Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan Devlet Başkanı’nı Ağırladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan Devlet Başkanı’nı Ağırladı
Yayınlama: 08.08.2015
Düzenleme: 05.03.2021 22:16
331
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 devlet bakanıyla birlikte Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov’u boğaz manzaralı Tarabya Köşkü’nde kapıda karşıladıktan sonra baş başa yemek yedi.

Konuğunu kapıda karşılan Erdoğan ardından Berdimuh Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 devlet bakanıyla birlikte Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov’u boğaz manzaralı Tarabya Köşkü’nde kapıda karşıladıktan sonra baş başa yemek yedi.

Konuğunu kapıda karşılan Erdoğan ardından Berdimuhamedov ile baş başa öğle yemeği yedi. Yemeğin ardından heyetler arası görüşme gerçekleştirildi. Tarabya Köşkü’nde Boğaz manzarası eşliğinde gerçekleşen çalışma yemeğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Devlet Başkanı Berdimuhamedov, dost ve kardeş iki ülke arasındaki ilişkilerin ortak gündeminde yer alan konuları ele aldıkladıkları, bölgesel ve uluslararası gelişmeler konusunda görüş alışverişinde bulundukları öğrenildi.

Yemeğin ardından heyetler arası görüşmeye geçildi. Görüşme masasında Türk heyetinde Millieğitim Bakanı Nabi Avcı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da yer aldı.Türkiye ile Türkmenistan arasındaki ilişkilerin gündeminde yer alan konular, heyetler arası görüşmede ele alındı. Yaklaşık 2.5 saat süren ziyaretin ardından Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov saat 17:10 sularında Tarabya Köşkü’nden ayrıldı.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.