Numan Kurtulmuş’tan 9 Gün Bayram Tatili Olacak mı? Sorusuna Yanıt

Numan Kurtulmuş’tan 9 Gün Bayram Tatili Olacak mı? Sorusuna Yanıt
Yayınlama: 25.05.2018
Düzenleme: 05.03.2021 22:50
430
A+
A-
Kültür Bakanı Kurtulmuş, bayram tatilinin 9 güne uzatılması konusunda “Ben Kültür ve Turizm Bakanı’yım şu anda, bana sorarsanız; insanların turizm faaliyetleri. Ama bir de bunun bir ekonomik şeyi var, bu biraz kolay değil” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, önceki akşam gazete ve televizyonların Ankara temsilcilerini iftarda ağırladı. 24 Haziran seçimi, ekonomideki gelişmeler başta olmak üzere tüm sorularımızı yanıtlayan Kurtulmuş’un açıklamaları şöyle:

HEPİMİZ BAŞVURU YAPTIK: (Milletvekili adaylığı konusunda) Hiçbir şekilde hiçbir görüşme yapmadık. Bizden Sayın Başbakan dahil bütün Bakanlar Kurulu üyelerinin başvurularının uygun olacağı istendiği için başvurularımızı yaptık. Siyaset ekip işidir ve ekibin lideri kimden ne şekilde istifade edeceğine karar verir. Ak Parti kadroları bakımından kim milletvekili olacak, kim bakan olacak gibi bir kısıtlama olmadığını biliyoruz. Çok daha etkili ve güçlü bir parlamento olacak. Checks in balances sistemi, onu kuracak olan yer neresi, güçlü parlamento, güçlü yargı ve güçlü yürütme organı. Zaten Ak Parti büyük bir sayısal çoğunluğa sahip olacak. Güçlü siyasi gelenekler varken bunun çok doğal yansıması da güçlü bir parlamento olmak zorundadır. Ak Parti listeleri de bunu ortaya koymuş oldu. Avantajımız, Cumhurbaşkanı’nın kampanyasıyla Ak Parti’nin kampanyasının bire bir uyumlu olmasıdır. Ak Parti’nin hiç tereddütsüz bir çoğunluk sağlayacağı kanaatindeyim.

KOALİSYON DEĞİL İTTİFAK: (MHP’nin af ısrarı ve Bahçeli’nin Çakıcı ile görüşmesi konusunda) AK Parti ile MHP birleşip tek parti, koalisyon olarak seçime girmiyor, ittifak yapıyor. Programları, öncelikleri iki farklı siyasi parti. Sayın Bahçeli’ye bir kere daha teşekkür ediyoruz. Türkiye’nin temel meselelerinde Ak Partiyle ittifak içerisinde oldu. MHP’nin kendi öncelikleri var. Bahçeli niye öyle bir fotoğraf verdi, tamamen kendisinin bileceği iş. Partilerin farklılıkları kendilerini bağlar. (CHP ile Saadet Partisi ittifakı konusunda) Biz masa başında ittifak kuruyoruz diye insanların da buna tamamen uyacaklar diye bir kural yok. Ama ben bu iki partinin herhangi bir önceliğinin benzer olduğunu bilmiyorum. Bunlar matematiksel bir toplam etmez, ortaya pozitif bir sinerji de koymaz.

Canlı UZEM, Sınavlara Hazırlık Kursu

BAŞKANLIK ZORUNLULUKTU: Başkanlık sistemi açık söyleyeyim Türkiye için bir fantezi değil bir zorunluluktu. Türkiye’de eski sistem güçler çatışması üzerinden kendisine güç devşirmiş olan bir sistemdi.

DAHA YENİ BAŞLIYORUZ: (İttifak Yasasıyla ilgili bir pişmanlığınız söz konusu mu?) Olur mu, daha yeni başlıyoruz, Bismillah. Tanzimat’tan beri iki çizgi var. Birisi, elitlerin masa başında Türkiye’yi yönetme alışkanlıkları, diğeri de millet ne diyorsa onu yapalım alışkanlığıdır. Dolayısıyla, bu çizginin geldiği en önemli başarıyı da ben cumhurbaşkanlığı sistemi olarak görüyorum.

Milliyet

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.