Danıştay Karar Verdi, Müdürler Geri Dönüyor

Danıştay Karar Verdi, Müdürler Geri Dönüyor
Yayınlama: 16.06.2015
Düzenleme: 05.03.2021 22:11
508
A+
A-

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun, Türkiye genelinde dört yılını dolduran okul müdürlerine yönelik değerlendirmenin iptaline karar vermesi, koltuğu kaybeden müdürlere geri dönüş yolunu açtı.

Okul müdürlerine yönelik değerlendirmenin objektif yap Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun, Türkiye genelinde dört yılını dolduran okul müdürlerine yönelik değerlendirmenin iptaline karar vermesi, koltuğu kaybeden müdürlere geri dönüş yolunu açtı.

Okul müdürlerine yönelik değerlendirmenin objektif yapılmadığı ve 6 aydan az süre görev yapan il milli eğitim ve şube müdürlerinin verdiği puanların kıstas alınamayacağını belirleyen Danıştay, müdürlerin okullarına geri dönmelerine karar verdi.

Ancak görevden alınan müdürlerin yerine atamaların yapılmış olması ve yeni müdürlerin tercihleriyle müdür yardımcılarının da değiştirilmesi karışıklığa neden oldu.

HER İLDE KOMİSYON KURULACAK

Önümüzdeki eğitim dönemi başlayıncaya kadar sıkıntının çözülmesi hedeflenirken, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, her ilde, atamaların yeniden görüşülmesi ve izlenecek yolun belirlenmesi için komisyon kurmaya hazırlandığı öğrenildi.

Habertürk

Bir Yorum Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.