Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklanan bilgiye göre sözleşmeli öğretmen atamaları yarın yani 08 Ağustos tarihinde başlıyor. 11 Ağustos tarihine kadar devam edecek olan başvuru şartları neler? Öğretmenler başvuruları nasıl yapacak? İşte detaylar Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklanan bilgiye göre sözleşmeli öğretmen atamaları yarın yani 08 Ağustos tarihinde başlıyor. 11 Ağustos tarihine kadar devam edecek olan başvuru şartları neler? Öğretmenler başvuruları nasıl yapacak? İşte detaylar…
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından son dakika açıklanan bilgiye göre öğretmen atamaları başlıyor. 08- 11 Ağustos tarihinde başvurular başlayacak. KPSS puanı 50 ve üzeri olanlar sözleşmeli öğretmenler için başvuruda bulunacak.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, 27 Temmuz’da Resmi Gazete’de yayımlanan 668 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ve 3 Ağustos 2016’da Resmi Gazete’de yayımlanan Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelik doğrultusunda, boş öğretmen norm kadrosu bulunan örgün ve yaygın eğitim kuramlarına 15 bin pozisyona sözleşmeli öğretmen istihdam edilmesine ilişkin duyuruya yer verildi.
KADRO DÖRT YIL SONRA
Adaylara, en fazla 20 tercih hakkı verilecek. Adaylar başvurularında, tercihleri dışına atanmayı kabul edip etmediklerini de belirtecekler. Tercihleri dışında atanmayı kabul etmediğini beyan eden adayların tercihlerine yerleştirilemedikleri takdirde atamaları yapılmayacak. Ataması yapılan sözleşmeli öğretmenler ile ilgili il ve ilçe milli eğitim müdürleri arasında sözleşme imzalanacak. Atamaları kendilerine tebliğ edilenler, tebliğ tarihini izleyen 15 gün içinde göreve başlayacak. Sözleşmeli öğretmenlerden 4 yıllık çalışma süresini tamamlayarak adaylık sürecinde başarılı olanlar, talepleri halinde görev yaptıkları okulda öğretmen kadrolarına atanacak. Öğretmen kadrolarına atananlar, aynı yerde en az 2 yıl daha görev yapacak, bunlar hakkında adaylık hükümleri uygulanmayacak.
HANGİ ALANLARDA NE KADAR KONTENJAN VAR?
Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli öğretmenlik başvuru şartlarını, alanlara göre kontenjanlarını açıkladı. Buna göre alınacak 15 bin sözleşmeli öğretmenden en çok kontenjan 4 bin 334 olmak üzere sınıf öğretmenliğine verildi. Sınıf öğretmenliğini 1.555 kontenjan ile İngilizce ikinci ve 1.479 kontenjan ile din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği üçüncü sırada takip etti.
Alınacak 15 bin sözleşmeli öğretmenden en çok kontenjan 4 bin 334 olmak üzere sınıf öğretmenliğine verildi. Sınıf öğretmenliğini 1.555 kontenjan ile İngilizce ikinci ve 1.479 kontenjan ile din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği üçüncü sırada takip etti. İlan edilen kadrolar için 2016 KPSS10 ve KPSS121 puan türlerinden 50 ve üzeri taban puana sahip adaylar, sözlü sınav için http://ikgm.meb.gov.tr adresinden başvuru yapabilecek. En yüksek puanlı adaydan başlamak üzere ilan edilen kadronun üç katı kadar aday sözlü sınava alınacak. Sözlü sınavlar Türkiye genelinde oluşturulan 18 sınav merkezinde gerçekleştirilecek. Adaylar sınav merkezi tercihlerine göre sözlü sınava girecek ve ardından başarılı olanlar arasından puan üstünlüğüne göre tercihler alınıp atamalar yapılacak. Sözleşmeli öğretmen alımı ile ilgili sözlü sınava alınacak adaylara ilişkin süreç takvimi, yapılacak iş ve işlemler www.meb.gov.tr internet sitesinden duyurulacak.
Sözleşmeli Öğretmenlik sınavına hazırlıkta Sakarya Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (SAÜSEM) tarafından yönetmeliğe uygun olarak hazırlanan“SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİĞE HAZIRLIK EĞİTİM PROGRAMI” ile Türkiye’nin her yerinden uzaktan eğitimle hazırlanabilirsiniz.
EĞİTİM SÜRESİ VE ŞEKLİ:
Eğitim uzaktan eğitim (internet üzerinden) olup 15 Şubat 2017 tarihine kadar geçerlidir. Eğitim 10 Ağustos 2016 tarihinde başlayacaktır.
EĞİTİM İÇERİĞİ:
A) Bir Konuyu Kavrayıp Özetleme, İfade Yeteneği ve Muhakeme Gücü
– Anlama, Anlamlandırma ve Yorumlama
– Anlama Yeteneğinin Geliştirilmesi
– Stratejik Düşünme ve Davranış Modelleri
– Analitik Düşünme
– Kendini Etkin İfade Etme
– Kendini İfade Etmede Benden Dili
B) İletişim Becerileri, Özgüven ve İkna Kabiliyeti
– İletişim Teknikleri
– Öğrenci İle İletişim
– Özgüven ve Özgüveni Artırıcı Faaliyetler
– Özgüven Geliştirme Teknikleri
– Çatışma Yönetimi
– Problem Çözme
C) Bilimsel ve Teknolojik Gelişmelere Açıklık
– Temel Kavramlar
– Materyal Hazırlama İlkeleri,
– Görsel Tasarım,
– Web – Web 2.0 – Web 3.0,
– Powerpoint İle Sunum Hazırlama,
– Prezi İle Sunum Hazırlama,
– Materyal Hazırlama Amaçlı Olarak Web 2.0 Araçları
– Sosyal Medya Kullanımı
– Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı
D) Topluluk Önünde Temsil Yeteneği ve Eğitimcilik Nitelikleri
– Genel Görgü Kuralları
– Protokol Kuralları
– Duygusal Zeka
– İstenmeyen Davranış Yönetimi
– Zaman Yönetimi
– Liderlik
– Karar Verme
SAÜSEM İLETİŞİM:
Mesai Saatler: 09:30 – 12:30 || 13:30 – 17:30
– 0264 295 73 64
– 0264 295 74 03
– 0264 295 34 02
– 0264 295 38 61