İşletme Mezunu takipçimizin gönderdiği metni aynen yayınlıyoruz. Görüşlerinizi yorum kısmına belirtebilirsiniz.
İşte O Metin:
Bizler 3163 nitelikli kodlu işletme ön lisans mezunları olarak her atama döneminde ortaklı kadrolara mahkum edilerek İşletme Mezunu takipçimizin gönderdiği metni aynen yayınlıyoruz. Görüşlerinizi yorum kısmına belirtebilirsiniz.
İşte O Metin:
Bizler 3163 nitelikli kodlu işletme ön lisans mezunları olarak her atama döneminde ortaklı kadrolara mahkum edilerek yüksek puanlar almamıza rağmen atanamıyoruz.
Muhasebe, maliye, halkla ilişkiler gibi birçok bölümle aynı dersleri almamıza rağmen kurumlar bizi tercih etmemektedir, bizleri tek tercih eden SGK ise 2014/2 atamasında 17 bölümle ortak kodlarla tercih etmektedir. Bu da bizde büyük mağduriyet yaratmakta atanmamızın önüne set çekmektedir ortak kodlar ve kurumların bizi tercih etmeme konusunda birçok girişimde bulunmamıza rağmen sonuç alamadık.
Adaletsiz kadro dağılımının sürekli kurbanı olarak her atama döneminde biraz daha umutsuzluğa düşüyoruz. İşletme ön lisans bölümleri ayrıca kendi branşından sıralama yapılırken 12 alanla birlikte sayılarak bölüm bazında ÖSYM ve DPB tarafından sıralamaya tabi tutuluyoruz. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çeşitli pozisyon ve görevlerde çalışabilecek bilgi beceri ve yetişkinliğe sahip mezunlar olarak kadro adaleti ve ortak kodsuz alımlar bekliyoruz.
Yıllardır bu mağduriyet 3163 İşletme Bölümü mezunlarını maddi manevi çok sıkıntılara sokmuştur. Yetkililerden 3163 Bölümü mezunları olanak niteliklerimiz ve yüksek puanlarımızla tüm kurumlardan kadro desteğini beklemekteyiz.