KPSS’yi Kazanmak İsteyenler için 3 Müthiş Yöntem

Eğer bugün KPSS’ye hazırlanmak için bir adım atmak istiyorsanız, birçok farklı çalışma modeli sizleri bekliyor. KPSS hazırlığınızı kolayca, yorulmadan ve etkili biçimde yapabileceğiniz birçok model bulunuyor. Bu çalışma şekillerinden biri mutlaka sizin iç Eğer bugün KPSS’ye hazırlanmak için bir adım atmak istiyorsanız, birçok farklı çalışma modeli sizleri bekliyor.

KPSS’yi Kazanmak İsteyenler için 3 Müthiş Yöntem
Yayınlama: 15.02.2016
Düzenleme: 05.03.2021 22:35
16.167
A+
A-

KPSS hazırlığınızı kolayca, yorulmadan ve etkili biçimde yapabileceğiniz birçok model bulunuyor. Bu çalışma şekillerinden biri mutlaka sizin için geçerli olacaktır ve alacağınız sonuçlardan tatmin olacaksınız.

2016 KPSS’ye yönelik hazırlıklar başlamış durumda. Milyonların yarışacağı sınavda atanabilme şansına sahip olabilmek için adaylar bundan sonra ki zaman diliminde nelere dikkat etmeli ve nasıl bir yöntem izlemeli? İşte dikkat edilmesi gerekenler…

1- Test Çözme Becerinizi Arttırın:

1. Bir konuyla ilgili soruları çözmeden önce o konuyu iyi öğrenmelisiniz. Soru çözerek de öğrenip öğrenmediğinizi kontrol etmiş olursunuz.

2. Amaç KPSS’de başarılı olmak ise KPSS niteliğine uygun sorular çözmelisiniz.

3. Soruları kendinize zaman tanıyarak çözün. Çünkü gerçek sınav sadece bilginizi değil bilgi kullanma hızınızı da ölçmektedir. Bu yüzden 120 soru için 120 dakika süre tanınmaktadır.

4. Her sorunun size sınavda sorulabileceğini düşünerek yanıtlamaya çalışın. Çözemediğiniz veya yanlış çözdüğünüz sorunun mutlaka doğru çözümünü öğrenin.

5. Soruyu çok fazla okuyarak zihninizi karıştırmayın.

6. Soruyu çözmenizi sağlayacak soru metninde yer alan önemli kelimelerin altını çizin.

7. Her gün belirli miktarda soru çözmeye çalışın. Soru çözmek sizde bir alışkanlık olsun.

2- Dershaneye Boşuna Para Dökmeyin!

1. Dershane ücreti

Bizce en önemli karar kriteridir. Dershanenin size kazandıracakları verdiğiniz paraya değecek midir?

Dershane denince akla gelen ilk nokta tabi ki dershaneye ücreti olmaktadır. KPSS sınavına hazırlanan bir adayın girdiği bölüm veya kadro ne olursa olsun zaten minimum bazı kaynaklara para harcaması gerekecektir. Örneğin A grubundan alana hazırlanan bir adayın her alandan bir konu + bir soru kitabı aldığını düşünsek bile onlarca kitaba hatırı sayılır bir para ödemek zorundadır. Bunun üzerine mutlaka alınması gereken bol miktarda deneme sınavları da olacaktır.

Ayrıca KPSS sınavına hazırlanan bir adayın bir işi olmaması veya yeni mezun olması en olası durumdur (her ne kadar mevcutta bir işi olup para kazananlar olsa bile) ve zaten maddi olarak bir geliri olmadığını varsayabiliriz. Bu durumdaki bir adayın tüm bu minimum masrafların üzerine dershaneye de para verebilecek durumda olması elbette herkes için olası değildir.

2. Zaman Kaybı

Dershaneye daha önce gitmiş ve tekrar gitmemeye karar vermiş kişilerin başlıca nedeni budur. “Dershaneye gidip gelirken ve orada harcadığım zamanda daha çok ilerleme sağlayabilirdim.” Bu neden genellikle daha tecrübeli adayların düşüncesidir; sınavı ve hazırlık sürecini yaşamış, kendi planlamasını sağlıklı şekilde yapıp uygulayabilen, kaynak ve konular hakkında bilgisi olanların genelde dershaneye zaman kaybı gözüyle baktıklarını görebilirsiniz.

3. Sınıfa göre seviye farkınız

Sınıfta bulunan herkesin aynı seviyede olması imkansızdır. Siz iktisat mezunu iken başkası kamu yönetiminden mezun olmuştur. Sınıfınızdaki herkes aynı bölümden olsa bile her dersten aynı seviyede olmanız mümkün değildir. Bu durumda anlatılan konu sizin seviyenizin altında olursa bu sizin için vakit kaybı olacaktır, sınıfın seviyesine göre zayıf olduğunuz durumda ise size bir katkısı olmayacak, hatta moraliniz bozulacaktır.

4. İnternet ve Bilgiye Erişim

Birçok kişinin dershaneyi seçme sebebi okuyarak öğrenmek yerine dinleyerek öğrenmeyi seçmesidir. Eğer siz de sırf bu yüzden dershaneye gitmeyi düşünüyorsanız tekrar düşünün. Artık bir çok yayın evinin internet üzerinden video derslerini satın alarak dersleri takip edebilirsiniz. Hatta bir çoğunda konuyu anlatan hoca ile karşılıklı soru-cevap şeklinde iletişime girebiliyorsunuz.

3- Soru Çözün

Hergün en az bir test çözün.(30 soru) Bu çalışmanın amacıda bilgileri taze tutmak ve tekrar yapabilmektir.Cevaplarınızı kitabın üstüne işaretleyin.Yanlış yaptığınız sorular ve yapamadığınız sorular için konu anlatımlı kitabınıza bakın.İhtiyaç duyarsanız yine kısa kısa notlar alın.KPSS’ye girene kadar hergün bu çalışmaya devam edin.

1) KPSS sınavında uzun ve yorumlamaya yönelik çok fazla soru çıkmaktadır. Bu sorular kişiyi ciddi manada zaman kaybettirdiğinden birçok kişi sınavı tam olarak bitiremez. Ancak KPSS sınavındaki bu sorularda genellikle tek bir kısımdan öğrenebilmek mümkündür. Bu sebeple de ciddi miktarda soru çözülmeli ve uzun paragraflar içni ilginç metotlar üretilmelidir. Önce şıkları okumak, cümlenin son paragrafını okumak ve paragrafları bölümlere ayırmak bu sisteme uygun metotlardır.

2) KPSS sınavı bilgiye olduğu kadar hıza da dayalı bir sınavdır. Sınavda size ek olarak süre sağlayacak en sağlam metot ise sorulara sondan başlamaktır. KPSS sınavında birçok kişinin de dikkatini çekebileceği gibi ilk 10 soru içerisinde düşündürücü ve zaman kaybettiren sorular vardır. Kişi sondan başladığı takdirde en sonunda bu sorularla ilgileneceğinden zaman kaybetmeyecektir.

3) Test çözerken KPSS’nin sizin için hazırladığı soru düzenini kullanmayın. Öncelikli olarak en iyi yaptığınız soruları çözerek hem moral hem isteğinizi arttırın. Bu sayede diğer sorularla uğraşırken daha zinde olursunuz.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.