İlkokul Mezunları Polis Olabilir Mi? Nasıl Polis Olunur?

İlkokul Mezunları Polis Olabilir Mi? Sorunun Cevabı KariyerMemur.com’da..

İlkokul Mezunları Polis Olabilir Mi? Nasıl Polis Olunur?
Yayınlama: 03.04.2018
Düzenleme: 05.03.2021 22:49
1.310
A+
A-

Emniyet Genel Müdürlüğü, Emniyet teşkilatında görev almak isteyen binlerce genci her yıl Polis Meslek Yüksekokullarına öğrenci olarak almaktadır. Kısa adı PMYO olan Polis Meslek Yüksekokulları’na öğrenci alımı başladığında polis olmak isteyen gençler arasında kimler polis olabilir, ilkokul mezunu polis olabilir mi?, 2018 yılında polis olmak için neler gerekir, polis nasıl olunur, polis olma şartları nelerdir gibi ve benzeri çok fazla soru sorarlar.

Yeni nesil gençler arasında özellikle çok popüler olan polislik mesleğine ulaşabilmek için bazı şartların yeterli olması gerekmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğü personel ihtiyacını karşılamak için başlattığı alımlarda hangi şartları aradığını yayınladığı yönetmelikle zaten belirlemiştir. Bu şartları taşımayanların başvurması anlamsız olacaktır.

İlkokul Mezunu Polis Olur mu Nasıl Polis Olunur

İlkokul mezunu polis olabilir mi? sorusunun daha doğru sorulmuş şekli ilkokul mezunu Polis Akademisi veya Polis Meslek Eğitim Merkezlerine öğrenci olabilir mi olmalıdır. Çünkü polis olmanın ilk adımı şartlara uygun olan kişilerin bu okullara kabul edilmesidir. Emniyet Genel Müdürlüğü her yıl lise mezunu veya üniversite mezunu kadın ve erkek gençleri teşkilattaki ihtiyaca binaen öğrenci olarak almaktadır. Teşkilat ihtiyacı olan polis memurlarını Polis Akademisi bünyesindeki Polis Meslek Yüksekokulları aracılığı ile almaktadır. PMYO yani Polis Meslek Yüksekokulları, lise mezunu olan polis adaylarını kabul ederek 2 yıllık mesleki eğitime tabi tutarak ön lisans seviyesinde bir eğitim seviyesine ulaştırmaktadır. Bu iki yıllık meslek yüksekokulu eğitim sürecinde adayların her türlü yemek, barınma gibi ihtiyaçları devlet tarafından karşılanmaktadır.

Polis Olmak için Şartlar Nelerdir İlkokul Mezunu Polis Olur mu?

İlkokul mezunu polis olabilir mi? polis olmanın şartları nelerdir diye düşünenler için uygulama şu şekildedir. Üniversite sisteminde YGS ve LYS yerine Yükseköğrenim Kurumları Sınavı getirildi. Bu sınav aynı gün içinde iki oturum şeklinde yapılacaktır. Birincisi Temel Yeterlilik Sınavı olan TYT’dir. Polis Meslek Yüksekokuluna başvuru yapabilmek için ancak lise mezunu olup 80 sorudan oluşan TYT sınavına girmiş ve bu sınavdan en az 150 ve üzerinde puan alması şartı aranacaktır. Bu yıldan öncesinde polis meslek yüksekokulunun taban puanını hakkında tahminde bulunmak mümkündü. Fakat yeni sistemde PMYO taban puanları için önceden bir tahminde bulunmak çok da mümkün gözükmemektedir.

Polis Olmak İçin Yaş Sınırı Nedir İlkokul Mezunu Polis Olur mu

Yönetmelikte ilkokulu mezunu polis olabilir mi? konusunda olamayacağını lise mezunu olanların, TYT sınavından 150 ve üzerinde puan alanların ancak polis olmanın eğitim yeri olan PMYO için başvuru yapabileceklerini belirterek açıklık getirmiştir. Fakat ilgili yönetmelikteki bazı karmaşık ifadeler nedeni ile polis olmanı yaşının kaç olduğu konusunda kafalar biraz karışmıştır. 2018 yılı Polis Meslek Yüksekokulu’na başvuruda bulunacak olan gençlerde sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibari ile kadın ve erkek adaylar için 26 yaşından gün almamak şartı aranacaktır. 2018 yılı için 31 Aralık 1985 tarihinde doğanlar başvuru yapabilir fakat 30 Aralık 1985 tarihinde doğanlar ise maalesef ki başvuru yapamayacaktır. Yaşını mahkeme kararı ile değiştirmiş olanlarda ise değişiklik yapılmadan önceki doğum tarihi dikkate alınarak başvuru durumları gözden geçirilecektir.

Kimler Polis Olabilir İlkokulu Mezunu Polis Olabilir mi

Son günlerde polis olma yaşı 35 olacak ve benzeri şeyler kamuoyunda çokça konuşuldu. Fakat şunu unutmamak gerekir ki ilkokulu mezunu polis olur mu, yaş sınırı nedir gibi konular tamamen resmi konular olduğundan kanun değişikliği olmadan herhangi bir farklılık olamaz. Yani değişiklik ancak yönetmelikteki kanunlarla sağlanır. Peki, kimler polis olabilir, polis olmanın şartları nelerdir şimdi ilgili Polis Meslek Yüksekokulu’na başvuru şartları nelerdir, bunları maddeler halinde sıralayalım:

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak

  • Lise ve Dengi okullardan birinden mezun olmak ki bu madde ilkokulu mezunu polis olur mu sorusunun cevabı olmaktadır.
  • Yeni Yüksek Öğrenim Kurumları Sınavında, TYT puan türünde açıklanacak olan taban puanın üstünde bir puan almış olmak
  • Sınavın yapıldığı yılda 1 Ekim tarihi itibariyle 18 yaşını doldurmuş olmak
  • Erkek adayların en az 167 cm, bayan adayların 162 cm olması ve beden kitle indeksi 18 ile 27 arasında olması
  • Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartlara uygun olmak
  • Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde sebebiyle daha önce tedavi görmemiş ve hali hazırda görmüyor olmak
  • Silah taşıma ve silahlı görev yapma açısından hukuki bir engeli bulunmamak
  • Eğitim öğretim yılının başladığı yıl itibariyle herhangi bir siyasi parti üyesi olmamak
  • Yapılacak olan güvenlik soruşturması neticesinde olumsuz bir duruma sahip olmamak
  • Sağlık sebepleri hariç olmak üzere daha önce polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak

İlkokulu mezunu polis olabilir mi? sorusunun cevabını yönetmelikteki maddeyi yazarak cevap verdik. Maddelerde cevabı olmayan sorular için yönetmeliğe bakılabilir.

Fiziki Yeterlilik Şartları ve İlkokul Mezunu Polis Olur mu?

İlkokulu mezunu polis olabilir mi? sorusunun cevabının hayır olduğunu gördükten sonra şimdi de PMYO girme şartlarını taşıyanların fiziki yeterlilik açısından değerlendirilmek için nasıl bir spor mülakatına tabi tutulduklarını öğrenelim. Bu parkurda polis adaylarının çeviklik, dayanıklılık, hız ve çeviklik kriterlerine uygun olup olmadıkları değerlendirilir. Bayan ve erkek adaylar aynı aynı parkurda sadece süre, taşınan ağırlık gibi etaplarda bayan ve erkeler arasında ufak farklılıklar söz konusu aynı spor mülakatına tabi tutulurlar.

POLİSLİK İLE İLGİLİ EN GÜNCEL HABER VE İLAN İÇİN FACEBOOK SAYFAMIZI BEĞENİN, TIKLAYINIZ!

Kariyer Memur // Polislik Haberleri

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.