Bu yıl üniversite kayıtları internet üzerinden yapılabilecek, e-devlet üzerinden adaylar şifreleriyle giriş yaparak kayıtlarını kolayca yapabilecekler. Üniversite kayıtlarını e-devletten yapacak adaylar için kayıt aşamalarını adım adım anlattık. Lütfen ka Bu yıl üniversite kayıtları internet üzerinden yapılabilecek, e-devlet üzerinden adaylar şifreleriyle giriş yaparak kayıtlarını kolayca yapabilecekler. Üniversite kayıtlarını e-devletten yapacak adaylar için kayıt aşamalarını adım adım anlattık. Lütfen kayıt işlemine başlamadan önce inceleyiniz. Eğer bir sorunla karşılaşırsanız yorum kısmından mutlaka iletiniz. e-kayıtlar sadece Devlet Üniversiteleri için geçerlidir. E-devlet şifrelerinizi ptt Şubelerinde edinebilirsiniz.
Devlet üniversitelerine kayıt için 2 seçeneğimiz var :
*İsteyen elektronik kayıt yapar ( 28Temmuz – 5Ağustos tarihileri arasında https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden)
*İsteyen de bizzat üniversiteye gidip kaydolur. ( 3-7 ağustos)
Bu ikisinden birini yapacaksınız sadece
Elektronik kayıt işlemi kılavuzu http://www.yok.gov.tr/docume…/10279/13242483/YOK_E_Kayit.pdf
(AYRICA gerekli tüm bilgiler için okulumuzun web adresine bakmalıyız)
İnternetten Üniversite Kaydı Yapabilmek için Sahip Olmanız Gerekenler
Vergiler, Harçlar ve İşlem Ücretler
Bu işlem için herhangi bir ek ücret, vergi vb. alınmamaktadır.
– https://www.turkiye.gov.tr/ (1) web sitesi üzerinden, ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ başlığı altında açılan ‘Üniversite E-Kayıt ‘ seçeneğini tıklayarak kayıt yapabilecek.
-Kaydını yapan barkodlu çıktı alacak.
-İsteyen öğrenciler üniversitelerine giderek şahsen kayıt da yaptırabilecek.
-Elektronik kayda, özel yetenek programları ile elektronik kaydı uygun görülmeyen (sağlık raporu, heyet raporu istenen) bazı programlar dahil edilmeyecek.
-Öğrenciler, elektronik kayıt işleminin ardından üniversitelerin duyurduğu tarihte ders kayıtlarını yaptırarak eğitime başlayabilecek.
1- SİSTEME GİRİŞ
– e-Devlet Kapısı’nın adresi www.turkiye.gov.tr ‘dir. İnternet tarayıcınızın adres satırına bu adresi yazarak sayfaya ulaşabilirsiniz.
e-Devlet Şifresi ile giriş yapmak
Siz farklı bir yöntem ile giriş yapmayı deneyebilirsiniz ancak daha fazla kişi bu yöntemi kullandığından biz bu yöntemi anlatacağız. E-Devlet şifrenizi içeren zarfınızı PTT Merkez Müdürlüklerinden veya yurt dışında iseniz Konsolosluklardan, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numaranızın bulunduğu kimliğinizi ibraz ederek temin edebilirsiniz.
2- GİRİŞ YAPTIKTAN SONRA KAYIT KISMINI BULABİLMEK
Sisteme Giriş işleminizi tamamladıktan sonra,
3- İLETİŞİM BİLGİLERİNİZİ GÜNCELLEYİN
İletişim Bilgisi Bu hizmetten faydalanmak için eDevlet Kapısı profilinizdeki e-posta ve cep telefonu bilgilerinizin tanımlı ve doğrulanmış olması gerekir. Eğer daha önce iletişim bilgilerinizi doğrulamadı iseniz, yandaki gibi bir ekran ile karşılaşacaksınız. “Bilgilerimi Şimdi Güncelle” düğmesine basarak eposta ve cep telefonu bilgilerinizi sisteme giriniz. Ekrandaki yönergeleri takip ederek her ikisini de doğrulanmış hale getiriniz.
4- EĞER KARŞINIZA BU HATA MESAJLARI ÇIKIYORSA
Aşağıdaki hata mesajlarından biriyle karşılaşıyorsanız, kayıdı internet üzerinden yapamayacaksınız demektir. Okula başvurunuz.
5- EĞER HATA ALMIYORSANIZ, AŞAĞIDAKİ SAYFA AÇILACAK
Açılacak sayfada sizin kazandığınız okul varsa Devam Et butonuna tıklayabilirsiniz
6- BİLGİ DOĞRULAMA SAYFASI
Aşağıdaki resimdeki gibi bir bilgi doğrulama sayfası açılacak. Eğer bu sayfadaki bilgiler doğruysa Kutucuklara EVET yazabilirsiniz.
2 kutucuğu da onayladıktan sonra Devam Et butonuna basınız.
7- SMS ile Onay Kodu Doğrulama
SMS Onayı Bu aşamada cep telefonunuza gelen doğrulama kodunu size verilen süre içinde ilgili alana girmeniz gerekmektedir. Doğrulama kodunu girdikten sonra “Devam Et” düğmesini kullanarak bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz.
8- BARKOD NUMARASINI BİR KENARA YAZIN
Belge Görüntüleme SMS onayını takiben bu ekranı göreceksiniz. Burada Kayıt Belgenizi görüntüleyebilir veya “Dosyayı İndir” bağlantısını kullanarak bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz. Belgenizin çıktısını almak için tarayıcınızda bulunan “Yazdır” komutunu kullanmayınız.
Çıktı almak için önce belgeyi bilgisayarınıza indiriniz, ardından inen dosyayı açarak yazdırınız. İpucu: Eğer belgenizi yazdırma imkanınız yok ise, barkod numarasını ve T.C. Kimlik Numaranızı, belgeyi vereceğiniz kuruma iletmeniz yeterlidir. Barkod numaranızı ve T.C. Kimlik Numaranızı ilettiğiniz kişiler, “Belge Doğrulama” hizmetini kullanarak, belgenin bir kopyasını alabilir ve geçerliliğini kontrol edebilirler.
Kariyer Memur olarak yeni üniversitenizde başarılar diler, hayatınızda size güzellikler getirmesini temenni ederiz.
www.kariyermemur.com Haberin Tüm Hakları Kariyer Memur’a aittir. İzinsiz tamamının yada bir kısmının kopyalanması halinde yasal işlem başlatılacaktır.
iletişim bilgilerimi güncellemeden e kaydımı tamamladım. iletişim bilgilerimi güncellemek için ne yapabilirim