İmam Hatip ve İlahiyat Mezunları Hangi Sertifikaları Almalı?

İmam Hatip ve İlahiyat Mezunları Hangi Sertifikaları Almalı?
Yayınlama: 15.05.2018
Düzenleme: 18.03.2021 22:54
3.653
A+
A-

Bugün iyi bir üniversitede, uluslararası alanda rağbet gören bir sertifika programı size yeni kariyer kapılarını açabilir. Üstelik bunları almak için kilometrelerce yol gitmenize gerek yok. İhtiyacınız olan çalışan bir bilgisayar ve tabii ki para.

Yalova Üniversitesi bir süredir çok rağbet edilen sertifika programları sunuyor. Üstelik bu programların birçoğu online ve internet bağlantısı olan herkese açık. Geleceğin dünyasını şekillendirecek alanlarda kariyerinizi güçlendirecek bir sertifikaya sahip olmak için elinizi çabuk tutun. Çünkü bu programlarda kontenjanlar sınırlı ve hayli rekabet var.

İşte İlahiyat ve İmam Hatip mezunlarının alabileceği  Tüm Türkiye’den başvuru kabul eden sertifika programları:

1- 4-6 Yaş Çocuk Eğitimi ve Etkinlikleri Sertifika Programı

4-6 yaş düzeyindeki çocukların eğitim gördüğü kreşler, anaokulları, Kuran kursları vb. yerlerde çalışmayı planlayan kişilerin almasının uygun olduğu sertifika programı.

2- Çocuk Gelişimi Sertifika Programı

Yine aynı şekilde özellikle okul öncesi dönemdeki çocukların eğitimleriyle ilgili kişilerin alacakları eğitim ve sonrasında gönderilen sertifika ile kariyerlerine önemli katkı yapacak bir sertifika programıdır.

3- Seçmeli Din Dersi Eğiticiliği Sertifika Programı

Bilindiği üzere 2012-2013 eğitim-öğretim yılından itibaren 4+4+4 eğitim modelinin uygulanması ile birlikte ilköğretimin ilk kademesine seçmeli dersler konmuştur. Bu seçmeli derslerden din eğitimi ile ilgili olanlar, tüm Türkiye çapında önemli bir oranda il merkezi ile ilçe ve köylerdeki okullarda bu dersler öğrenciler tarafından tercih edilmektedir. Durum göz önüne alındığında din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinin mevcut ihtiyacı karşılayamayacağı aşikârdır. Söz konusu derslerin karşılanmasında Milli Eğitim Müdürlüklerince bu dersleri verebilecek ücretli öğretmenler görevlendirilmektedir. Ancak yine de Pedagojik formasyonu olan ilahiyat mezunları gerekli ihtiyacı karşılayamamaktadır. Bu ihtiyacı karşılamak amacıyla pedagojik formasyonu olmayan ancak alan bilgisine sahip kişilerin görevlendirilmesi ilk akla gelen uygulamadır. Bu eğitimle alan bilgisine sahip bu kişilerin öğrenci özellikleri, öğrenme- öğretme süreçleri, eğitime hazırlık, verilen eğitimin ölçülmesi ve değerlendirilmesi, öğrenci ile etkili iletişim, sınıf yönetimi vb. gibi konularda pedagojik farkındalık kazanmaları sağlanmıştır. Bu uygulama benzeri ihtiyacı hisseden tüm iller ve müdürlüklerde uygulanabilecek niteliktedir.

4- Din Hizmetleri Görevlileri Hitabet Eğitimi Sertifika Programı

Din hizmetleri görevi yapan personellerin topluluk önünde kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri için Yalova Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Kur’an Kursu Öğreticileri, İmam Hatipler, Vaizler ve Müftülere yönelik “Din Hizmetleri Görevlileri Hitabet Eğitimi” hazırlanmıştır.

SERTİFİKA PROGRAMLARI NE İŞE YARAR?

Şunu belirtmek gerekir ki hiçbir sertifika programı size iş garantisi vermez. Ancak bu konuda daha önce eğitim aldığınızı, kariyerinizi güçlendirmek için çaba sarf ettiğinizi ve diğerlerinden farklı olduğunuzu insan kaynakları personeline veya personel alımıyla sorumlu olan kişiye gösterir. Bu nedenle iş bulma sürecinin gittikçe zorlaştığı son dönemde boş bir cv ile iş aramanın zorluğuyla karşılaşmadan bu gibi eğitim ve sertifika programlarına katılmak önem arz etmekte.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.