Atama Bekleyen Öğretmenler İçin Müjdeli Haber

Atama Bekleyen Öğretmenler İçin Müjdeli Haber
Yayınlama: 09.12.2016
Düzenleme: 05.03.2021 22:39
389
A+
A-

Başbakan Binali Yıldırım, devlet olarak 2017'de muazzam bir tasarruf yılı olacak. Ciddi tasarruflar yapacağız. Önceliği olmayan, gereksiz masraflar yapılmayacak, mecbur kalmadıkça yeni personel almayacağız dedi.
‘Mecbur kalmadıkça kamuya yeni personel almayacağız’ Başbakan Binali Yıldırım,

*Bir kere şu anda kamunun ihtiyaçları bize geliyor. Başbakanlığa geliyor. Yeni araç, bina, personel alımı. Merkezden koordine ediliyor. Mecbur kalmadıkça yeni personel almayacağız. Öğretmen ve güvenlik görevlileri onlarla ilgili, polis jandarma korucu bunlarla ilgili belirlediğimiz bir şey var. (Naci Ağbal: 5 bin sayısını belirledik ama tamamen 60 bin personel. En çok yargı ve güvenlik personeli söz konusu.) Eldeki personelin ihtiyaç fazlalarını ihtiyaç olunan yerlere kaydıracağız.

EN GÜNCEL HABERLERDEN ANINDA  HABERDAR OLMAK İÇİN TIKLAYIN 

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında ekonomiye ilişkin alınan tedbirleri Başbakan Yıldırım açıkldı. Başbakan Yıldırım’ın konuşmasından notlar;

Canlı UZEM, Sınavlara Hazırlık Kursu

* İstihdamın artırılması, reformların devam edilmesi, reformların tekrar kaldığı yerden devam edip hızlanması, kamuda tasarruf yapmaya devam edilmesi gibi hususlarda karar almıştık. Bu kararların teknik çalışmalarının tamamlanmasına müteakip bugün bu kararların önemli olanlarını kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Devlet olarak 2017’de muazzam bir tasarruf yılı olacak. Ciddi tasarruflar yapacağız. Önceliği olmayan, gereksiz masraflar yapılmayacak. Bunlardan kaçınacağız. Bir şey isterken vatandaştan, önce devlet olarak bizler elimizi taşın altına koymamız lazım.

Öğretmen Atamaları:

Başbakan Yıldırım, Ekonomi Koordinasyon Kurulunda alınan ekonomi önlem paketini açıkladı. Kamu alımlarını en aza indireceklerini açıklayan Yıldırım; öğretmen alımlarını bunun dışında tuttuklarını ve öğretmen alımı konusunda belirledikleri bir şeyler olduğunu açıkladı. Başbakan Yıldırım’ın bu açıklaması 2017 Şubat Ataması konusunda atama bekleyen öğretmenleri sevindirdi. Bu açıklama Şubat ataması konusunda hükümetin bir rakam belirlediği şeklinde yorumlandı.

Bir Yorum Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.