Kamu Çalışanları 1 Haziran’da İşbaşı mı Yapacak?

Kamu Çalışanları 1 Haziran’da İşbaşı mı Yapacak?
Yayınlama: 26.05.2020
Düzenleme: 05.03.2021 22:50
679
A+
A-

Kamu kurum ve kuruluşları personeli için normalleşme adımları atmaya başladı. Memurların ulaştığı kaynaklar, Bakanlıkların 1 Haziran’da personelin mesaiye gelmesi yönünde yazılar yazmaya başladığını bildirdi.

Koronavirüsle mücadele kapsamında kamu kurumları uzaktan ve esnek çalışma sistemine geçmişti. Edinilen bilgiye göre bakanlıklarda kurumların yaptığı işin niteliğine göre işleyiş belirlenecek. Bazı bakanlıklar personeli için haftada üç gün nöbet yazmaya, bazı bakanlıklar ise çalışılan yerlerdeki görev dağılımına göre, 1 gün nöbet 1 gün iş şeklinde görev çizelgesi oluşturmaya başladı.

Önümüzdeki günlerde hangi kurumda nasıl bir çalışma düzeni oluşturulacağı netlik kazanacak. Bazı kurumlarda ise esnek ve uzaktan çalışma modelleri üzerinde de duruluyor.

Canlı UZEM, Sınavlara Hazırlık Kursu

NORMALLEŞMENİN 2. AŞAMASINDA NELER OLACAK?

27 Mayıs Çarşamba günü başlaması planlanan ikinci aşamada koronavirüs tedbirleri biraz daha hafiflemesi planlanıyor.

Seyahat yasakları, evden eğitim sistemi ve sağlık kuruluşlarının pandemi hastanelerine dönüştürülmesi ile ön plana çıkan koronavirüs kısıtlamalarında 2. aşama ile birlikte nasıl değişiklikler bekleniyor? İşte normalleşme planının 2. aşamasında yer alan değişiklikler…

Türkiye’de koronavirüs vakalarının görülmesinin ardından önlemler kapsamında çok sayıda şirket çalışanını evden çalışma sistemine geçirmişti. Aynı zamanda kamu kuruluşlarında çalışan çok sayıda kişi de evden çalışmaya başlamıştı. Türkiye’de normalleşme sürecinde atılan adımlarla birlikte alınan bilgiye göre, 1 Haziran itibarı ile kamu çalışanları mesaiye başlayacak.

29 Mayıs’tan itibaren camilerde cuma namazı kılınabilecek.

Salgın hastaneleri sayıları 1 Haziran’dan itibaren azaltılarak bu kuruluşların hasta kabulüne ve normal işleyişe başlamaları sağlanacak.

Üniversiteler 15 Haziran’da akademik takvime dönebilecekler.

YKS 27-28 Haziran’da, LGS 20 Haziran’da, askeri öğrenci sınavı 14 Haziran’da yapılacaktır.

Adliyeler ara verilen duruşma, keşif, yargı süreci, uzlaştırmacı görevlendirmesi, icra iflas takipleri durdurulması 15 Haziran’da sona erecek.

Yeni Koronavirüs (Covid-19) önlemleri kapsamında hava, demir ve kara yolunda toplu ulaşım bir süreliğini durdurulmuştu. Pamukkale, Ulusoy, Metro ve Kamil Koç’tan yapılan açıklamada, “4 Haziran’da yola çıkıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Kreşler ve gündüz bakımevleri 15 Haziran’da faaliyete geçecek.

NORMALLEŞME TAKVİMİ NASIL OLACAK?

4 aşamalı normalleşme planı şu şekilde: Birinci aşama 11 Mayıs 2020’de başlıyor. İkinci aşama 27 Mayıs-31 Ağustos 2020, Üçüncü aşama 1 Eylül-31 Aralık 2020, Dördüncü aşama ise aşının bulunmasının beklendiği 1 Ocak ve sonrası olarak planlandı.

Bir Yorum Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.