlarında kurşun kalem ve silgi bulunduracaklardır.
Sözlü sınava sadece yazılı sınavı kazanmış olan adaylar çağrılacaktır. Sözlü sınavın tarihi, saati ve sınavın yapılacağı yerin adresi, yazılı sınavı kazananlara ayrıca bildirilecektir.
Covid-19 Salgını Kapsamında Alınan Tedbirler:
Sınava girecek adayların, E-Devlet üzerinden, sınav tarihi itibarıyla geçerli, karekodlu HES kodu belgelerinin çıktısını almaları ve sınava gelirken yanlarında getirmeleri gerekmektedir.
Sınav binalarına girişte, adayların HES kodu kontrol edilecektir. HES kodu için ayrıntılı bilgilere Sağlık Bakanlığımızın https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşılabilmektedir.
Sınav tarihinde, HES kodu sorgulamasında olumsuzluk bulunan (Covid-19 + olan, Covid-19 temaslısı olan, izole koşullarda karantinada bulunması gereken ve benzeri nedenlerden dolayı) veya sınav binasına giriş esnasında vücut sıcaklığı 38 derece ve üzeri olan riskli adaylar sınava alınmayacak olup ücretleri iade edilecektir.
Covid-19 Salgını Nedeniyle Sınavın Ertelenmesi:
Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında, resmi makamlarca uygulanan kısıtlamalar (şehirlerarası seyahatlerin sınırlanması, sokağa çıkma kısıtlamaları vb.) ve diğer nedenlerle sınavın 07.02.2021 tarihinde yapılmasının imkânsız hale gelmesi durumunda sınav ertelenecek olup yeni sınav tarihi ve diğer hususlar, Bankamızın internet sitesinde ilan edilecektir. Bu ilan tebligat hükmündedir. Dolayısıyla sınav sürecinde adayların Bankamızın internet sitesini yakından takip etmeleri önerilmektedir.
- SINAV KONULARI
Sınav, yazılı ve sözlü olmak üzere 2 aşamalıdır. Bankanın, sözlü sınavı birden fazla aşamada gerçekleştirme hakkı saklıdır.
Sınavın yazılı bölümü 2 (İki) oturumda yapılacaktır. Yazılı sınavı oluşturan tüm testler çoktan seçmeli sorulardan oluşmakta olup konu dağılımları ekteki tabloda gösterilmiştir.
Tüm adaylar, unvan tercihlerinden bağımsız olarak, tek yazılı sınava girecek, adayların soru kitapçıkları başvuru ekranında belirttikleri unvan tercihine göre değişmeyecektir.
BİRİNCİ OTURUM – Saat 10:00
Birinci oturumun ilk seansında adaylara önce Genel Yetenek Testi kitapçığı dağıtılacaktır. İlgili testin süresinin sona ermesiyle birlikte kitapçıklar toplanacak ve ara verilmeden Yabancı Dil Testine geçilecektir.
Birinci oturumda yer alan Genel Yetenek ve Yabancı Dil Testleri, sınava katılacak tüm adaylar için zorunludur.
İKİNCİ OTURUM – Saat 14:00
İkinci oturumda ise Alan Testleri yanıtlanacaktır. Alan Testleri, ekteki tabloda belirtilen şekliyle, zorunlu ve varsa seçmeli derslerden yapılacaktır. Aday, kendisine tanınan Seçmeli Alan Testlerinden sadece bir tanesini seçecektir.
- BAŞARI KRİTERLERİ
Yazılı sınav notu 100 puan üzerinden hesaplanmaktadır.
Müfettiş Yardımcılığı ve Kontrolör Yardımcılığı İçin Başarı Kriterleri:
Baraj 1: Yabancı Dil Testi puanı 70’in veya Genel Yetenek Testi puanı 60’ın altında olan adaylar “Müfettiş Yardımcısı veya Kontrolör Yardımcısı” unvanları için başarısız sayılacaktır.
Baraj 2: Yabancı Dil Testi hariç diğer testlerin puan ortalaması 50’nin altında olan adaylar “Müfettiş Yardımcısı veya Kontrolör Yardımcısı” unvanları için başarısız sayılacaktır.
Sınav başvuru aşamasında, “Müfettiş Yardımcısı veya Kontrolör Yardımcısı” veya “Tüm Pozisyonlar” seçeneğini işaretleyen adaylardan, Baraj 1 ve Baraj 2’yi geçen adayların Yabancı Dil Testi hariç diğer testlerden aldıkları notların ortalaması alınarak, ortalama sınav puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere;
Ekteki tabloda,
- A grubunda yer alan bölümlerden mezun olan adaylar arasından ilk 100 kişi,
- B grubunda yer alan bölümden mezun olan adaylar arasından ilk 5 kişi,
- C grubunda yer alan bölümlerden mezun olan adaylar arasından ilk 10 kişi,
- D grubunda yer alan bölümlerden mezun olan adaylar arasından ilk 10 kişi,
- E grubunda yer alan bölümlerden mezun olan adaylar arasından ilk 10 kişi,
- Her bir grupta başarılı olan son aday ile aynı ortalama puana sahip adaylar;
“Müfettiş Yardımcılığı/Kontrolör Yardımcılığı” sözlü sınavına katılmaya hak kazanacaktır.
Müfettiş Yardımcılığı/Kontrolör Yardımcılığı sözlü sınavına katılan adaylar, öncelikle, “Müfettiş Yardımcısı” adayı olarak değerlendirilecek ve bu kapsamdaki değerlendirmeleri tamamlandıktan sonra, “Kontrolör Yardımcısı” adayı olarak değerlendirmeye tabi tutulacaklardır.
Müfettiş Yardımcılığı/Kontrolör Yardımcılığı sözlü sınavına katılan adaylardan, sınav başvurusu sırasında “Tüm Pozisyonlar” seçeneğini işaretleyerek “Uzman Yardımcısı” unvanına da başvuran adaylar, yukarıda belirtilen öncelik sıralamasına göre “Müfettiş Yardımcısı” ve “Kontrolör Yardımcısı” adayı olarak değerlendirildikten sonra, “Uzman Yardımcısı” adayı olarak değerlendirmeye alınacaklardır.
İstihdam edilecek Müfettiş Yardımcılarının bölge merkezi İstanbul olacaktır. Kontrolör Yardımcıları ise, Bankamızca uygun görülecek şehirlerde istihdam edileceklerdir.
Uzman Yardımcılığı İçin Başarı Kriterleri:
İstihdam edilecek Uzman Yardımcılarının görev yerinin İstanbul olması planlanmaktadır.
- Sınav başvuru aşamasında tüm pozisyonlar seçeneğini işaretleyen adaylardan “Müfettiş Yardımcısı veya Kontrolör Yardımcısı” kontenjanına giremeyen adaylar ile
- Sınav başvuru aşamasında “Uzman Yardımcısı” seçeneğini tercih eden adaylar içerisinden,
Baraj 1: Yabancı dil puanı 50’nin altında olan adaylar başarısız sayılacak,
Baraj 2: Yabancı dil hariç genel sınav puan ortalaması 50’nin altında olan adaylar başarısız sayılacak,
Baraj-1 ve Baraj-2’yi geçen adaylar, “Uzman Yardımcılığı” aday havuzuna alınacaktır.
Bu grup içerisindeki adaylar, yabancı dil hariç genel sınav puan ortalaması en yüksek adaydan başlamak üzere sıralanacak olup bu adaylar içerisinden, yazılı sınav sonrasında belirlenecek olan Bankamız Uzman Yardımcısı ihtiyacı kadarı, söz konusu sıralama dahilinde “Uzman Yardımcılığı” sözlü sınavına davet edilecektir.
YAZILI SINAV SONUCUNUN İLANI, SINAVA İTİRAZ ŞEKLİ VE İTİRAZIN SÜRESİ
Yazılı sınav sonucu, https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/ internet adresi üzerinden ilan edilecektir.
Yazılı sınav sorularına itiraz, en geç 10.02.2021 tarihi mesai bitimine kadar, https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/ internet adresi üzerinden Anadolu Üniversitesine yapılır.
Adaylar, yazılı sınav sonucuna ilişkin itirazlarını https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/ internet adresi üzerinden, sonuçların yayınlandığı günü takip eden 2 (iki) iş günü içerisinde Anadolu Üniversitesine yapabilirler.
Bilgi Edinme
Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O
Telefon:
Müfettiş Yardımcılığı/Kontrolör Yardımcılığı ile İlgili Konularda:
(0216) 724 23 61
(0216) 724 23 71
(0216) 724 23 75
Uzman Yardımcılığı ile İlgili Konularda:
(0216) 724 27 29
(0216) 724 27 31
E-Posta:
sinav.basvuru@vakifbank.com.tr
Anadolu Üniversitesi
Adaylar sınav başvurusu esnasında, başvuru işlemine yönelik oluşabilecek teknik sorunlarla ilgili olarak Anadolu Üniversitesi ile iletişime geçecektir.
Sınav Başvuru Adresi: https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/
E-Posta: sinavdestek@anadolu.edu.tr
Web Sitesi: https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/
Telefon: (0222) 335 44 79
Ek-1: Sınava başvuru yapılabilecek 4 yıllık lisans bölümleri, lisans bölümlerinin dahil olduğu gruplar ile zorunlu ve seçmeli dersleri:
BÖLÜMLER | GRUP | ZORUNLU DERSLER | SEÇMELİ DERSLER |
Aktüerya | A | Hukuk1, Ekonomi | Muhasebe veya Maliye |
Aktüerya Bilimleri | A | Hukuk1, Ekonomi | Muhasebe veya Maliye |
Aktüerya ve Risk Yönetimi | A | Hukuk1, Ekonomi | Muhasebe veya Maliye |
Avrupa Birliği İlişkileri | A | Hukuk1, Ekonomi | Muhasebe veya Maliye |
Bankacılık | A | Hukuk1, Ekonomi | Muhasebe veya Maliye |
Bankacılık Finans | A | Hukuk1, Ekonomi | Muhasebe veya Maliye |
Bankacılık/Finans | A | Hukuk1, Ekonomi | Muhasebe veya Maliye |
Bankacılık ve Finans | A | Hukuk1, Ekonomi | Muhasebe veya Maliye |
Bankacılık ve Finansman | A | Hukuk1, Ekonomi | Muhasebe veya Maliye |
Bankacılık ve Sigortacılık | A | Hukuk1, Ekonomi | Muhasebe veya Maliye |
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri | A | Hukuk1, Ekonomi | Muhasebe veya Maliye |
Ekonometri | A | Hukuk1, Ekonomi | Muhasebe veya Maliye |
Ekonomi (İktisat) | A | Hukuk1, Ekonomi | Muhasebe veya Maliye |
Ekonomi ve Finans | A | Hukuk1, Ekonomi | Muhasebe veya Maliye |
İşletme | A | Hukuk1, Ekonomi | Muhasebe veya Maliye |
İşletme Enformatiği | A | Hukuk1, Ekonomi | Muhasebe veya Maliye |
İşletme Bilgi Yönetimi | A | Hukuk1, Ekonomi | Muhasebe veya Maliye |
İşletme-Ekonomi | A | Hukuk1, Ekonomi | Muhasebe veya Maliye |
Kamu Yönetimi | A | Hukuk1, Ekonomi | Muhasebe veya Maliye |
İşletme Yönetimi | A | Hukuk1, Ekonomi | Muhasebe veya Maliye |
Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler | A | Hukuk1, Ekonomi | Muhasebe veya Maliye |
Küresel ve Uluslararası İlişkiler | A | Hukuk1, Ekonomi | Muhasebe veya Maliye |
Maliye | A | Hukuk1, Ekonomi | Muhasebe veya Maliye |
Muhasebe | A | Hukuk1, Ekonomi | Muhasebe veya Maliye |
Muhasebe Bilgi Sistemleri | A | Hukuk1, Ekonomi | Muhasebe veya Maliye |
Muhasebe ve Denetim | A | Hukuk1, Ekonomi | Muhasebe veya Maliye |
Muhasebe ve Finans Yönetimi | A | Hukuk1, Ekonomi | Muhasebe veya Maliye |
Muhasebe ve Finansal Yönetim | A | Hukuk1, Ekonomi | Muhasebe veya Maliye |
Pazarlama | A | Hukuk1, Ekonomi | Muhasebe veya Maliye |
Pazarlama / Satış Yönetimi | A | Hukuk1, Ekonomi | Muhasebe veya Maliye |
Risk Yönetimi | A | Hukuk1, Ekonomi | Muhasebe veya Maliye |
Sermaye Piyasası | A | Hukuk1, Ekonomi | Muhasebe veya Maliye |
Sermaye Piyasaları ve Portföy Yönetimi | A | Hukuk1, Ekonomi | Muhasebe veya Maliye |
Sigortacılık | A | Hukuk1, Ekonomi | Muhasebe veya Maliye |
Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri | A | Hukuk1, Ekonomi | Muhasebe veya Maliye |
Sigortacılık ve Risk Yönetimi | A | Hukuk1, Ekonomi | Muhasebe veya Maliye |
Sigortacılık ve Sosyal Güvenlik | A | Hukuk1, Ekonomi | Muhasebe veya Maliye |
Siyaset Bilimi | A | Hukuk1, Ekonomi | Muhasebe veya Maliye |
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi | A | Hukuk1, Ekonomi | Muhasebe veya Maliye |
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler | A | Hukuk1, Ekonomi | Muhasebe veya Maliye |
Uluslararası Finans | A | Hukuk1, Ekonomi | Muhasebe veya Maliye |
Uluslararası Finans ve Bankacılık | A | Hukuk1, Ekonomi | Muhasebe veya Maliye |
Uluslararası Girişimcilik | A | Hukuk1, Ekonomi | Muhasebe veya Maliye |
Uluslararası İlişkiler | A | Hukuk1, Ekonomi | Muhasebe veya Maliye |
15 kez görüntülendi.
HABER VE İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN TELEGRAM GRUBUMUZA KATILIN