Balık Tüketmek Alzheimer Ve Grip Riskini Azaltıyor

Balık Tüketmek Alzheimer Ve Grip Riskini Azaltıyor
Yayınlama: 29.10.2015
Düzenleme: 05.03.2021 22:34
301
A+
A-

Balıkçıların dört gözle beklediği avlanma yasağının bitmesiyle balık tezgahlarındaki çeşit zenginleşti. bunun yanında uzmanlar Alzheimer ve Gripten korunmak için balık tüketiminin çok önemli olduğunu vurguluyor.

Uzmanlar haftada iki kez mevsim balığı t Balıkçıların dört gözle beklediği avlanma yasağının bitmesiyle balık tezgahlarındaki çeşit zenginleşti. bunun yanında uzmanlar Alzheimer ve Gripten korunmak için balık tüketiminin çok önemli olduğunu vurguluyor.

Uzmanlar haftada iki kez mevsim balığı tüketilmesinin kalp krizinden Alzheimer’a, gripten cilt sağlığına dek pek çok faydası olduğunu vurguluyor.

Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Alev Erkan, “Balık beslenmemizin önemli bir parçası. Haftada 300-400 gram tüketilmeli. Ancak önemli olan mevsim balıklarını tüketmektir” diyor. Diyet Uzmanı Erkan, balığın faydalarını şöyle anlatıyor:

Kötü kolesterolü düşürüyor: “Kalp krizi balık tüketiminin fazla olduğu bölgelerde daha az! Çünkü balıktaki Omega-3 kötü kolesterolü düşürüp iyi kolesterolü yükseltiyor, kalp ritmini düzenliyor. Kalp krizi ve felce karşı koruyor.”

Alzheimer’a karşı koruyor: “Balıktaki DHA isimli madde Omega-3 yağ asitlerinden bir tanesi. Bu madde beyin ve sinir hücrelerini koruyarak beyin sağlığını destekliyor. Balık, beyinden kana, beyinde birikmemesi gereken maddelerin taşınmasını sağlıyor bu sayede Alzheimer’a karşı koruyor.”

Depresyona faydalı: “Balığın yağı beyindeki uyarıcıların doğru çalışmasını sağlayarak depresyona karşı koruma sağlıyor”

Cildi koruyor, yeniliyor: “Balıkta bulunan Omega-3 sedef hastalığında tedavi edici özelliğe sahip.”

Güçlü kalkan: “Sonbaharın gelmesiyle grip sezonu açıldı. Mevsim geçişlerinde çok sık kapımızı çalabilen gribe karşı balık çok önemli bir kalkan. Bağışıklık sistemini kuvvetlendiren balığın içerdiği yağ asitleri sayesinde gribe ve enfeksiyonlara karşı vücudu koruduğu çalışmalarla kanıtlanmış durumda.”

kaynak: milliyet

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.