Emekli Promosyonunda Son Noktayı Yıldırım Koyacak

Emekli Promosyonunda Son Noktayı Yıldırım Koyacak
Yayınlama: 23.09.2016
Düzenleme: 24.04.2021 05:32
309
A+
A-

Çalışma Bakanı Müezzinoğlu, emeklilere promosyonda gelinen noktayı açıkladı: Karara bağlanması Başbakanımız’ın vereceği talimata bağlıdır. Kısa süre içinde kendisiyle görüşüp bu işi bitireceğiz.

12 milyona yakın emeklinin merakla beklediği promosyonda Çalışma Bakanı Müezzinoğlu, emeklilere promosyonda gelinen noktayı açıkladı: Karara bağlanması Başbakanımız’ın vereceği talimata bağlıdır. Kısa süre içinde kendisiyle görüşüp bu işi bitireceğiz.

12 milyona yakın emeklinin merakla beklediği promosyonda çalışmalar sürüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emeklilere promosyon verilmesiyle ilgili, “O noktanın karara bağlanması Sayın Başbakanımız’ın bankalara vereceği talimata bağlıdır. Çünkü bankalar, bu düzeyde bir sonuca kendi yetkileri çerçevesinde imza atmayı kabul etmiyor. Hükümet veya Başbakan’ın talimatı gerekiyor” dedi.

Canlı UZEM, Sınavlara Hazırlık Kursu

TÜM MEMURHABERLERİNDEN ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN TIKLAYIN

 Müezzinoğlu, Bakanlık’ta düzenlediği basın toplantısında, emeklilere banka promosyonu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Önceki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun bankalarla yaptığı görüşmelere işaret ederek, şu an gelinen bir nokta olduğunu söyleyen Müezzinoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:
 “O noktanın karara bağlanması Sayın Başbakanımız’ın bankalara vereceği talimata bağlıdır. Çünkü bankalar, bu düzeyde bir sonuca kendi yetkileri çerçevesinde imza atmayı kabul etmiyor. Hükümet veya Başbakan’ın talimatı gerekiyor. Ben henüz bu anlamda, Sayın Başbakanımız’la bu çalışmaların çerçevesini paylaşmadım.
 Hazırlıkları ve değerlendirmeleri yaptıktan sonra önümüzdeki günlerde, belki ilave farklı çalışmalar da koyarak yapmaya gayret edeceğiz. Ama burada esasında bakanlık ve hükümet olarak bizim, ‘Bunu şöyle sonuçlandıralım’ diye bir gayretimiz, tamamen emeklimizin kendi bireysel hakkına bir katkımız olsun diye.” Müezzinoğlu, çalışmanın sonuçlanmamasının, emeklilerin en ideal rakamı alması için yapılan uğraşıdan kaynaklandığını belirtti.

Bir Yorum Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.