Askere Gitmeden Önce ve Geldikten Sonra İşsizlik Maaşı Alabilirsiniz

Askere Gitmeden Önce ve Geldikten Sonra İşsizlik Maaşı Alabilirsiniz
Yayınlama: 05.12.2017
Düzenleme: 05.03.2021 22:49
2.171
A+
A-

Askerden önce sigortalı olarak çalışan ve görev zamanı ayrılan gençlerin hem tazminat, hem işsizlik maaşı, hem de döndükten sonra aynı işyerinde çalışma hakları bulunuyor. Askerlik nedeniyle işten ayrılanlar diğer şartları taşımaları halinde işsizlik maaşına da hak kazanıyorlar.

ÖNCESİ VE SONRASINDA ALABİLİYORLAR

Yani son 3 yılda en az 600 gün prim ödemeleri ve son 120 günde de kesintisiz prim ödenmiş olması gerekiyor. Askere giden gençler işsizlik maaşını askerlik öncesi ve sonrasında alabiliyorlar.

GÖREVDE ÖDEME YOK

Yani askerlik sırasında işsizlik maaşı alınamıyor. İşsizlik maaşı almak için İŞKUR’a başvuran sigortalıların işe girmeye hazır durumda olması gerekiyor. Askerdeyken bu imkan olmadığı için işsizlik maaşı ödenmiyor. Askerden önce işsizlik maaşına başvurmuşsa askere gidince maaş kesiliyor kalanı askerlik dönüşü ödeniyor. Hemen askere gitmişse dönüşte İŞKUR’a başvurarak çalışana kadar işsizlik maaşı alabiliyor.

EN FAZLA 10 AY

Tabi burada maaş süresi ödenen prime göre en fazla 10 ay olabiliyor. Hak kaybı olmaması için bazı noktaları da belirtelim. İşten ayrıldığı tarihten askere gidilen tarihe kadar geçen sürenin 3 ayı geçmemesi gerekiyor. Yine terhisten sonra 1 ay içinde başvurması gerekiyor. Bir aydan sonraki her geçen süre alacağı maaştan düşülüyor unutmayın.

Sabah

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. Yunus dedi ki:

    Merhabalar.
    23 Haziran 2019 tarihinde tecilim bitiyor ve o tarihten sonra askerlik nedeniyle işten ayrılmayı düşünüyorum. Anladığım kadarıyla Haziran ayında tecilimin bitmesi nedeniyle Kasım ayına sevk tarihi verilebiliyor. Haziran ve Kasım ayları arasındaki sürede işsizlik maaşı almam mümkün mü? 3 aylık bir süreden bahsedilmiş o sürenin ne anlam ifade ettiğini anlayamadım.
    Teşekkürler