T.C.
GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN
2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDAKİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞR T.C.
GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN
2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDAKİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARINA SINAVLA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR
I- TEZLİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI
A. BAŞVURU KOŞULLARI
1- Mezuniyet
Adayların başvuracakları anabilim dallarının uygun gördüğü dört yıllık bir yükseköğretim kurumundan mezun olmaları gerekir.
2- ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı)
Adayların Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) başvuracakları programın öngördüğü türde yeterli puanı almış olmaları gereklidir. ALES yerine geçebilecek uluslararası düzeyde kabul gören sınav eşdeğerlikleri için Tablo 1’e bakınız.
3- Yabancı Dil Bilgisi
Adayların başvuracakları programın öngördüğü yabancı dilde yeterli puana sahip olmaları gerekir. Üniversitelerarası Kurul tarafından eşdeğerliği kabul edilen ve Tablo 2’de belirten sınavlardan herhangi birinden gerekli puanı aldıklarını belgeleyenler, yabancı dil koşulunu sağlamış olurlar.
Türkçe programlara başvuracak yabancı uyruklu adayların Türkçe bilgi seviyelerini gösterir “TÖMER C1” belgesi sunmaları gerekir.
B. YATAY GEÇİŞ
Adayların bir yüksek lisans programında en az bir yarıyılı başarı ile tamamlamış olmaları ve ilgili programın tüm başvuru koşullarını sağlamış olmaları gerekir
Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans ve Doktora ilanı için TIKLAYINIZ
C . PROGRAM VE KONTENJANLAR
*Bu tabloda yer alan programlara başvuran öğrenci sayısı, ilgili program için belirtilen asgari öğrenci sayısından az olduğu takdirde ilgili programın giriş sınavı yapılmayacaktır.
** Bu tabloda yer alan programlara kesin kayıt yaptıran öğrenci sayısı, ilgili program için belirtilen asgari öğrenci sayısından az olduğu takdirde ilgili program açılmayacaktır.
***Yalnızca Fransızca öğretim yapılan programlarda yeterli düzeyde Fransızca bildiğini belgeleyemeyen adaylar için Fransızca Hazırlık Sınıfında tanınan kontenjanlar bu tabloda gösterildiği şekildedir.
(1) Hukuk Fakültesi mezunu olmak koşulu aranır
2)Lisans mezuniyet ortalaması 4 üzerinden en az 3, 100 üzerinden en az 76,66 olmalıdır.
(3)Adaylar maksimum 4 sayfa araştırma önerisi hazırlayacaklardır. Başlık, konu, literatür taraması ve kaynakçadan oluşacaktır. Önerilerini yazılı sınav sırasında sınav görevlilerine teslim edeceklerdir
4)Adaylar çalışmak istedikleri konu ile ilgili tez araştırma önerilerini üç kopya Türkçe olarak (en fazla 1000 kelime), başlık, çalışma alanının seçilme nedeni, amacı, araştırma yöntemi, ve sınırlı bir kaynakça belirterek yazılı sınav sırasında sınav görevlilerine teslim edeceklerdir
5)Adaylar çalışmak istedikleri konu ile ilgili tez araştırma önerilerini üç sayfayı geçmeyecek şekilde Türkçe olarak, başlık, çalışma alanının seçilme nedeni, araştırma soruları, kuramsal çerçeve, yöntem ve sınırlı kaynakça belirterek üç kopya halinde yazılı sınav sırasında sınav görevlilerine teslim edeceklerdir.
(6) Başvuracak adayların Tıp, Veterinerlik, Eczacılık, Diş Hekimliği ve Mühendislik Fakülteleri dışındaki lisans programlarından mezun olmaları; lisans mezuniyet ortalamalarının 4 üzerinden en az 2.5, 100 üzerinden en az 65,00 olması gerekmektedir. Adaylar hangi konuda araştırma yapmak istediklerine ilişkin Fransızca olarak 5-10 sayfalık bir araştırma projesi hazırlamalıdırlar. Önerinin kapsamında, sorunsal tanıtımı, kuramsal çerçeve, yöntem ve kaynakça belirtilmelidir. Kaynakça yukarıda belirtilen sayfa sayısına dahil değildir. Adaylar yurtiçi veya yurtdışı üniversitelerde görev yapan iki öğretim üyesinden alacakları referans mektuplarını ve hazırladıkları öneriyi yazılı sınav sırasında sınav görevlilerine teslim edeceklerdir.
(7) Lisans mezuniyet ortalaması 4 üzerinden en az 2,5 olmalıdır
(8) Adaylar iki adet referans mektubunu yazılı sınav sırasında sınav görevlilerine teslim edeceklerdir.
II-İKİNCİ ÖĞRETİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI A. BAŞVURU KOŞULLARINI