2014 KPSS puanıyla yapılacak son alım Olan 2016/1 Haziran merkezi ataması için Memur adayları uzun süredir kadroların açıklanmasını bekliyordu.
Bu süreç nihayet sona erdi ve Kadrolar DPB tarafından bugün itibariyle açıklandı. Kadroların açıklanması her 2014 KPSS puanıyla yapılacak son alım Olan 2016/1 Haziran merkezi ataması için Memur adayları uzun süredir kadroların açıklanmasını bekliyordu.
Bu süreç nihayet sona erdi ve Kadrolar DPB tarafından bugün itibariyle açıklandı. Kadroların açıklanması her tercih döneminde olduğu gibi bu dönemde de birçok soruyu beraberinde getirdi. Şimdi tercih döneminde bize en çok iletilen 2 Soruya içeriğimizin devamında elde ettiğimiz verilerle cevap vermeye çalışalım.
Soru-1 : İİBF mezunuyum 83 Puanım var ? Atanabilirmiyim. ?
Cevap-1 : Haziran kadrolarının açıklanmasının ardından en çok sorulan soruların başında bu soru gelmektedir. Özellikle 83-85 puan aralığındaki İİBF mezunlarından bu soruyu sık sık almaktayız.
2016-1 Haziran Kadro dağılımı baktığımızda Toplam İİBF kadrosunun 550 civarında olduğunu görebiliyoruz. Bu sayı her ne kadar az olsa da İİBF mezunlarına diğer atama dönemlerinde verilen kadro sayısına oranla güzel bir kadro.
En son yapılan 3. Atama olan 2015 Kasım atamasında İİBF mezunları merkezi atamada 84.5 puanı gördü. ve yine şu sıralar henüz sonuçları açıklanmayan yüklü bir alım yapılan KYK ve PTT mülakatları var. PTT ve KYK mülakatlarının merkezi atamaya denk gelmesi İİBF mezunları açısından biraz dezavantaj oldu. Zira denk gelmezse birçok yüksek puanlı aday bu atamalarda atanabilir ve Merkezi Atamada tercih yapmayabilirdi.
Bizim tahminimiz 2016/1 Haziran Atamalarında İİBF mezunlarının eğer seçici davranmaz ise şehir konusunda 83 ile muhtemelen atanabileceğidir. Tabii eğer Yüksek puanı olup pusuda bekleyen bir sürü İİBF mezunu yoksa. 87-90 puan aralığında olup tercih haklarını Haziran dönemine saklayan çok aday var ise bu İİBF mezunları için kötü olacaktır ve Taban atama puanları 83.5 -84 arasında kalabilir.
Soru-2: 4001 Taban puanı kaça kadar düşer ?
Cevap -2 : Bilmeyenler için 4001’in tüm lisans mezunlarının başvurabildiği kadrolar olduğunu hatırlatarak bu sorumuzun cevabına başlayalım. Tanımından da anlaşılacağı üzere bütün lisans mezunları bu kadrolara başvurabildiği için bu kadrolar genelde yüksek puan ile kapatmaktadır. 2016/1 Haziran Kadro dağılımına baktığımızda 186 tane 4001 kodunu görmekteyiz. Bu da 4001 ile 186 alım yapılacağı anlamına gelir.
4001’den genellikle yüksek puan yapıp atanamayan Mühendis adayları faydalanmaktadır. Kendi bölümünden alımı az olan ve atanamayan birçok endüstri mühendisi, elektrik-elektronik mühendisi- makine mühendisi ve inşaat mühendisi bu kadrolardan medet ummaktadır.
Biz 2016 Haziran atamalarında 4001’in taban puanının 86’yı bulabileceğini tahmin ediyoruz. Özellikle Belediyelere yapılacak olan Zabıta alımlarında 5 Yıllık Ehliyet şartı isteyen yerlerde bu puanlar 85.5′ e kadar düşebilir. Bu nedenle 5 Senelik Ehliyeti olan adaylar bu atamada biraz daha avantajlı olacaktır.
Umarız Herkes Emeğinin karşılığı alır, Bol Kadrolu günlere…