Trakya Üniversitesi Yüksek Lisans ve Doktora Program İlanı

Trakya Üniversitesi Yüksek Lisans ve Doktora Program İlanı
Yayınlama: 15.07.2015
Düzenleme: 05.03.2021 22:11
599
A+
A-

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞ TRAKYA ÜNİVERSİTESİ

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ KONTENJANLARI VE BAŞVURU KOŞULLARI

Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü’nün aşağıda belirtilen anabilim dallarının lisansüstü programlarına 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında öğrenci alınacaktır.

Türk Uyruklu adayların başvuruları 03-14 Ağustos 2015 tarihleri arasında, Yabancı Uyruklu adayların başvuruları ise 03-28 Ağustos 2015 tarihleri arasında alınacaktır.

Adaylar başvurularını şahsen yapacaklardır. Posta ile yapılan başvurular işleme konulmayacaktır.

Adaylar en fazla iki programa başvuru yapabilirler. İkiden fazla başvuru yapıldığı takdirde başvurularının tamamı işleme konmaz. Başvurduğu her iki programa da yerleşen bir aday ancak bir programa kesin kayıt yaptırabilir.

A-BAŞVURU KOŞULLARI VE GEREKLİ BELGELER:

Türk Uyruklular;

  • Başvuru formu. (Şablon web sayfamızdan temin edilebilir).
  • Özgeçmiş.
  • Referans mektubu ve kompozisyon: Doktora programlarına başvuracak adaylardan referans mektubu ve neden doktora yapmak istediğini belirten kompozisyon.
  • Diploma: Yüksek Lisans programlan için başvuracak adayların lisans, doktora programlan için başvuracak adayların lisans/tezli yüksek lisans diploması veya yeni tarihli mezuniyet belgesinin onaylı örneği (Y abancı ülkelerdeki Yükseköğretim Kurumlarından mezun olanların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ndan alacakları denklik belgesi).
  • Not belgesi (Transkript): Not sistemleri yüzlük ortamdan farklı olan adayların, mezun oldukları Üniversiteden not ortalamalarının yüzlük sistemdeki karşılığını belirten resmi belge getirmeleri zorunludur. Temin edemeyenlerin yüzlük sisteme çevrilme işlemi Yükseköğretim Kurulu’nun belirlediği sisteme göre yapılır. Lisans derecesi ile doktora programına başvuran adayların lisans mezuniyet not ortalamasının 4 üzerinden en az 3 veya muadili bir puana sahip olmaları gerekir.
  • ALES Sonuç Belgesi:Tezli yüksek lisans ve doktora programına başvuracak

adayların sınav  tarihi 3 yılı aşmamış olmak kaydıyla Akademik Personel ve

Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)’dan   başvurduğu programın puan türünden en az 55

standart puana sahip olduklarına dair ALES belgesi, doktoraya lisans diploması ile başvuracakların sınav   tarihi 3 yılı aşmamış olmak kaydıyla Akademik

Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES)’dan başvurduğu programın puan türünden en az 80 standart puana sahip olduklarına dair ALES belgesi istenir.(Herhangi bir anabilim dalı lisansüstü programından ilişiği kesilip yeniden aynı veya başka bir lisansüstü programa ya da bir yüksek lisans programını tamamlamış, yeniden başka bir programa başvuru yapacak adaylardan en fazla bir yarıyıl ara verenlerden, ALES standart puanı 55’ten aşağı olmamak koşuluyla ALES belgesi istenmez.).

  • Yabancı dil sınavı sonuç belgesi:                    Doktora programına başvuracak adayların

YDS’den anadilleri dışında İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Rusça, Arapça,                   Çince,   Japonca,   Farsça dillerinden birinden merkezi yabancı dil sınavından en az 55 puan veya ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından bu puan muadili bir puan alınması zorunludur.

  • Nüfus Cüzdanı fotokopisi.
  • 1 adet fotoğraf.

Yabancı Uyruklular;

  • Dilekçe. (Şablon web sayfamızdan temin edilebilir).
  • Özgeçmiş.
  • Referans mektubu ve kompozisyon. Doktora programlarına başvuracak adaylardan referans mektubu ve neden doktora yapmak istediğini belirten kompozisyon.
  • Diploma: Yüksek lisans programları için başvuracak adayların lisans, doktora programları için başvuracak adayların lisans/tezli yüksek lisans diploması veya yeni tarihli mezuniyet belgesinin onaylı örneği ve ilgili makamlarca Türkçe’ye çevrilmiş tercümesi,
  • Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınmış bir üniversiteden mezun olma şartı aranır.

Okul Tanıma yazısı: Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ndan alınacak.

  • Not belgesi (Transkript): Bulunduğu ülkenin Türkiye Konsolosluk veya Büyükelçiliğince Türkçe’ye çevrilmiş metni,
  • Yabancı dil sınavı sonuç belgesi: Doktora programına başvuracak Yabancı uyruklu adayların başvurularında ana dilleri dışında İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, İspanyolca, Rusça, Arapça, Çince, Japonca, Farsça dillerinin birinden yeterlik belgesi istenir. Yeterlik belgesi bulunmayan yabancı uyruklu adaylar için ilgili enstitü yönetim kurulunca oluşturulmuş jüri tarafından yapılacak sınavdan başarılı olma şartı aranır. Ayrıca yabancı uyruklu adaylardan Türkçe Yeterlik belgesi istenir. Türkçe Yeterlik belgesi bulunmayan yabancı uyruklu adaylar için ilgili enstitü yönetim kurulunca oluşturulacak jüri tarafından yapılacak sınavdan başarılı olma şartı aranır. Lisans veya Yüksek Lisans derecesini Türkiye’deki yükseköğretim kuramlarından almış olan adaylardan “Türkçe Yeterlik Belgesi” istenmez.
  • 1 adet fotoğraf (Vesikalık).
  • Pasaport fotokopisi (onaylı). (Fotokopinin iki yüzü aynı sayfaya gelecek şekilde çekilmelidir). B-DEĞELENDİRME

Türk Uyruklular;

Tezli yüksek lisans ve doktora programına başvuruların değerlendirilmesinde ALES puanının % 60’ı, lisans mezuniyet not ortalamasının (100’lük not sistemine göre) % 40’ı toplanarak bulunur. Bir adayın başarılı sayılabilmesi için yukarıda belirtilen oranların toplamının tezli yüksek lisans programları için en az 65 puan, doktora programlan için en az 70 puan olması gerekir. En yüksek puandan en küçüğe doğru sıralama yapılarak ilan edilen kontenjan kadar öğrenci alınır.

Yabancı Uyruklular;

Yabancı uyruklu adayların başvurularının değerlendirilmesinde transkriptleri ve özgeçmişleri esas alınır. En yüksek puandan en küçüğe doğru sıralama yapılarak ilan edilen kontenjan kadar öğrenci alınır.

C-KESİN KAYIT VE SINAV TARİHLERİ

Türk Uyruklular;

KESİN KAYIT TARİHLERİ: 24-28 Ağustos 2015 tarihleri arasında Enstitüde yapılacaktır.

Kesin kayıt için adayların şahsen başvurmaları gerekmektedir. Vekâlet yoluyla kesinlikle kayıt yapılmayacaktır. Belirtilen süre içerisinde kesin kaydını yaptırmayan adaylar kayıt hakkını kaybeder.

YEDEK KAYIT TARİHLERİ: 31 Ağustos-04 Eylül 2015 tarihleri arasında Enstitüde yapılacaktır.

Yabancı Uyruklular;

TÜRKÇE YETERLİK SINAVI: 31 Ağustos 2015 Pazartesi günü saat 10.00’da Enstitüde yapılacaktır.

YABANCI DİL SINAVI: (31 Ağustos 2015 Pazartesi günü saat 14.00’da Enstitüde yapılacaktır. (Doktora programına başvuranlardan yabancı dil belgesi bulunmayan adayların)

KESİN KAYIT TARİHLERİ: 01-02 Eylül 2015 tarihleri arasında Enstitüde yapılacaktır.

Kesin kayıt için adayların şahsen başvurmaları gerekmektedir. Vekâlet yoluyla kesinlikle kayıt yapılmayacaktır.

YEDEK KAYIT TARİHLERİ: 03-04 Eylül 2015 tarihleri arasında Enstitüde yapılacaktır.

NOT: Lisans ve yüksek lisans derecelerini farklı alanda almış olanlar en çok 1 yıl sürecek olan “BilimselHazırlık Programı”na tabi tutulmak sureti ile öğrenciliğe kabul edileceklerdir.

Başvuru şartları ve kontenjanları için  TIKLAYINIZ

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.