Merhaba arkadaşlar bugünkü ilk yazımda sınava hazırlanan adayların işini kolaylaştıracak araç ve uygulamalardan bahsedeceğim.
Birçok KPSS, ALES, DGS vb. sınava hazırlanan arkadaşlarımız sınava kitaptan daha çok bilgisayar veya telefonları üzerinde vaki Merhaba arkadaşlar bugünkü ilk yazımda sınava hazırlanan adayların işini kolaylaştıracak araç ve uygulamalardan bahsedeceğim.
Birçok KPSS, ALES, DGS vb. sınava hazırlanan arkadaşlarımız sınava kitaptan daha çok bilgisayar veya telefonları üzerinde vakit geçirerek hazırlanıyorlar. Peki bilgisayarı veya telefonumuzu eğitim için daha uygun hale getirebilmek mümkünken neden işimizi zorlaştırıyoruz? Gelin işimizi kolaylaştıracak, boşa zaman harcamamızı engelleyecek uygulamalardan ilkine “lightshot” uygulamasına bir gözatalım.
Benim en çok ve severek kullandığım ders notu, soru vb. paylaşımlarda işi pratikleştiren bir ekran görüntüsü aracı lightshot. Peki bunun zaten bilgisayarımda olan Print Screen tuşundan ne farkı var diyecek olursanız farklarını sıralayalım.
Lightshot’ı indirmek için tıklayın
2- Note Anywhere (Not Alma Aracı)
Web sitelerin üzerinde bloknot kağıtlarıyla not alabileceksiniz.
Note Anywhere Chrome Uzantısını Tarayıcınıza Kurmak için Tıklayın
3- Textgram (Sosyal Medyada Soru Paylaşmayı Sevenler için)
Sosyal Medyada ders çalışmayı, doru paylaşmayı seven fakat güzel görseller hazırlayamamaktan şikayetçi adaylar için konunun uzmanı uygulamamız “Textgram”
İnstagram’da veya buna genel olarak sosyal medyada diyebiliriz çünkü bu uygulamada hazırlayacağınız görselleri diğer sosyal medya uygulamalarında da paylaşabilirsiniz.
Android ve İOS’un çoğu sürümlerinde çalışan Textgram’ı tüm Kariyer Memur takipçilerinin rahatlıkla kullanabileceğini düşünüyorum.
Android Uygulamasını İndirmek için Tıklayın
İOS Uygulamasını İndirmek için Tıklayın
4- Wunderlist (Planlı Çalışma Uygulaması)
Sınava hazırlıkta en önemli konulardan biri fazla değil planlı çalışmak. Yapılan araştırmalara göre adayların sınava hazırlanmaya başladıktan 2-3 ay sonra planlı çalışmayı bıraktıkları ve bunun sonucunda da bocalamaya başladıkları görülmüş. Bu sebepten son uygulamamız arasına planlı çalışma denilince akla gelen en iyi uygulamalardan biri olan Wunderlist’i aldım.
Nedir Wunderlist?
Wunderlist kısaca özetlemek gerekirse “yapılacaklar listesi” olarak adlandırılabilir. Ancak bunu kullanıcı dostu ara yüzüyle bize sunduğu için yönetimi oldukça kolay.
Wunderlist Android Uygulamasını indirmek için tıklayın
İOS Uygulaması da mevcuttur.
Umarım uygulamaların faydasını görürsünüz, yorum kısmına sorularınızı bekliyorum.
Canmert SAKA