DOLAR
EURO
ALTIN
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 3°C
Kar Yağışlı

KPSS 2020 405 Güncel Bilgi

KPSS 2020 405 Güncel Bilgi
25.11.2020
56
A+
A-
HABER VE İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN TELEGRAM GRUBUMUZA KATILIN

KPSS Güncel Bilgiler, 2020 KPSS Güncel Bilgi soruları ve yanıtları

2020 Haziran ayında BM 75. Kurul başkanı
seçilen ilk Türk aşağıdakilerden hangisidir?
A) Volkan Babacan
B) Mevlüt Çavuşoğlu
C) Volkan Bozkır
D) Tülay Lale
E) Yaşar Yakış
5. Şöhretler yoluna adı yazılacak ilk Türk aşağıdakilerden hangisidir?
A) Aziz Sancar
B) Orhan Pamuk
C) Yıldız Kenter
D) Mehmet Öz
E) Haluk Bilginer

 

2. Ağustos 2020 yılında meydana gelen ve
yüzlerce insanın ölümüne sebep olan liman 6. 2020 yılında İngiltere Premier liginde 30 yıl
aradan sonra şampiyonluğunu ilan eden
patlaması aşağıdaki ülkelerin hangisinde takım aşağıdakilerden hangisidir?
meydana gelmiştir?
A) Chelsea
A) Libya B) Manchester Uniated
B) İsrail C) Liverpool
C) Lübnan D) Leicester
D) Filistin E) Arsenal
E) Suriye
_ 19 Ercan
Ümidim
3. 2020 Haziran ayında Merkez bankası hangi 7. 2020 yılında yolda yürürken telefonun
ülke ile Swap ( para takası ) anlaşmasını gerçekleştirdi?
A) Rusya
B) ABD
C) İtalya
D) Libya
E) Çin yasaklandığı ülke aşağıdakilerden hangisidir?
A) Kuzey Kore
B) Japonya
C) Güney Kore
d) Hindistan
e) Suudi Arabistan

4. 2020 Haziran ayında Gençlik ve spor
bakanlığındaki Spor müşavirliğine
aşağıdakilerden hangisi atanmıştır?
8. 2020 yılında Uluslararası Göç filimler
Festivalinde en iyi uzun Metraj film ödülünü kazanan aşağıdakilerden hangisidir?

 

A) Sama İçin
B) Rüyaların Dağları
C) Parlak Günlerim
D) Çingene Kraliçe
E) Sütliman
9. Dünyanın en prestijli matematik ödülü olan Abel Ödülünün kazanan ilk kadın bilim kadını aşağıdakilerden hangisidir?
A) Karen Uhlenbeck
B) Meral Beksaç
C) Serap Aksoy
D) Kiara Nirghin
E) Marie Curie
13. Londra’da yapılan açık artırma ile satılan Fatih sultan Mehmet’in fotoğrafını aşağıdaki kurumlardan hangisi satın almıştır?
A) Cumhurbaşkanlığı
B) İstanbul büyükşehir Belediyesi
C) Dış işleri Bakanlığı
D) Atatürkçü Düşünce Derneği
E) İş Bankası

 

10. 2020 yılında NATO’ya üye olan son devlet
aşağıdakilerden hangisidir? 14. Amacı üye ülkeler arasındaki malların serbest dolaşımını sağlamak olan Karadeniz
Ekonomik İş Birliği ( KEİ ) ‘nin toplantılarına
A) Yunanistan
B) Litvanya
C) Kuzey Makedonya
D) Slovenya
E) Slovakya gözlemci sıfatı olarak katılan devlet
aşağıdakilerden hangisidir?
A) Rusya
B) Türkiye
C) Yunanistan
D) Almanya tfCûyfE) Gürcistan Tidim I

11. 2016 yılındaki referandum le AB’den ayrılan
ülke aşağıdakilerden hangisidir? 15. 2020 yılının Haziran ayında tescillenen
parmak ve sıkma olarak bilinen peynir hangi ilimize aittir?
A) Fransa
B) İtalya
C) İrlanda D) İngiltere
E) Almanya A) Diyarbakır
B) Şanlıurfa
C) Van
D) Batman
E) Kahramanmaraş
12. Bozcaada’da yetişen ve tescili yapılan dünyaca ünlü üzüm çeşidimiz aşağıdakilerden hangisidir? 16. TC Kimlik numarası uygulamasına kaç yılında geçilmiştir?
A) 1999
A) Çavuş Üzümü
B) Karasakız
C) Emir
D) Narince
E) Boğaz kere B) 2000
C) 2003
D) 2005
E) 2010

17. Kurtuluş Savaşı döneminde düşmana karşı gösterdiği mücadeleyle örnek gösterilen Gazianteplilerin en büyük gurur
kaynaklarından biri olan ve 2020 yılında Cumhurbaşkanı kararnamesiyle şahadetinden 100 yıl sonra madalyayla taltif edilen kahraman aşağıdakilerden hangisidir?
A) Şahin Bey
B) Şehit Kamil
C) Ali Saip
D) Sütçü İmam
E) Nezahat onbaşı
18. Temmuz 2020 yılında Türkiye aşağıdaki ülkelerden hangisine NAVTEX ilan etti?
A) İngiltere
B) Libya
C) Yunanistan
D) Mısır
E) Fransa
21. 2021 Avrupa kültür başkenti seçilen
aşağıdakilerden hangisidir?
A) Romanya – Temeşvar
B) Türkiye – İstanbul
C) Yunanistan – Atina
D) Bulgaristan – Plovdiv
E) Danimarka – Aarhus
22. Mayıs 2020 yılında DOKAP ( Doğu Karadeniz projesine eklenen iki ilimiz aşağıdakilerden hangisidir?
A) Amasya – Artvin
B) Giresun – Trabzon
C) Amasya – Rize
D) Amasya – Çorum
E) Ordu – Giresun

19. Denizcilere meteoroloji tahminleri, seyir bilgileri, denizde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren haberleşme sistemi
aşağıdakilerden hangisidir?
A) NATVEX
B) NAVLUN
C) ALABURA
D) ALESTA
E) BUMBA
23. Aşağıdaki illerimizden hangisi DOKAP’a ait olan illerimizden biri değildir?
A) Amasya
B) Rize
C) Trabzon
D) Giresun
E) Sinop

20. Türkiye’nin Yunanistan’a NATVEX ilan ettiği bölge aşağıdakilerden hangisidir?
A) Meis adası
B) Rodos
C) Midilli sakız
D) Keçi
E) Sisam
24. 0 – 12 yaş arasında dünyanın en hızlı F klavye
kullanan ismi seçilen aşağıdakilerden hangisidir?
A) Nisa Türkmen
B) Nisa Maya Tunçoğlu
C) Kaan Turan
D) Efe Çetiz
E) Mert Delibalta
25. Amerikan Ulusal Bilimler Akademisine seçilen ilk Türk bilim kadını aşağıdakilerden hangisidir?
A) Feryal Özel
B) Betül Kaçar
C) Duygu Öz madenci
D) İvet Bahar
E) Hatice Zora
29. 23 Nisan 2020 yılının sloganı aşağıdakilerden
hangisidir?
A) 7 Tepe
B) 7 Tepenin şehrinden 7 kıtaya
C) Tepeden kıtaya
D) Kardeşlik bağı
E) Büyük Buluşma

 

26. Mayıs 2020 de hangi ülkede yaşanan çekirge istilası nedeniyle OHAL ilan edildi? 30. Her yıl düzenlenen portakal çiçeği karnavalı hangi ilimizde düzenlenmektedir?
27. A) Afganistan A) Amasya
B) Suriye B) Bursa
C) Türkiye C) Adana
d) Pakistan D) Konya
e) Hindistan E) İstanbul
J Bl Ercan
Tidim
2020 yılı tüm dünyada ne yılı olarak 31. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile ulaştırma
28. kutlanmaktadır?
A) Beethowen
B) Madonna
C) Rick Latham
D) Fazıl Say
E) Johan Sebastian
2020 yılında İspanyanın hangi Gazetesi ve alt yapı bakanlığına atanan aşağıdakilerden hangisidir?
A) Adil Karaismailoğlu
B) Abdulhamit Gül
C) Murat Kurum
D) Fatih Dönmez
E) Mehmet Kasapoğlu
32. Mattrhorn Dağı’na Türk bayrağını yansıtan
tarafından yapılan yarışma ile Dünyanın en ülke aşağıdakilerden hangisidir?
güzel bayrağı Türk Bayrağı seçilmiştir?
A) Marca
B) El Pais
C) ABC.es
D) Menorca
E) SPORT A) Norveç
B) İzlanda
C) Danimarka
D) İsveç
E) İsviçre

33. Sakin şehir seçilen Güdül ilçesi aşağıdaki şehirlerden hangisinde bulunmaktadır?
37. Şubat 2020 yılında tanıtımı yapılan KKTC’nin ilk yerli otomobili aşağıdakilerden hangisidir?

A) Konya A) Günsel
B) İsparta B) Anadol
C) Bayburt C) Devrim
D) Ankara D) TOGG
E) Ordu E) KKTC

34. Koronavirüs nedeniyle ‘’Avrupa’nın Hasta 38. 2020 yılında kesin korunacaklar listesine
Adamı’’benzetmesinin yapıldığı
aşağıdakilerden hangisidir? ülke alınan ‘’Yavuzlar Peribacaları’’ hangi ilimizde
yer almaktadır?
A) İtalya A) Nevşehir
B) Fransa B) Konya
C) İngiltere C) Ankara
D) Almanya D) Van
E) ABD E) Çorum
Ercan
Tidivn

35. G / 20 Toplantısı 2020 yılında hangi ülkede 39. Dünyada toplam alan bakımından en büyük
sanal ortamda düzenlendi? olana ülke aşağıdakilerden hangisidir?
A) ABD A)
B)
C)
D)
E) ABD Rusya Kanada
Çin Brezilya
B) Fransa
C) Suudi Arabistan
D) Rusya
E) Türkiye
36. 1971 yılında Devlet sanatçısı unvanını layık 40. 11 Milyon yıllık dinozor fosilinin bulunduğu
görülen piyano sanatçısı aşağıdakilerden hangisidir? ülke aşağıdakilerden hangisidir?
A) ABD
A) Fazıl Say B) Çin
B) İdil Biret C) Hindistan
C) Süher Pekinel D) Kanada
d) Gülsin Onay
e) Ferdi Ştatzer E) Rusya

41. Kanada’da yeni bulunan 11 milyonluk dinozor fosiline verilen isim aşağıdakilerden hangisidir?
45. Türkiye’nin kurucu üyesi olduğu Tük
Konseyinin 2019 yılı toplantısı nerede
düzenlenmiştir?

A) Ölüm Meleği A) Azerbaycan – Bakü
B) Allosaurus B) Türkiye – İstanbul
C) Cornotaurus C) Özbekistan – Taşkent
D) Çıplak D) Kırgızistan – Bişkek
E) Şüpheli E) Özbekistan – Buhara

42. Bilgisayarlarda kullanılan kes, kopyala, 46. Nemrut Dağı hangi ilimiz sınırları içerisinde
43. yapıştır komutlarının mucidi olan ve hayatını yer almaktadır?
kaybeden aşağıdakilerden hangisidir?
A) Ağrı
A) Alan Turing B) Bitlis
B) Richarda Stalman C) Adıyaman
C) John Mc Carty D) Muş
D) Larry Tesler E) Van
E) Larry Wall Q
2020 yılında TBMM’de kabul edilen teskere ile 47. Aşağıdaki kurumların hangisinde Türk
44. hangi ülkeye asker yolladık?
A) Lübnan
B) Suriye
C) Libya
D) Irak
E) Fas
Hollywood’un ünlü isimlerinden biri olan ve Bayrağı hiçbir şekilde yarıya indirilmez?
A) Anıtkabir
B) TBMM
C) Genelkurmay Başkanlığı
D) Cumhurbaşkanlığı Külliyesi
E) Okullar
48. 2020 yılında Berlin’de düzenlenen 70. Berlin
Spartaküs, Denizler altında gibi filmlerde oynayan ve hayatını kaybeden ünlü aktör aşağıdakilerden hangisidir?
A) Steven Seagal
B) Tom Hanks
C) Kevın Spacey
D) Kirk douglas
E) Anthon Yelchin film festivalinde en iyi film dalında ‘’Altın Ayı’’ödülünü alan aşağıdakilerden hangisidir?
A) Sheytan Vojud Nadarad
B) Bridman
C) Uğur Böceği
D) Larry Tesler
E) Zoraki Kral

49. 2020 Avrupa spor başkenti seçilen 53. Korona virüs sebebiyle uygulanan karantina
aşağıdakilerden hangisidir? süresi dünya genelinde kaç gün olarak
kullanılmaktadır?
A) Berlin
B) Çorlu A) 5
C) İstanbul B) 10
D) Lyon C) 14
E) Brüksel D) 15
E) 20

50. Aşağıdakilerden hangisi Ayasofya Camii’nin imamı olarak atanan kişidir? 54. Makine Kimya Endüstrisi Kurumu tarafından üretilen ilk solunum cihazı aşağıdakilerden
51. hangisidir?
A) Rıdvan akbaş
B) Mehmt Boynukalın A) Anadol
C) Alpan Çelik B) Devrim
D) İbrahim Çoban C) Sahra
E) Şükrü Aslıeren D) Korkin
E) Pençe
J Bl Ercan
S Tidim
Türkiye aşağıdaki uluslar arası kuruluşlardan 55. Coronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden
52. hangisinde Diyalog Ortağı statüsünde
bulunmaktadır?
A) SHANGAY
B) TURKSOY
C) İİT
D) G/7
E) G/20
İnce Memed ve Ağrı Dağı Efsanesi gibi Bağımsız Türkiye Partisi genel başkanı olan siyasetçi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Ahmet Tekdal
B) Oktay Öztürk
C) Belit Onay
D) Ahmet Bircan
E) Haydar Baş
56. Türkiye’de İmmüm plazma tedavisi ilk kez
eserlerin sahibi olan ünlü yazarımız
aşağıdakilerden hangisidir?
A) Adalet Ağaoğlu
B) Yaşar Kemal
C) Tarık Buğra
d) Rıfat Ilgaz
e) Oğuz Atay hangi üniversitemizde uygulanmıştır?
A) Malatya İnönü üniversitesi
B) Diyarbakır Dicle Üniversitesi
C) İstanbul Üniversitesi
D) Van Yüzüncü yıl üniversitesi
E) Ankara Gazi Üniversitesi

57. Tüm dünyada korona virüs tedavisinde kullanılan ilacın yerli versiyonu
aşağıdakilerden hangisidir?
A) Tokarin
B) Aspirin
C) Kokarin D) Korokin
E) Turk-19
61. Almanya tarihinde ilk kez bir Türk kökenli vatandaşın büyükşehir belediyesi
başkanlığını kazandığı şehir aşağıdakilerden hangisidir?
A) Berlin
B) Münih
C) Köln
D) Hannover E) Leipzig

 

58. Türkiye’nin ilk özel ağaç parkı nerede 62. Libya Ulusal hükümeti Başkanlık konseyi
kurulmuştur?
A) Ankara B) İzmir
C) İstanbul
D) Yalova
E) Düzce Başkanlığını aşağıdakilerden hangisi
yürütmektedir?
A) Eşref Gani
B) Ali Asadov
C) Hasan Diyab
D) İmran Han
& yj E) Fayez el Saraj
Tidîm
59. 2020 yılında açılan cumhurbaşkanlığı Millet
Kütüphanesinde Dünya kitaplarının yer aldığı yere hangi isim verilmiştir?
A) Cihannüma
B) Yunus emre
C) Tomris
D) Atilla
E) Mesnevi 63. İçişleri Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 100 yaş ve üzeri anneler için hangi ilimizde ‘Cennet Anneleri Hatıra Ormanları kurulmuştur ‘’ ?
A) İstanbul
B) İzmir
C) Sakarya
D) Konya
E) Mardin
60. Aşağıdakilerden hangisi Suriye’de operasyonlardan biri değildir?
A) Şah Fırat
B) Bahar Kalkanı
C) Pençe Kartal
D) Barış Pınarı
E) Fırat Kalkanı yapılan 64. Milli Teknoloji Hamlesi festivali olarak bilinen festival aşağıdakilerden hangisidir?
A) Teknofest
B) Bilim Festivali
C) Portakal Çiçeği Festivali
D) Cappadox
E) Kaçkar

65. 240 güne yakın süren ve birçok hayvanın
ölümüne sebep olan büyük yangın nerede meydana gelmiştir?
A) ABD
B) Fransa
C) Avustralya
D) Kanada
E) Çin
69. ABD’li oyun devi ZYNGA ya satılan Türk mobil oyun şirketi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Peak Games
B) Hes Games
C) Playturk
D) CD Key
E) Steam

 

66. 1 saatte en fazla fidan dikme rekorunu
aşağıdaki illerimizden hangisi kırmıştır?
70. 2019 yılı Nobel edebiyat ödülünü alan
aşağıdakilerden hangisidir?

A) Ankara A) Orhan Pamuk
B) İstanbul B) Peter Handke
C) Çorum C) Olga Tokarczuk
D) Düzce D) Bob Dylan
E) İzmir E) Doris Leesing
Ere ay) Tidim
67. ABD’deki üstün zekâlılar okuluna seçilen ilk 71. 2019 ) TÜİK verilerine göre Türkiye’de yıllık
Türk aşağıdakilerden hangisidir? nüfus artış hızı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Fatih Avan A) Binde 10
B) Ayşegül Çoban B) Binde 13
C) Hamza Hakan C) Binde13.9
D) Özge Bayrak D) Binde14.5
E) Eren Akdoğan E) Binde15

 

68. BAYKAR şirketi tarafından Türkiye’nin ilk yerli uçan arabası olarak tasarlanan araç aşağıdakilerden hangisidir?
72. 2019 TÜİK verilerine göre aşağıdaki
illerimizden hangisi nüfusu en az olan 5 il arasında yer almaz?

A) Kanuni A) Tunceli
B) Hisar B) Bayburt
C) Cezeri C) Kilis
D) Yavuz D) Gümüşhane
E) Cirit E) Kars

73. 2019 TÜİK verilerine göre ortanca yaşın en
düşük ve en yüksek olduğu iller sırasıyla aşağıdakilerden hangisidir?
A) Şanlıurfa – Sinop
B) Sinop – Şanlıurfa
C) Şanlıurfa – Ağrı
D) Giresun – Sinop
E) Şırnak – Ağrı
77. 2019 TÜİK verilerine göre en fazla ithalata
yaptığımız ülke aşağıdakilerden hangisidir?
A) Çin
B) ABD
C) Rusya
D) Almanya
E) İngiltere

 

 

74. 2019 TÜİK verilerine göre nüfus artış hızı en
yüksek olan il aşağıdakilerden hangisidir?
78. 2019 TÜİK verilerine göre en çok ihracat
yapılan sınıf aşağıdakilerden hangisidir?

A) İstanbul A) Motorlu kara taşıtlar, traktörler
B) Ankara B) Mekanik cihazlar
C) İzmir C) Demir
D) Antalya D) Elektrikli makine
E) Tekirdağ Ercan Giyim

75. 2019 TÜİK verilerine göre toplam doğurganlık
hızının en yüksek olduğu il aşağıdakilerden hangisidir?
A) Şırnak
B) Muş
C) Şanlıurfa
D) Ağrı
E) Adıyaman
79. 2019 TÜİK verilerine göre en çok ithalat
yapılan sınıf aşağıdakilerden hangisidir?
A) Demir çelik
B) Mineral yağ, mineral yakıt
C) Kıymetli taşlar
D) Mekanik cihazlar
E) Elektrikli makine

76. 2019 TÜİK verilerine göre en fazla ihracat
yaptığımız ülke aşağıdakilerden hangisidir?
A) ABD
B) Irak
C) İran
D) Rusya
E) Almanya
80. 2019 TÜİK verilerine göre dış ticarette en çok
kullanılan ulaşım sistemi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Kara B) Hava
C) Demir
D) Deniz
E) Uçak

81. 2019 TÜİK verilerine göre ülkemize en fazla
85. Atatürk’ün nüfusa kayıtlı olduğu il

A) Amasya
B) Erzurum
C) Ankara
D) Sivas
E) Gaziantep
82. 2019 TÜİK verilerine göre Türkiye’de aktif 86. Türk mühendisleri tarafından üretilen yerli
nüfusun en fazla çalıştığı sektör tünel açma makinesi aşağıdakilerden
aşağıdakilerden hangisidir? hangisidir?
A) Hizmet A) Gül
B) Sanayi B) Kaplan
C) Tarım C) Lale
D) İnşaat D) Pençe
E) Giyim E) Obruk
Ercan

83. Türkiye’de orman alanlarının en fazla olduğu 87. Dört coğrafi Bölge ile de sınırı olan tek ilimiz
il aşağıdakilerden hangisidir? aşağıdakilerden hangisidir?
A) Mersin A) Bilecik
B) Muğla B) Eskişehir
C) Antalya C) Gazi Antep
D) Kastamonu D) Kahramanmaraş
E) İzmir E) Denizli

 

 

84. Türkiye’de orman alanlarının en az olduğu il
A) Şanlıurfa
B) Iğdır
C) Ağrı
D) Kastamonu
E) Bolu
88. 2020 yılında Riyal olan para birimini Tümen
olarak değiştiren ülke aşağıdakilerden hangisidir?
A) İran
B) Irak
C) Rusya
D) Türkmenistan
E) Suriye
89. Türkiye İMF’ye olan borcunu hangi yıl 93. Nasa’daki çalışmalarından dolayı ‘’Apollo
sıfırlamıştır?
A) 2002
B) 2005
C) 2013
D) 2015
E) 2018 Barış ödülü’ne layık
aşağıdakilerden hangisidir?
A) Dilhan Eryurt
B) Feryal Özel
C) Mete Atatüre
D) Neva Çiftçioğlu
E) Canan Dağdeviren görülen Türk

90. Batmanın Hasankeyf ilçesinde yapılan Ilısu 94. Temmuz 2020 yılında yanan NANTES
Barajı hangi nehir üzerinde yapılmıştır? KATEDRAL’i aşağıdaki ülkelerin hangisinde
yer almaktadır?
A) Dicle
B) Yeşilırmak A) İtalya
C) Kızılırmak B) Almanya
D) Sakarya C) ABD
E) Çoruh D) Fransa
E) Rusya
J18 Ercan
91. ‘’Manas Destanı’’ hangi ülkenin destanıdır?
A) Kazakistan
B) Özbekistan
C) Kırgızistan
D) Tacikistan
E) Azerbaycan 95. Dünyanın en kalabalık şehri aşağıdakilerden hangisidir?
A) İstanbul
B) Pekin
C) Delhi
D) Tokyo
E) Washington
92. Üç ayrı başkenti olan ülke aşağıdakilerden hangisidir? 96. Recep Tayyip Erdoğan’a ait olan ve patentini aldığı söz aşağıdakilerden hangisidir?

A) ABD A) Hep birlikte güçlü Türkiye
B) İran B) Dünya Beşten Büyüktür
C) Rusya C) Halkın iradesi
D) Güney Afrika Cumhuriyeti D) Milli İrade
E) Almanya E) Kardeşlik

97. Temmuz 2020 yılında hayatını kaybeden ve ‘’Huysuz Virjin’’ lakabı ile bilinen aşağıdakilerden hangisidir?
A) Atilla Arcan
B) Levent Kırca
C) Erol Büyükburç
D) Zeki Alaysa
E) Seyfi Dursun oğlu
101. Mutluluktan sorumlu Devlet Bakanlığının kurulduğu ülke aşağıdakilerden hangisidir?
A) Suudi Arabistan
B) Birleşik Arap Emirlikleri
C) Güney sudan
D) Cezayir
E) Fas

 

 

 

98.
14 Temmuz 2020 de hayatını kaybeden ve ‘’Ölüme Yatmak, Fikrimin İnce Gülü, Bir
Düğün Gecesi’’ gibi eserlerin yazarı Türk edebiyatının önde gelen ismi aşağıdakilerden A)
hangisidir? B)
C)
A) Adalet Ağaoğlu D)
B) Tomris Uyar £ fC û V) E)
C) Sevgi Soysal
D) Tezer Özlü
E) Leyla Erbil
102. Haziran 2020 de Irak’ın kuzeyine yapılan
harekâtın adı aşağıdakilerden hangisidir?
Tidim
Barış Pınarı Pençe kartal Zeytin Dalı Bahar Kalkanı Fırt Kalkanı

 

 

 

 

99. Sayıların babası olarak bilinen ünlü filozof aşağıdakilerden hangisidir?
A) Hipokrat
B) Pisagor
C) Sokrates
D) Biruni
E) Cezeri
103. 2020 yılında NATO’ya üye olan son devlet aşağıdakilerden hangisidir?
A) Karadağ
B) Hırvatistan
C) Türkiye
D) Kuzey Makedonya
E) Yunanistan

 

100. Temmuz 2020 yılında TBMM Başkanlığına seçilen aşağıdakilerden hangisidir?
104. Türkiye NATO’ya ( Kuzey Atlantik ) kaç yılında üye olmuştur?

A) Mustafa Şentop A) 1950
B) Zeki Yiğit B) 1952
C) Zühtü Aslan C) 1953
D) Zerrin Güngör D) 1955
E) Şeref Malkoç E) 1960

105. E- Devlet uygulamasının yeni adının ne olması planlanıyor?
A) E- Türkiye
B) Dijital Türkiye
C) Dijital Devlet
D) Ahtapot
E) Siber
109. Temmuz 2020 yılında Türk Tarih Kurumu başkanlığına aşağıdakilerden hangisi seçilmiştir?
A) Muharrem akaya
B) Halis Aygün
C) Mustafa Şentop
d) Birol Çetin
e) Ebubekir Şahin

 

106. Haziran 2020 de Yargıtay Cumhuriyet 110. Geleneksel Kırkpınar yağlı güreşleri aşağıdaki
Başsavcılığına aşağıdakilerden hangisi illerimizden hangisinde yapılmaktadır?
seçilmiştir?
A) Ankara
A) Zeki Yiğit B) İstanbul
B) Burhan kuzu C) İzmir
C) Bekir Şahin D) Edirne
D) Rıdvan Gün doğdu E) Mardin
E) Mevlüt Şahin

Ercan
Tidim
107. Temmuz 2020 yılında hayatını kaybeden 111. Köle Taciri Robert Milligan’ın heykeli hangi
ABD’de 1960’lı yıllara damga vuran İnsan ülke sınırları içerisinde yer alıyordu?
Hakları Eylemlerinin lideri ve ‘’Büyük altılı’’
( Big Six) dan biri olan siyasetçi A) ABD
aşağıdakilerden hangisidir? B) Rusya
C) İngiltere
A) John Lewis D) Fransa
B) Martin Luther E) Almanya
C) Diddy
D) George Floyd
E) Gerorge Lucas
108. Temmuz 2020 yılında Uyuşmazlık Mahkemesi 112. BM Kalkınma Programının Türkiye’nin sudaki
Başkanlığına aşağıdakilerden hangisi yaşam savunucusu ilan ettiği sporcu
seçilmiştir? aşağıdakilerden hangisidir?
A) Zeki yiğit A) Şahika Encümen
B) Burhan Üstün B) Sümeyye Boyacı
C) Zühtü Arslan C) Şaziye Erdoğan
D) Mehmet akarca D) Sabriye Şengül
E) Sadi Güven E) Mizgin Ayiki

113. Haziran 2020 yılında kesin olarak korunacak hassas alan ilan edilen Erçek gölü hangi ilimizde bulunmaktadır?
117. Aşağıdakilerden hangisi Avrupa Birliğinin kurucu üyelerinden biri değildir?
A) Fransa
B) İngiltere
C) Lüksemburg
D) Almanya
E) Hollanda
114. Türkiye Aşağıdaki kuruluşlardan hangisinin 118. Aşağıdaki ülkelerden hangisi halk oylaması
kurucusu değildir? sonucunda Avrupa Birliğine katılmama kararı
almıştır?
A) Avrupa Konseyi
B) Türksoy A) Norveç
C) Interpol B) Belçika
D) İslam İşbirliği Teşkilatı C) İtalya
E) D/8 ülkeleri D) Hırvatistan
Ercan1 Estonya
I Tidim
115. Akdamar Kilisesi aşağıdaki
hangisinde yer almaktadır? illerimizden 119. ABD’nin Minneapolis’e polis şiddetiyle
hayatını kaybeden siyahi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Bitlis
B) Mardin
C) Van
D) Ağrı
E) Şanlıurfa A) Drek Chauvin
B) Jackson Nail
C) Grayson Cut
D) George Floyd
E) Lucas Neel

116. Uzaya çıkıp dünyanın yörüngesinde gezen ilk insan unvanına sahip kozmonot
aşağıdakilerden hangisidir?
A) Yuri Gagarin
B) Alan Shapard
C) David Scot
D) Neil Armstrong
E) John Young
120. Golden Book ( Altın Kitap )’a adını yazdıran ilk Türk ve dalı aşağıdakilerden hangisidir?
A) İbrahim Çolak – Jimnastik
B) Rıza Kaya alp – Güreş
C) Busenaz Sürmeli – Boks
D) Şahika Encümen – Dalış
E) Masal Oran – Buz Pateni
121. SpaceX başarıyla fırlattığı ilk insanlı uzay
mekiğinin adı aşağıdakilerden hangisidir?
125. Salgın hastalıklarda hastanın, hastalığı ve
çevresi hakkında verdiği bilgiye ne denir?

A) Crew Dragon A) Bulaş
B) Columbia B) Pandemi
C) Challenger C) Filyasyon
D) Discovery D) Anamnez
E) Atlantis E) Antikor

122. 2019 yılında ortaya çıkan ve tüm dünyayı 126. 1 Ocak – 30 Haziran 2020 arası Avrupa Birliği dönem başkanlığını aşağıdaki ülkelerden hangisi yapmıştır?
etkileyen CORONA virüsünün ülke hangisidir? ilk başladığı
A) Japonya A) İngiltere
B) Çin B) Almanya
C) G. Kore C) Belçika
D) ABD D) Hırvatistan
E) İran E) Lüksemburg

Ercan
Tidim
123. Korona virüsü taşıyan hayvanın adı 127. 1 Haziran – 31 Aralık 2020 arası Avrupa Birliği
aşağıdakilerden hangisidir?
A) Pangolin
B) Tilki
C) Sığır
D) Fare
E) Domuz dönem başkanlığını aşağıdaki ülkelerden hangisi yürütmektedir?
A) Almanya
B) Belçika
C) Hırvatistan
D) İngiltere
E) Estonya
124. Dünyada birden fazla ülkede veya kıtada 128. Bir kişinin virüse yakalandıktan sonra bir
ortaya çıkan ve çok geniş bir alanda etkisini miktar bağışıklık geliştirip geliştirmediğini
gösteren salgın hastalıklara verilen aşağıdakilerden hangisidir?
A) Entübe
B) Yoğun bakım
C) Pandemi
D) Antikor
E) Virüs isim gösteren test aşağıdakilerden hangisidir?
A) Anamnez
B) Antikor
C) Bulaş
D) Filyasyon
E) Pandemi

129. Bir hastalığın kaynağını bulmak için ve hastalığın yayılma zincirini takip etmek için sağlık çalışanları tarafından yapılan incelemeye ne denir?
A) Pandemi
B) Filyasyon
C) Bulaş
D) Antikor
E) Anamnez
133. Bir hastalığın yayılma hızının zirveye ulaşması anlamına gelen kelime aşağıdakilerden hangisidir?
A) Pandemi
B) Pik
C) İmmün D) Kuluçka
E) PCR

 

130. Bir hastalık durumunda solunum cihazına 134. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan
bağlanan kişiye ne denir?
A) Entübe
B) Pandemi
C) Filyasyon
D) Anamnez
E) Antikor coronavirüs danışma hattı aşağıdakilerden hangidir?
A) Alo 155
B) Alo 184
C) Alo 112
D) Alo 110
E) Alo 199
Ercan
Sıdim
131. Virüsün bulaştığı ama hiçbir hastalık belirtisi göstermeyen kişiye ne denir?
A) Ebtübe
B) Filyasyon
C) Bulaş
D) Asemptomatik
E) Anamnez 135. Sosyoloji, Psikoloji, İstatistik gibi alanlardan üyesi olacak şekilde Türkiye’de kurulmasına karar verilen kurul aşağıdakilerden
hangisidir?
A) Bilim Kurulu
B) Toplum Bilimleri Kurulu
C) Sağlık Kurulu
d) Aile Hekimliği
e) Bilgi Teknolojileri Kurulu

132. Korona virüs nedeniyle aşağıdaki dünyaca ünlü statlardan hangisi hastaneye çevrilmiştir?
A) Azadi
B) Villa park
C) Maracana
D) Goodison Park
E) Celtic Prak
136. Bilim insanlarının daha önce hiç karşılaşmadığı yepyeni insan türünün bulunduğu ‘’Calla Mağarası’’ hangi ülkede yer almaktadır?
A) ABD
B) Rusya
C) Danimarka
D) Filipinler
E) Peru
137. Enerji, maden, İyonlaştırıcı radyasyon, 141. İstanbul hava limanından yapılan ilk yurt dışı
parçacık hızlandırıcıları ve nükleer teknoloji alanlarında faaliyet göstermek üzere Mart sefer hangi ülkeye yapılmıştır?
2020 de kurulan kurum aşağıdakilerden A) Azerbaycan
hangisidir? B) Türkmenistan
C) Kırgızistan
A) TENMAK D) Kıbrıs
B) MKE
C) TEMAK
D) MKU
E) TEK E) Rusya
138. 2021 İnterpool toplantısı aşağıdaki ülkelerden 142. 1969 yılında Apollo 11 ile aya ayak basan ilk
hangisinde yapılacaktır? insan aşağıdakilerden hangisidir?
A) ABD A) John Young
B) Almanya B) Neil Armstrong
C) Türkiye C) David Scot
D) Rusya D) Yuri Gagarin
E) Fransa £-^^^^E) Alan Shapard
T i d i m
139. Türkiye’nin tescillenen ilk yerli kivi çeşidi 143. Türkiye’de ilk nükleer santralin kurulacağı yer
aşağıdakilerden hangisidir? aşağıdakilerden hangisidir?
A) Altın A) Sinop
B) İlk altın B) İzmir
C) Altın kivi C) Mersin – Akkuyu
D) İlk kivi D) Antalya
E) Türk altın E) Trabzon
140. İstanbul hava limanından yapılan ilk yurt içi 144. 2019 yılında hatıra amaçlı basılan Euro’da yer
sefer hangi ilimize yapılmıştır? alan aşağıdakilerden hangisidir?

A) İzmir A) M. Kemal Atatürk
B) Ankara B) Göbeklitepe
C) Bursa C) İstanbul surları
D) Adana D) Diyarbakır surları
E) Diyarbakır E) Mardin evleri

145. Türkiye’nin ilk şehir hastanesi
aşağıdakilerden hangisidir?
A) Başak şehir şehir Hastanesi
B) Yozgat şehir hastanesi
C) Şanlıurfa şehir hastanesi
D) Erzurum Şehir Hastanesi
E) Antalya şehir hastanesi
149. TÜSİAD başkanı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Murat uysal
B) Simone kawsloski
C) Erişah Arıcan
d) Halis Aygün
e) Ebubekir Şahin

 

146. Türkçe hangi ülkede okullarda seçmeli ders 150. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’de
olarak okutulmaya başlandı?
A) Fas
B) Mısır
C) Cezayir
D) Libya
E) İran cumhurbaşkanlığı yapmış kişiler arasında yer almaz?
A) M. Kemal Atatürk
B) İsmet İnönü
C) Cevdet Sunay
D) Abdullah Gül
E) Necmettin Erbakan

Ercan
Tidim
147. 5G teknolojisinin dünyada ilk kullanan ülke aşağıdakilerden hangisidir? 151. Türkiye’nin ilk Başbakanı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Kuzey Kore A) Fethi Okyar
B) Almanya B) İsmet İnönü
C) ABD C) Celal Bayar
D) İtalya D) Refik Saydam
E) Güney Kore E) Şükrü Saraçoğlu

 

 

148. Merkez Bankası başkanı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Murat Uysal
B) Mustafa Şentop
C) Yekta Saraç
D) Halis Aygün
E) Ebubekir Şahin
152. Türkiye’nin son Başbakanı aşağıdakilerden hangisidir?
A) İsmet İnönü
B) Ahmet Davut oğlu
C) Recep Tayyip Erdoğan
D) Binali Yıldırım
E) Abdullah gül
153. M. Kemal Atatürk döneminin son Başbakan’ı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Celal Bayar
B) İsmet İnönü
C) Refik Saydam
D) Cevdet Sunay
E) İsmet İnönü
157. İdam edilen Türkiye’nin ilk ve tek Başbakan’ı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Adnan Menderes
B) Celal Bayar
C) Cevdet Sunay
D) Fethi Okyar
E) Şükrü Saraçoğlu

 

 

 

154. Türkiye’de asker kökenli olmayan ilk 158. 1960 darbesinden sonra Milli Birlik Komitesi
cumhurbaşkanı aşağıdakilerden hangisidir? tarafından öğretim üyelerinin üniversitelerden
uzaklaştırılması olayına ne denir?
A) M. Kemal Atatürk
B) İsmet İnönü A) 147’ler
C) Recep Tayyip Erdoğan B) 150’ler
D) Abdullah Gül C) 155’ler
E) Celal Bayar D) 160’lar
tfCûyİE) 161’ler
Tidim
155. Anadolu’daki ilk gözlem CACABEY MEDRESESİ
bulunmaktadır?
A) Kastamonu
B) Erzurum
C) Kırşehir
D) Tokat
E) Sivas evi olarak bilinen hangi ilimizde 159. YÖK başkanı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Murat Uysal
B) Mustafa Şentop
C) Yekta Saraç
d) Halis Aygün
e) Ebubekir Şahin
156. Türk tarihinde çok partili başlamıştır?
A) Binci Meşrutiyet
B) İkinci Meşrutiyet
C) 1945
D) 1946
E) 1950 hayat ne zaman 160. ÖSYM başkanı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Murat Uysal
B) Mustafa Şentop
C) Yekta Saraç
D) Halis Aygün
E) Ebubekir Şahin

161. TBMM başkanı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Murat Uysal
B) Mustafa Şentop
C) Yekta Saraç
d) Halis Aygün
e) Ebubekir Şahin
165. 2018 de hayatını kaybeden Çanakkale Şehitleri Anıtı mimarı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Doğan Erginbaş
B) Emin Onat
C) Orhan Arda
D) Vedat Tek
E) Ali Talat

 

 

162. RTÜK başkanı aşağıdakilerden hangisidir? 166. İstanbul’da Suudi Arabistan
öldürülen gazeteci
A) Murat Uysal hangisidir?
B) Mustafa Şentop
C) Yekta Saraç A) Âdem Yavuz
d) Halis Aygün B) Abdi İpekçi
e) Ebubekir Şahin C) Ümit Kaftancı oğlu
D) Cemal Kaşıkçı
E) Ahmet Samim
Ercan
Tıdim konsolosluğunda
aşağıdakilerden
163. 2017 yılında SOPHİA adındaki robota
vatandaşlık veren ülke aşağıdakilerden
hangisidir?
A) Birleşik Arap emirlikleri
B) Suudi Arabistan
C) Sudan
D) Irak
E) Lübnan 167. TÜRKİYE’ de ilk şehir HOLOGRAM merkezi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Kars
B) Kırıkkale
C) Kastamonu
D) Konya
E) Kırklareli
164. Osmanlının ilk Medeni Kanunu niteliğindeki “Mecelle”yi yazan aşağıdakilerden
hangisidir?
A) Osman Hamdi Bey
B) Ali Kuşçu
C) Takiyuddin
D) Müneccim Başı Ahmet Dede
E) Ahmet Cevdet Paşa 168. Toplu taşımayı ücretsiz aşağıdakilerden hangisidir?
A) Makedonya
B) Lüksemburg
C) Finlandiya
D) Danimarka
E) Norveç yapan ilk ülke

169. Birleşmiş Milletler tarafından 2020 yılı ne yılı ilan edildi?
A) Farabi
B) İbni Sina
C) Patara
d) Salgın
e) Mevlana
173. Dünya Sağlık Örgütü Genel direktörü aşağıdakilerden hangisidir?
A) Tedros Adhanom Ghebreyesus
B) David Malpas
C) David Maria SASSOLİ
D) ANTONİO GUTERRES
E) JENS STOLTEBERG

 

 

170. Türkiye Covid – 19 ile mücadele kapsamında 174. CORONA virüsünü ilk duyuran Doktor
ABD ve birçok Avrupa ülkesine yardım kolileri aşağıdakilerden hangisidir?
göndermiştir. Yardım kolilerinin üzerinde
yazan ‘’ Ümitsizliğin ardında nice ümitler vardır A) Tedros Adhanom Ghebreyesus
‘’ifadesi aşağıdakilerden hangisine aittir? B) David Malpas
C) David Maria SASSOLİ
A) Yunus Emre D) Li Wenliang
B) Aşık Veysel E) Kays Said
C) Farabi
D) Mevlana
E) İbni Sina trCCM
TidikV)
171. Türkiye’de korona virüs vakasına ilk bakan ve hayatını kaybeden doktor aşağıdakilerden hangisidir? 175. 2020 yılında Türkiye’de yapılması planlanan şampiyonlar ligi finali İstanbul’dan alınıp hangi şehre verildi?
A) Gazi Yaşargil
B) Feriha Öz
C) Ahmet Cevdet Çitoğlu
D) Murat Dilmener
E) Cemil Taşçıoğlu A)
B)
C)
D)
E) Köln Lizbon Paris Londra
Selanik
172. 2020 yılında dünyada ULUSLAR ARASI ACİL DURUM ilan eden kuruluş aşağıdakilerden hangisidir? 176. Cibuti’nin sel taşkınlarından korunması için Türkiye tarafından yapılan baraj
aşağıdakilerden hangisidir?

A) NATO A) Cibuti Barajı
B) BM B) Ambouli Dostluk Barajı
C) AB C) Cibuti İyi niyet Barajı
D) G – 20 D) Güven barajı
E) Dünya Sağlık Örgütü E) Gençlik Barajı

177. Türkiye’nin ilk BOR KARBÜR üretim tesisinin temelinin atıldığı ilimiz aşağıdakilerden hangisidir?
181. 2020 Mayıs ayında Lahor – Karaçi seferini yapan yolcu uçağının düştüğü ülke aşağıdakilerden hangisidir?

A) Pakistan
B) Hindistan
C) Afganistan
D) Çin
E) Türkmenistan
178. Faaliyet izni durdurulan ve idaresi garantör 182. 202 0 Mayıs ayında açılan Yassı Adanın yeni
üniversite olan Marmara Üniversitesine
devredilen üniversite aşağıdakilerden ismi aşağıdakilerden hangisidir?
hangisidir? A)
B) Demokrasi Adası
Özgürlük Adası
A) İstanbul Şehir Üniversitesi C) Büyük ada
B) İstanbul Teknik Üniversitesi D) Demokrasi ve Özgürlük Adası
C) Boğaziçi Üniversitesi
D) Yıldız Teknik Üniversitesi
E) Acıbadem Üniversitesi E) Heybeli ada
Ercan
Tidim
179. 2019 Aralık ayında Türkiye / İran ve Malezya 183. 2019 Aralık ayında Akdeniz’de Türkiye’nin
arasında imzalanan anlaşma aşağıdakilerden komşuluk anlaşması imzaladığı ülke
hangisidir? aşağıdakilerden hangisidir?
A) Dostluk anlaşması A) Libya
B) İyi niyet anlaşması B) İtalya
C) Güven anlaşması C) Mısır
D) Üçlü Anlaşma D) İsrail
E) İttifak anlaşması E) Suriye
180. Yakın gelecekte Dünyanın en gelişmiş 184. 2019 yılında 43 yıl aradan sonra ilk defa
ekonomilerine sahip olacak ülkeler olarak Başbakan görevlendiren ülke aşağıdakilerden
adlandırılan E / 7 ülkeleri arasında aşağıdaki hangisidir?
devletlerden hangisi yoktur?
A) Tunus
A) Türkiye B) Küba
B) Malezya C) Fas
C) Meksika D) Libya
D) Endonezya E) Rusya
E) Brezilya

185. Kıbrıs’ta 1974 yılından beri kapalı olan ve açılmasına karar verilen HAYALET ŞEHİR olarak anılan şehir aşağıdakilerden hangisidir?
A) Güzelyurt
B) Maraş
C) Baf
D) Lefke
E) Lefkoşa
189. Dünya doğayı koruma vakfı ( WWF) tarafından Küresel Gençlik Ödülü’nü kazanan Türk aşağıdakilerden hangisidir?
A) Atlas Sarrafoğlu
B) Yıldız Kenter
C) Mesut Uçakan
D) Burçin Mutlu
E) Leyla Erbil

 

186. 2020 yılında Yunanistan’da Cumhurbaşkanı seçilen ilk kadın aşağıdakilerden hangisidir?
190. Oyuncak markası olan BARBİE tarafından Türkiye ‘den rol model olarak seçilen kişi
A) Tsai Ing-Wen
B) Mette Frederiksen
C) Ekaterini Sakellaropulu
D) Carrie Lam
E) Sanna Marin
aşağıdakilerden hangisidir?
Ercan
Tidim
A)
B)
C)
Burçin Mutlu Sümeyye Boyacı Şahika Ercümen İrem Yaman Reyhan Jamalova

 

 

 

 

187. Türkiye Uzay ajansı Başkanı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Serdar Hüseyin Yıldırım
B) Murat Dilmener
C) Murat Uysal
D) Ahmet Yaşar Ocak
E) Haluk Dursun
191. 2019 yılında Dünya Jimnastik
şampiyonasında HALKA dalında Altın madalya alan ilk sporcumuz aşağıdakilerden hangisidir?
A) Rıza Kayaalp
B) Şaziye Erdoğan
C) Sabriye Şengül
D) . Mizgin Ayiki
E) İbrahim Çolak

188. 2020 Ocak ayında hayatını kaybeden TEMA Vakfının kurucusu ve Toprak Dede olarak bilinen aşağıdakilerden hangisidir?
192. Rusya’da Düzenlenen Dünya Boks
şampiyonasında dünya şampiyonu olan
sporcumuz aşağıdakilerden hangisidir?

 

A) Busenaz Sürmeli
B) Şaziye Erdoğan
C) Sabriye Şengül
D) Mizgin Ayiki
E) İbrahim Çolak
193. Artistik buz pateni alanında elde ettiği dereceler ile adını Atın Kitaba yazdıran ilk Türk kız sporcu aşağıdakilerden hangisidir?
A) Burçin Mutlu
B) Masal Oran
C) Mizgin Ayiki
D) Berna Gözbaşı
E) Busenaz Sürmeli
197. Türkiye’de Covid 19 nedeniyle
SANCAKTEPE’de yapılan hastanemiz aşağıdakilerden hangisidir?
A) Feriha Öz Acil Durum Hastnesi
B) Murat Dilmener Acil Durum Hstanesi
C) İsmail Niyazi Kurtulmuş Hastanesi
D) İki telli şehir hastanesi
E) Başakşehir Hastanesi

 

 

 

194. 2019 Kasım ayında hayatını kaybeden Türk tiyatrosunun efsanesi hangisidir?
198. 2019 cumhurbaşkanlığı kültür sanat ödülleri EDEBİYAT alanında ödül alan şahsiyet aşağıdakilerden hangisidir?

A)
B)
C)
D)
E)
Ayşen Gruda
Enis Fosforoğlu
Aytaç Arman
Yıldız Kenter
Can Bartu
A)
B)
C)
D) ErcanA) * C) D) E) Tidim
Nuri Pakdil Doğan Kurban Fuat Başar Yaşar Kemal Adalet Ağaoğlu

 

 

195. Türkiye’de Covid 19 nedeniyle HADIMKÖY’de restore edilen ve açılışı yapılan hastanemiz aşağıdakilerden hangisidir?
199. 2019 cumhurbaşkanlığı kültür sanat ödülleri MÜZİK alanında ödül alan şahsiyet aşağıdakilerden hangisidir?
A) Türker İnanoğlu
B) MFÖ
C) Barış Manço
D) Bülent Ersoy
E) Orhan Gencebay

196. Türkiye’de Covid 19 nedeniyle YEŞİLKÖY’de yapılan hastanemiz aşağıdakilerden
hangisidir?
A) İsmail Niyazi Kurtulmuş Hastanesi
B) Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi
A) Feriha Öz Acil Durum Hastnesi
C) Başakşehir Hastanesi
D) İkitelli şehir hastanesi
200. 2019 cumhurbaşkanlığı kültür sanat ödülleri SİNEMA alanında ödül alan şahsiyet aşağıdakilerden hangisidir?
A) Nuri Bilge Ceylan
B) Atıf Yılmaz
C) Halit Refiğ
D) Zeki Ökten
E) Mesut Uçakan
201. 2019 cumhurbaşkanlığı kültür sanat ödülleri RESİM alanında ödül alan şahsiyet aşağıdakilerden hangisidir?
A) İbrahim Çallı
B) Bedri Rahmi
C) Devrim ERBİL
D) Nuri İyem
E) Namık İsmail
205. 2019 cumhurbaşkanlığı kültür sanat ödüllerinde VEFA ödülünü alan şahsiyet aşağıdakilerden hangisidir?
A) Mehmet Akif Ersoy
B) A. Haluk Dursun
C) Nuri Pakdil
D) Mehmet İpşirli
E) Türker İnanoğlu

 

202. 2019 cumhurbaşkanlığı kültür sanat ödülleri 206. 2019 ı Ekim ayında TUNUS cumhurbaşkanı
GELENEKSEL SANATLAR alanında ödül alan şahsiyet aşağıdakilerden hangisidir? seçilen kişi aşağıdakilerden hangisidir?
A) İlyas El fahfah
A) Fuat Başar B) Raşid Gannuşi
B) Gürcan Mavili C) Yusuf Şahid
C) Havva Yağcı D) Kays Said
D) Betül Oral
E) İslam Seçen E) Hafter
Ercan
Tidim
203. 2019 cumhurbaşkanlığı kültür sanat ödülleri MİMARLIK alanında ödül alan şahsiyet aşağıdakilerden hangisidir? 207. 2019 Ekim ayında hayatını kaybeden KUDÜS şairi olarak bilinen yazar aşağıdakilerden hangisidir?
A) Vedat Tek A) İsmet Özel
B) Mimar Kemalettin B) Cahit Zarifoğlu
C) Emin Onat C) Nuri Pakdil
D) Doğan Kuban D) Sezai Karakoç
E) Cengiz Bektaş E) Cahit Koytak
204. 2019 cumhurbaşkanlığı kültür sanat ödülleri 208. Üzerinde ülke olmayan tek kıta
SOSYAL BİLİMLER alanında ödül alan aşağıdakilerden hangisidir?
şahsiyet aşağıdakilerden hangisidir?
A) Asya
A) Erol Sayan B) Avrupa
B) Ahmet Yaşar Ocak C) Afrika
C) İzzet Keribar D) Antarktika
D) Nuri Pakdil E) Amerika
E) Mehmet ipşirli

209. Süper lig tarihinde ilk kadın başkan olan kişi Berna GÖZBAŞI hangi takımın başkanı olmuştur?
A) Bursaspor
B) Ankaragücü
C) Kayseri spor
D) Denizlispor
E) Antalyaspor
214. Mardin’de ekimi yapılan Türkiye’nin ilk yerli buğday tohumu aşağıdakilerden hangisidir?
A) Gün 91
B) Sorgül
C) İkizce
D) Bayraktar E) Demir

210. BORSA İSTANBUL’un yeni genel müdürü aşağıdakilerden hangisidir?
215. 2017 yılında SUDAN’dan kiralanan ada aşağıdakilerden hangisidir?

 

A) Mehmet Hakan Atilla A) Tiran
B) Erişah Arıcan B) Sanafir
C) Zafer Sönmez C) Haniş
D) Mehmet akarca D) Eritre
E) Zeki yiğit E) Sevakin

A) ANTONİO GUTERRES
B) DAVİD MALPAS
C) David Maria SASSOLİ
D) JENS STOLTEBERG
E) Kristalina Georgieva
Nato Genel sekreteri aşağıdakilerden A) Trans Hazar Boru Hattı
B) Mavi akım Projesi
C) Türk Akım projesi
D) Bakü Tiflis Ceyhan
E) Irak Türkiye
218. Rusya’dan Türkiye’ye doğal gaz nakletmek
hangisidir? için Karadeniz geçişli büyük boru
hattı
A) ANTONİO GUTERRES
B) DAVİD MALPAS
C) David Maria SASSOLİ
D) JENS STOLTEBERG
E) Kristalina Georgieva projesi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Mavi akım projesi
B) TANAP
C) Türk Akımı Projesi
D) Bakü Tiflis Ceyhan
E) Irak Gaz koridoru
213.
217. Türkmenistan Doğalgazının Azerbaycan üzerinden Avrupa’ya taşınmasını sağlayan proje aşağıdakilerden hangisidir?

219. Dünyanın en büyük güneş santrali olma özelliğini taşıyan santral hangi ülkede açılmıştır?
A) Çin
B) ABD
C) Rusya D) Cezayir
E) Fas
223. Türkiye’nin NATO’daki ilk daimi temsilcisi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Cemal Hüsnü taray
B) Fatin Rüştü Zorlu
C) Abdurrahman Melek
D) Tayfun Sökmen
E) İsmet İnönü

220. Azerbaycan’ın Hazar Denizi’ndeki Şah Deniz 2 224. Milletler Cemiyetindeki ilk temsilcimiz
Gaz Sahası ve Hazar Denizi’nin güneyindeki aşağıdakilerden hangisidir?
diğer sahalarda üretilen doğal gazın öncelikle
Türkiye’ye, ardından Avrupa’ya taşınması A) Tayfur Sökmen
projesi aşağıdakilerden hangisidir? B) Fatin Rüştü Zorlu
C) Cemal Hüsnü Taray
A) Mavi akım D) İsmet İnönü
B) Trans Hazar Boru Hattı E) Abdurrahman Melek
C) TANAP
D) Mavi akım Projesi
E) Türk akımı projesi
Ercan
221. En uzun kara sınırımız hangi ülke ile bulunmaktadır?
A) Yunanistan
B) Bulgaristan
C) İran
D) Suriye
E) Irak 225. HATAY Cumhuriyetinin İlk aşağıdakilerden hangisidir?
A) Cemal hüsnü Taray
B) Abdurrahman Melek
C) Fatin rüştü Zorlu
D) Tayfur Sökmen
E) İsmet İnönü cumhurbaşkanı
222. Moğolistan/Azerbaycan/Kırgızistan ve
Türkiye’nin katılımı ile 2013 yılında kurulan Türk Dünyası Ortak Ordusu’nun kısaltması aşağıdakilerden hangisidir?
A) MAKT
B) TAKM
C) KAMT
D) KATM
E) TAMK 226. HATAY Cumhuriyetinin
aşağıdakilerden hangisidir?
A) Tayfur Sökmen
B) Abdurrahman Melek
C) Cemal Hüsnü Taray
D) Fatin Rüştü Zorlu
E) İsmet İnönü İlk Başbakanı

227. Dünyaya 359 milyon ışık yılı uzakta bir galaksiyi keşfeden doktora öğrencisi aşağıdakilerden hangisidir?
232. Süleyman Şah Türbesi Suriye Kara kozak köyünden, Suriye eşmesine hangi operasyon ile getirildi?

A) Masal Oran A) Bahar Kalkanı
B) Busenaz Sürmeli B) Zeytin Dalı
C) Berna Gözbaşı C) Şah Fırat
D) Mizgin Ayiki D) Pençe Kartal
E) Burçin Mutlu Pakdil E) Barış Pınarı

228. Zümrüdüanka ödülleri hangi kurum tarafından verilmektedir
A) Kızılay
B) Cumhurbaşkanlığı
C) TBMM
D) Yeşilay
E) Devlet Tiyatroları 233. Tarihe Gül Devrimi olarak geçen devrim hangi ülkede yaşanmıştır?
A) Gürcistan
B) Sırbistan
C) Çekoslovakya
D) Tunus
E) Portekiz
229. Aşağıdaki yerlerden hangisi İstiklal madalyası 234. 1950 yılında tarihe Beyaz Devrim olarak geçen
alan şehirlerimizden biri değildir? devrim hangi ülkede yaşanmıştır?
A) Urfa A) Çokoslavakya
B) İnebolu B) Portekiz
C) Maraş C) Türkiye
D) Antep D) Tunus
E) İzmir E) Irak
230. İMFYe olan borcumuz hangi yıl sıfırlanmıştır? 235. 1963 yılında tarihe Beyaz Devrim olarak geçen
devrim hangi ülkede yaşanmıştır?
A) 2013
B) 2014 A) Türkiye
C) 2015 B) Irak
D) 2018 C) Tunus
E) 2020 D) Portekiz
E) İran
231. Aşağıdakilerden hangisi milli yas ilan
edildiğinde bayrakların yarıya indirildiği 236. Tarihe Kadife Devrimi olarak geçen devrim
yerlerden biri değildir? hangi ülkede yaşanmıştır?

A) Bakanlıklarda A) Çekoslovakya
B) Resmi kurumlarda B) Portekiz
C) Okullarda C) Tunus
D) Törenlerde D) Ukrayna
E) Anıtkabirde E) İran

237. Tarihe Turuncu Devrimi olarak geçen devrim hangi ülkede yaşanmıştır?
A) Tunus
B) Ukrayna
C) Portekiz
D) Çek Cumhuriyeti
E) İran
242. Çekoslavakya’nın Çek Cumhuriyeti ve Slovakya olarak ayrılmasına sebep olan devrim aşağıdakilerden hangisidir?
A) Sanayi devrimi
B) Gül devrimi
C) Yasemin Devrimi
D) Kadife devrim
E) Turuncu Devrimi

238. Tarihe Yasemin Devrimi olarak hangi ülkede yaşanmıştır? geçen devrim 243. Ilısu barajına verilen isim aşağıdakilerden hangisidir?
A)
B)
C)
D)
E) Ukrayna Çekoslovakya Türkiye Tunus İran A)
B)
C)
D)
E) Veysel Eroğlu Bekir Pakdemirli Batman Barajı Kaya Yıldız Adil Karaismailoğlu
239. Tarihe Sanayi Devrimi olarak hangi ülkede yaşanmıştır?
A) Almanya
B) Portekiz
C) İran
D) ABD
E) İngiltere geçen devrim 244. 2020 Haziran ayında Libya’nın Tacura
kentinde en önemli caddeye aşağıdakilerden hangisisin adı verilmiştir?
Ri fi i A) Recep Tayyip Erdoğan
B) Fatih Sultan Mehmet
C) Yavuz sultan selim
D) Kanuni sultan Süleyman E) Abdülhamit
240. Tarihe Karanfil Devrimi olarak hangi ülkede yaşanmıştır?
A) Portekiz
B) Rusya
C) Almanya
d) Çekya
e) Sırbistan geçen devrim 245. 2020 Nisan ayında korona virüsle mücadeleye destek için Matterhorn Dağı’na Türk bayrağı yansıtan ülke aşağıdakilerden hangisidir?
A) Fransa
B) İtalya
C) İsveç
D) ABD
E) Danimarka
241. Tarihe Lale ( Sarı ) Devrimi olarak devrim hangi ülkede yaşanmıştır?
A) Tunus
B) Fas
C) Cezayir
D) Kırgızistan
E) İran geçen 246. UNESCO dünya Mirası geçici listesine 2020 yılında eklenen yerler arasında
aşağıdakilerden hangisi yoktur?
A) Beypazarı Tarihi Kenti – Ankara
B) Harput Tarihi Kenti – Elazığ
C) Karatepe-Aslantaş Arkeolojik Alanı – Osmaniye
D) Koramaz Vadisi – Kayseri
E) Zerzevan Kalesi ve Mithraeum – Diyarbakır

247. 2019 yılında Avrupa’nın altında Utrecht Üniversitesinin araştırmaları sonucunda ortaya çıkan kıtasal kabuk parçasına verilen isim aşağıdakilerden hangisidir?
A) Azor adası
B) Büyük Adria
C) Svalbard
D) Bermuda
E) Falkland
251. Türkiye’nin ürettiği yerli ve milli solunum
cihazı ilk hangi hastanede kullanılmıştır?
A) İstanbul Cerrahpaşa hastanesi
B) İsmail Niyazi kurtulmuş hastanesi
C) Murat Dilmener acil durum hastanesi
D) Feriha Öz acil durum hastanesi
E) Başakşehir şehir hastanesi

 

 

248. Dünyada bilinen ilk kilise olma özelliğini taşıyan Saint Pierre Kilisesi hangi şehirde bulunmaktadır?
252. Türkiye’nin ürettiği yerli ve milli solunum cihazının Biyovent’in ilk ihracatı hangi ülkeye yapıldı?

A) İstanbul B) İzmir
C) Diyarbakır
D) Mardin
E) Antakya
A)
B)
C) Ercan Tidim
Brezilya Litvanya Lüksemburg ABD Fransa

 

 

249. Türkiye’nin ürettiği yerli ve milli solunum
cihazının adı aşağıdakilerden hangisidir?
253. 2019 yılında hangi gezegende oksijen dalgalanmaları keşfedildi?

A) Biosys A) Merkür
B) Aselsan B) Venüs
C) Arçelik C) Jüpiter
D) Biyovent D) Mars
E) Baykar E) Uranüs

 

 

250. Türkiye’nin ürettiği yerli ve milli solunum cihazının yapımında aşağıdaki firmalardan hangisinin katkısı yoktur?
254. Suriyeli aylan Bebek olarak tanınan bebeğin resmini kendi resmi parasına bastıran ülke aşağıdakilerden hangisidir?

 

A) Türkiye
B) Cezayir
C) Danimarka
D) Finlandiya
E) Norveç
255. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin merkezi nerededir?
A) Paris
B) New york
C) Lahey
D) Cenevre
E) Strazburg
260. 5 Türk lirasının arka yüzündeki resim aşağıdakilerden hangisine aittir?
A) Fatma Aliye
B) Aydın saygılı
C) Mimar Kemalettin
D) Yunus Emre
E) Cahit Arf

256. İstanbul’un gözü olarak tanınan fotoğrafçı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Ara güler
B) İbrahim Çallı
C) Nuri İyem
D) Avni Arbaş
E) Fikret Mualla
261. 10 Türk lirasının arka yüzündeki resim aşağıdakilerden hangisine aittir?
A) Aydın saygılı
B) Cahit Arf
C) Fatma Aliye
D) Mimar Kemalettin
E) Yunus Emre

257. Arap baharının ilk başladığı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Mısır
B) Libya
C) Tunus
D) İran
E) Fas
ülke 262. 20 Türk lirasının arka yüzündeki resim
aşağıdakilerden hangisine aittir?
Ercan Tidim°
E)
Yunus Emre
Fatma Aliye
Itri
Mimar Kemalettin
Cahit Arf

 

 

 

258. ‘’E’’ harfi hiç kullanılmadan yazılan eser aşağıdakilerden hangisidir?
A) Simyacı
B) Kayboluş
C) Alacakaranlık
D) Düşün ve zengin ol
E) Harikalar odası
263. 50 Türk lirasının arka yüzündeki resim aşağıdakilerden hangisine aittir?
A) Aydın saygılı
B) Cahit Arf
C) Fatma Aliye
D) Mimar Kemalettin
E) Yunus Emre

259. Aşağıdakilerden hangisi Mevlana’nın eserleri arasında yer almaz?
A) Mesnevi
B) Divanı Kebir
C) Risaletun Nushiye
D) Mektubat
E) Fihi Ma fih
264. 100 Türk lirasının arka yüzündeki resim aşağıdakilerden hangisine aittir?
A) Itri
B) Mimar Kemalettin
C) Yunus Emre
D) Fatma Aliye
E) Cahit Arf
265. 200 Türk lirasının arka yüzündeki resim aşağıdakilerden hangisine aittir?
A) Aydın saygılı
B) Cahit Arf
C) Fatma Aliye
D) Mimar Kemalettin
E) Yunus Emre
269. 2019 Ekim ayında hayatını kaybeden ve ‘’Kudüs Şairi’’ olarak bilinen yazarımız aşağıdakilerden hangisidir?
A) Nuri Pakdil
B) Bahaettin Karakoç
C) Yaşar Kemal
D) Atilla İlhan
E) Hilmi Yavuz

 

266. Çin’in Guangzhou kentinde 2018 yılında düzenlenen Make X Robotic Competititon yarışmasında ülkemizi temsil eden ve dünya
270. Türkiye’nin ilk yerli genel maksat helikopterinin adı aşağıdakilerden hangisidir?
3. Olan Adana Vakıfbank Ortaokulu A) Atak
öğrencilerinin oluşturduğu takım B) Heron
aşağıdakilerden hangisidir? C) Gökbey
D) F – 35
A) X Team E) Su- 54
B) A Team
C) XSun Team
D)
E) AA Team
TC Team 1 Ercan

 

 

 

 

Tidim
A) Leonardo Da Vinci
B) Pablo Picasso A) İran
C) Rafaello sanzio B) Venezüella
D) Gentile Bellini C) Suriye
E) Salvador Dali D) ABD
E) Katar
2019 yılında Gaziantep Üniversitesi tarafından 272. En yüksek devlet memuru olan
hangi ülkede fakülte açılmasına karar verildi? cumhurbaşkanlığı idari işler Başkanlığına
seçilen aşağıdakilerden hangisidir?
A) Irak
B) Almanya A) Metin Kıratlı
C) Suriye B) Bülent Arınç
D) Yunanistan C) Serdar Hüseyin yıldırım
E) Kıbrıs D) Şeref Malkoç
E) Murat uysal
268
271. OPEC ( petrol ihraç eden ülkeler örgütünden 2019 yılında ayrılacağını ilan eden ülke aşağıdakilerden hangisidir?

273. 2019 yılı UEFA şampiyonlar ligi şampiyonu olan takım aşağıdakilerden hangisidir?
A) Real Madrid
B) Liverpool
C) Barcelona
D) Arsenal
E) Chelsee
278. Türkiye, İtalya’nın orta doğuda tehditlerine karşı sınır güvenliğini sağlamak için aşağıdakilerden hangisine üye olmuştur?
A) Sadabat paktı
B) Milletler Cemiyeti
C) Birleşmiş Milletler
D) NATO
E) Kellog Paktı

274. Dünya göçebe oyunlarının 4.’sü 2020 yılında hangi ülkede yapılacaktır?
A) Azerbaycan
B) Rusya
C) Tacikistan
D) Almanya
E) Türkiye
275. 2022 Dünya kupasına ev sahipliği yapacak ülke aşağıdakilerden hangisidir?
279. ABD’nin Avrupa politikasından uzaklaşıp kendi kıtasına kapanarak yalnızlık politikası izlemesini savunan gelişme aşağıdakilerden hangisidir?
A) Wilson ilkeleri
B) Monreo Doktrini
C) Truman doktrini
D) Amiral Brsitol Raporu
E) General Harbord Raporu

Ercan
Tidim

276. ‘’Çölün Gelini ‘’olarak bilinen ve Suriye sınırları içerisinde yer alan antik kent aşağıdakilerden hangisidir?
A) Petra Antik kenti
B) Palmira antik kenti
C) Knidos antik kenti
D) Nysa antik kenti
E) Milet antik kenti
280. 2019 Kasım ayında hayatını kaybeden Türk tiyatrosunun yıldız ismi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Yıldız Kenter
B) Çetin Tekindor
C) Meral Çetinkaya
D) Ayla Algan
E) Nevra Serezli

277. UEFA süper kupa finali 2019 yılında hangi ülkede düzenlenmiştir?
A) Rusya
B) Almanya
C) İngiltere
D) Fransa
E) Türkiye
281. İstiklal marşının hitap ettiği kitle aşağıdakilerden hangisidir?
A) TBMM
B) Türk Halkı
C) Kahraman ordu
D) Kuvayi milliye
E) Osmanlı milleti

282. Aşağıdakilerden hangisi Avrupa’nın deniz doldurularak yapılan tek havalimanıdır?
287. Define kazısı sırasında tahrip edilen ‘’Dipsiz Göl’’ aşağıdaki illerimizin hangisinde yer alır?

A) Trabzon – Rize Havalimanı A) Trabzon
B) Ordu – Giresun Havalimanı B) Ordu
C) Ordu – Sinop Havalimanı C) Artvin
D) Trabzon – Ordu Havalimanı D) Gümüşhane
E) İstanbul – Rize Havalimanı E) Erzurum

283. Türkiye’nin en uzun kara sınırı aşağıdaki ülkelerden hangisiyledir? 288. Kurtarıcı İsa Heykeli aşağıdaki ülkelerin hangisinde yer alır?
A) Irak A) Arjantin
B) İran B) ABD
C) Yunanistan C) Fransa
D) Bulgaristan D) Brezilya
E) Suriye E) Kanada

284. Türkiye’nin ilk yerli hava gemisi 289. Aşağıdaki ülkelerin hangisi en fazla sınır
aşağıdakilerden hangisidir? Q yj komşusuna sahip olan ülkedir?
A)
B)
C) Pri Reis
Koral
Heybeli ada Tidim ABD KANADA
ÇİN
D) Yavuz D) TÜRKİYE
E) Kuzgun E) ALMANYA
285. Türkiye’nin ilk yerli denizaltısı 290. 2019 TÜİK verilerine göre en fazla ithalat
aşağıdakilerden hangisidir? yaptığımız ülke aşağıdakilerden hangisidir?
A) Pri Reis A) Almanya
B) İpek Böceği B) Rusya
C) Fatih C) Çin
D) Yavuz D) İran
E) Kanuni E) İtalya

286. Türkiye’nin ilk yerli tramvayı aşağıdakilerden hangisidir?
291. 2020 yılında Çin’de ortaya çıkan Korona virüsü hangi şehirden dünyaya yayılmıştır?

A) Yavuz A) Pekin
B) Fatih B) Xi’an
C) Cirit C) Şanghay
D) İpek Böceği D) Harbin
E) Rasat E) Vuhan

292. Dünyada en fazla petrol rezervine sahip olan ülke aşağıdakilerden hangisidir?
A) ABD
B) Kanada
C) Suudi Arabistan
D) Venezuela
E) İran
297. Türkiye’nin ilk istihbarat gemisi
aşağıdakilerden hangisidir?
A) TCG – Gün
B) Barbaros Hayrettin Paşa
C) Fatih
D) Kanuni
E) TCG – Ufuk

293. Türkiye’nin ilk yerli elektronik harp sistemi 298. Türkiye’nin ilk savunma füzesi
aşağıdakilerden hangisidir? aşağıdakilerden hangisidir?
A) Cirit A) Hisar
B) Atak B) Cirit
C) Koral C) Anka
D) Fatih D) Siha
E) Hisar E) Drone

294. Türkiye’nin ilk yerli silahlı drone sisteminin adı aşağıdakilerden hangisidir?
299. Türkiye’nin ilk yerli genel maksat helikopteri aşağıdakilerden hangisidir?
A) Songar
B) Koral
C) Altay
D) Rasat
E) Yavuz

Ercan
Tidim
A) Anka
B) Ahtapot
C) Gökbey
D) Altay
E) Atak

 

 

 

295. Türkiye’nin ilk sismik araştırma gemisi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Kanuni
B) Barbaros Hayrettin paşa
C) Heybeliada
D) Fatih
E) Yavuz
300. Siber saldırılara karşı yerli ve milli olan yazılım aşağıdakilerden hangisidir?
A) Koral
B) Altay
C) Atak
D) Ahtapot
E) Sarmaşık

296. Türkiye’nin ilk yerli ve milli sismik araştırma gemisi aşağıdakilerden hangisidir?
301. Türkiye’nin ilk yerli motorla uçan hava aracımız aşağıdakilerden hangisidir?

A) Barbaros Hayrettin Paşa A) Anka
B) Kanuni B) Atak
C) Fatih C) Siha
D) MTA Turkuaz ( Oruç Reis ) D) İha
E) Heybeliada E) Altay

302. Türkiye’nin ilk insansı robot fabrikası AKIN ROBOTİCS hangi ilimizde açıldı?
307. Türkiye’nin ilk milli keskin nişancı tüfeği aşağıdakilerden hangisidir?

A) Ankara A) Umtaş
B) İzmir B) Thor
C) Konya C) Cirit
D) İstanbul D) Bora -12
E) Bursa E) Asis

303. Türkiye’nin ilk milli yer gözlem uydusu 308. Türkiye’nin ilk mayına dayanıklı zırhlı aracı
aşağıdakilerden hangisidir? aşağıdakilerden hangisidir?
A) Gökbey A) Hürkuş
B) Rasat B) Göktürk
C) Koral C) Atak
D) Hisar D) Thor
E) Cirit E) Kirpi
304. Türkiye’nin ilk yerli tankı ^aşağıdakilerden 309. Türkiye’nin ilk milli savaş gemisi
hangisidir? aşağıdakilerden hangisidir?
A) Altay fi Y) A) Heybeli ada
B) Anka
C) TCG – Ufuk
D) Atak B) Oruç Reis
I f i C) Barbaros Hayrettin Paşa
D) Atmaca
E) Hisar E) Türk kuşu
305. Türkiye’nin ilk yerli savaş helikopteri 310. Türkiye’nin ilk milli füzesi aşağıdakilerden
aşağıdakilerden hangisidir? hangisidir?
A) Siha A) Hisar
B) Gökbey B) Cirit
C) Atak C) Atak
D) Hisar D) Atmaca
E) Anka E) Göktürk

306. Türkiye’nin ilk yerli tanksavar füzesi
A) Bora -12
B) Cirit
C) Umtaş
D) Asis
E) Thor
311. Türkiye’nin ilk yerli uçağı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Hürkuş
B) Göktürk
C) Thor
D) Türk kuşu
E) Anka

312. Türkiye’nin ilk yerli temel eğitim uçağı aşağıdakilerden hangisidir?
317. Türkiye’nin ilk yerli otomobili aşağıdakilerden hangisidir?

A) Anka A) TOGO
B) Göktürk B) TGG
C) Hürkuş C) AA
D) Thor D) TOGG
E) Türk kuşu E) TCG

318. Türkiye’nin ilk yerli otomobili TOGG’ un tanıtımı nerede yapıldı?
A) Rasat A) İstanbul 3. Havalimanı
B) Göktürk B) Gebze Bilişim Vadisi
C) Thor C) Bursa
D) Kirpi D) Ankara
E) Koral E) İzmir

 

314. Türkiye’nin ilk yerli zeka testi aşağıdakilerden
319. Türkiye’nin ilk yerli otomobili TOGG’ un CEO’su aşağıdakilerden hangisidir?
Halil Aydoğan Turgay durak Gürcan KARAKAŞ

315. Türkiye’nin yerli uzay mekiği projesinin adı aşağıdakilerden hangisidir?
320. Türkiye’nin ilk yerli otomobili TOGG’ un açılımı nedir?

A) Ahtapot A) Türkiye otomobili
B) Asis B) Türkiye Otomobili Girişim Grubu
C) Thor C) Türkiye Otomobili Gelişim Grubu
D) Gökbey D) Türkiye Otomobili Gençlik Grubu
E) Rasat E) Türkiye Otomobili tanıtım Grubu
Türkiye’nin ilk deniz füzesi aşağıdakilerden 321. Türkiye’nin ilk yerli otomobili TOGG’
hangisidir? fabrikası nerede açılacak?
A) Atmaca A) İstanbul
B) Hisar B) Manisa
C) Rasat C) Ankara
D) Bora D) Bursa
E) Cirit E) İzmir
un ilk
316.

322. Türkiye’nin ilk yerli otomobili TOGG’ un ilk prototipleri hangi ülkeden gelmiştir?
A) Almanya
B) Fransa
C) İtalya
D) Güney Kore
E) İngiltere
326. M. Akif Ersoy BÜLBÜ adlı şiirini hangi ilimizin Yunanlılar tarafından işgal edilmesi üzerine yazmıştır?
A) İzmir
B) İstanbul
C) Çanakkale
D) Balıkesir
E) Bursa

323. Türkiye’nin ilk yerli zırhlı araçlarından biri 327. BM 2020 yılını ne yılı olarak ilan etmiştir?
olan Ejder Yalçın askeri aracını kullanan devlet aşağıdakilerden hangisidir? A) İbni Sina
A) Türkmenistan B) Farabi
C) Cezeri
B) Azerbaycan D) Ali Kuşçu
C) Rusya E) Uluğ Bey
d) İran
e) Özbekistan

Ercan
Tidim
324. Suriye topraklarına MART 2020 yılında TSK 328. Yeni kimlik kartlarımızın dağıtıldığı ilk ilimiz
tarafından yapılan operasyona verilen isim aşağıdakilerden hangisidir? aşağıdakilerden hangisidir?
A) Kırıkkale
A) Zeytin Dalı B) İzmir
B) Bahar Kalkanı C) İstanbul
C) Kapan D) Ankara
D) Fırat Kalkanı
E) Barış Pınarı E) Yozgat

 

325. 2019 Cumhurbaşkanlığı kültür sanat ödülleri VEFA ÖDÜLÜ dalında ödül almaya hak kazan kişi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Serdar Hüseyin yıldırım
B) Hayrettin Karaca
C) A. Haluk Dursun
D) Nuri Pakdil
E) İbrahim Çolak
329. Dünyanın ilk yazılı anayasası aşağıdakilerden hangisidir?
A) Magna Carta
B) 1876 Kanuni Esasi
C) 1787 ABD anayasası
D) 1791 Fransız Anayasası
E) İngiltere Anayasası
330. Covid 19 hastalığından hayatını kaybeden Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun adı aşağıdaki hastanelerden hangisine verildi?
A) Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi
B) Bayrampaşa Devlet Hastanesi
C) Çapa Tıp Fakültesi
D) Başak şehir Şehir hastanesi
E) Beykoz Devlet Hastanesi
335. Uluslararası Adalet Divanı hangi şehirde bulunmaktadır?
A) Bürüksel
B) Washington
C) Lahey
D) Davos
E) Cenevre

331. 2020 Ocak ayında vizelerin kaldırıldığı ülke aşağıdakilerden hangisidir?
A) Cezayir
B) Suriye
C) İran
D) Fas
E) Tunus
336. Yerli solunum cihazlarının ilk kullanıldığı hastane aşağıdakilerden hangisidir?
A) Çapa tıp fakültesi
B) Başakşehir şehir hastanesi
C) Sancaktepe pandamı hastanesi
D) İzmir bayraklı şehir hastanesi
E) Adana şehir hastanesi

sırasıyla aşağıdakilerden hangisidir?
A) Yavuz – Fatih
B) Fatih – Kanuni
C) Kanuni – Yavuz
D) Fatih – Yavuz
E) Yavuz – Kanuni şehir hastanesinde doğan ilk çocuğa verilen t^rCÛ^I’sim nedir?
TlaİlMA) Defne Sakura
B) Tuba Sakura
C) Özlem Sakura
D) Nergiz sakura
E) Bucu Sakura
332. Türkiye’nin ilk ve ikinci sondaj gemileri
337. 2020 yılında açılan Başakşehir Çam ve Sakura

333. Atatürk havalimanından yapılan son sefer aşağıdakilerden hangisinedir?
A) KKTC
B) Singapur
C) Berlin
D) ABD
E) İstanbul
338. ‘’Bilge Kral’’ lakabı ile tanınan ve Bosna Hersek’in ilk cumhurbaşkanı olan kişi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Bekir izzetbegoviç
B) Evdin Kanka
C) Alija İzzetbegoviç
D) Hacı Hafız Hüsnü
E) Enver Hoca

334. Türkiye’de ilk su altı müzesi hangi ilimizde açılmıştır?
A) Antalya
B) Çanakkale
C) İstanbul
D) Bursa
E) İzmir
339. Türkiye’de 2016 yılında uğradığı suikast ile öldürülen Rus büyükelçi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Andrey Karlov
B) Rex Tillerson
C) Bamir topi
D) Faulkner
E) Martin Erdman

340. 2019 Kasım ayında tüm Türkiye’de fidan dikimi kampanyasına verilen isim aşağıdakilerden hangisidir?
A) Milli ağaçlandırma günü
B) Yeni Dünya
C) Bir Fidan da Sen Dik
D) Nefes
E) Geleceğe Nefes
344. Türkiye’nin ilk yerli
aşağıdakilerden hangisidir?
A) ATAK
B) ANKA
C) HÜRKUŞ
D) T625
E) SİHA
helikopteri

 

 

 

 

341. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin mimarı 345. Ilısu Barajının yapıldığı Hasankeyf hangi ilimiz
aşağıdakilerden hangisidir? sınırları içerisinde yer alır?
A)
B)
C)
D)
E) Şefik Birkiye
Balyan Kardeşler Vedat Tek
Ali Talat Bey Mete arat A)
B)
C)
D)
Ercan
Tidim Batman Siirt Mardin Diyarbakır
Şırnak
342. ‘’Megola İdeası’’ hangi devlete ait bir ülküdür? 346. Merkez bankası başkanını seçen
aşağıdakilerden hangisidir?
A) İtalya
B) Fransa A) TBMM
C) Almanya B) BDDK
D) Yunanistan C) Cumhurbaşkanı
E) Türkiye D) YSK
E) Hazine ve Maliye Bakanı

343. 19 Mayıs 2020 tarihinde ilk türbini elektrik üretimine başlayacak olan barajımız hangisidir?
347. Türkiye’nin Maldivler’i olarak bilinen Salda Gölü hangi ilimiz sınırları içerisinde yer almaktadır?

A) Atatürk Barajı A) Denizli
B) Ilısu Barajı B) İzmir
C) Keban Barajı C) Antalya
D) Karakaya Barajı D) Burdur
E) Belkaya Barajı E) Uşak

348. 2020 Nisan ayında hayatını kaybeden Tom & Jerry ve Temel Reis çizgi filmlerinin kahramanı aşağıdakilerden hangisidir?
A) Sidney Lumet
B) Gene Deitch
C) Hayao Miyazaki
D) Christoper Nolan
E) Pedro Almodovar
352. 2020 yılında YSK ( Yüksek Seçim Kurulu ) Başkanlığına seçilen aşağıdakilerden hangisidir?
A) Muharrem AKKAYA
B) Yekta SARAÇ
C) Fuat OKTAY
D) Şeref MALKOÇ
E) Yaşar GÜLER

349. Yüksek mahkemelerimizden olana Danıştay 353. Türkiye’nin 3. Sondaj gemisi aşağıdakilerden
başkanlığına 2020 yılında seçilen hangisidir?
aşağıdakilerden hangisidir?
A) Fatih
A) Zeki yiğit B) Yavuz
B) Muharrem akaya C) Kanuni
C) Mahmut Vural D) Süleyman
d) Zühtü Arslan E) Barbaros
e) Mehmet Akarca
Tidhm
350. 2020 Ocak ayında YSK başkanlığına seçilen 354. ŞAHSİYET dizisindeki rolü ile en iyi Erkek
aşağıdakilerden hangisidir? ‘
A) Muharrem Akkaya
B) Zerrin Güngör
C) Zeki Yiğit
D) Mehmet akarca
E) Zühtü Arslan
351. Anayasa Mahkemesi Başkanlığı görevini oyuncu ödülünü alan sanatçımız
aşağıdakilerden hangisidir?
A) AHMET VARLI
B) BAHTİYAR ENGİN
C) HALUK BİLGİNER
D) KENAN İMİRZALIĞLU
E) CAHİT IRGA
355. YAŞ ( Yüksek Askeri Şura) Başkanlığını
yürüten aşağıdakilerden hangisidir?
A) Mehmet akarca
B) Murat Uysal
C) Zühtü Arslan
d) Mustafa Şentop
e) Ebubekir Şahin yapan aşağıdakilerden hangisidir?
A) Genelkurmay Başkanı
B) Cumhurbaşkanı Yardımcısı
C) Milli savunma Bakanı
D) Cumhurbaşkanı
E) MGK Sekreteri

356. Avrupa’da ‘’ Alpharabius’’ olarak bilinen ve ‘’ ikinci öğretmen’’ olarak anılan ünlü İslam
filozofu aşağıdakilerden hangisidir? 360. Türkiye’de uygulandığı yapılmıştır? sokağa son nüfus çıkma sayımı yasağının hangi yıl
A) İbni Sina
B) İbni rüşt A) 1980
C) Farabi B) 1990
D) Gazali C) 1995
E) İbni Haldun D) 2000
E) 2015

357. Başkentinin ismini ‘’Nursultan’’ olarak
değiştiren ülke aşağıdakilerden hangisidir? 361. Ocak 2020 yılında vizelerin kaldırıldığı ülke aşağıdakilerden hangisidir?
A) Türkmenistan
B) Kazakistan
C) Tacikistan
D) Özbekistan
E) Azerbaycan A) Fas
B) Tunus
C) İran
d) Cezayir
e) Lübnan

Ercan
Tidim
358. Aşağıdakilerden hangisi BM örgütü içerisinde yer alan Dünya Sağlık örgütüdür? 362. Süper toto süper ligin ismi 2019 2020
sezonunda aşağıdakilerden hangisidir?
A) ILO
B) FAO
C) UNICEF
D) WHO
E) HABİTAT A) Süleyman Seba
B) Hasan Doğan
C) Turgay Şeren
D) İlhan Cavcav
E) Cemil Usta
359. İslamiyet, Yahudilik ve Hristyanlık tarafından kutsal sayılan şehir aşağıdakilerden
hangisidir? 363. 2020 AB dönem başkanlığını Ocak 2020 den itibaren hangi ülke yapmıştır?
A) Almanya
A) Vatikan
B) İstanbul
C) Roma
D) Medine
E) Kudüs B) Belçika
C) Hırvatistan
D) Danimarka
E) İspanya

364. 2020 AB dönem başkanlığını Temmuz ayından itibaren hangi ülke yapmaktadır?
A) Hırvatistan
B) Almanya
C) Belçika
D) İspanya
E) Danimarka
368. Kişi ya da şirketlerin uluslar arası vergi kaçakçılığını ortaya koyan belge
aşağıdakilerden hangisidir?
A) Defense Belgeleri
B) ABD Belgeleri
C) Çin Belgeleri
D) Panama Belgeleri
E) Rus Belgeleri

365. % 94 ‘ü sular altına olan yeni bulunan 8. Kıta aşağıdakilerden hangisidir? 369. En son büyükşehir olan ilimiz aşağıdakilerden hangisidir?
A) Zeolandia A) Adana
B) Güney Amerika B) Osmaniye
C) Kuzey Amerika C) Edirne
D) Antarktika D) Samsun
E) Asya E) Ordu

Ercan
Tidim
366. Asya ve Avrupa kıtalarını deniz altına 370. Ekim 2018 yılında hayatını kaybeden ve Beyaz
birleştiren proje aşağıdakilerden hangisidir?
A) Avrasya Tüneli Kartal olarak bilinen ünlü şairimin
aşağıdakilerden hangisidir?
B) Osmangazi A) Turgut Uyar
C) Kanal İstanbul B) Bahattin Karakoç
D) Ovit Dağı C) Cahit Zarifoğlu
E) Bakü Tiflis d) Nazım Hikmet
e) Can Yücel
367. İlk sanal para aşağıdakilerden hangisidir?
A) Bittrt
B) Bitcoin 371. 92. Oscar ödüllerinde en iyi film dalında ödül kazanan film aşağıdakilerden hangisidir?
C) Tether A) Joker
D) Riple B) Parasite
E) Litecoin C) Little Women
D) 1917
E) Marriage Story

372. 92. Oscar ödüllerinde en iyi yönetmen dalında ödül kazanan aşağıdakilerden hangisidir?
A) Bong Joon Ho
B) Marisn Scorsese
C) Todd Philipss
D) Sam Mendes
E) Qantin Tarentino
376. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’nin kurucusu olmadığı uluslar arası kuruluşlardan biridir?
A) Interpol
B) Birleşmiş Milletler
C) Avrupa Konseyi
D) OECD
E) Türk soy

 

373. 92. Oscar ödüllerinde en iyi kadın oyuncu dalında ödül kazanan aşağıdakilerden hangisidir?
A) Scarlett Johanson
B) Renee Zellweger
C) Charlize Theron
D) Cynthia Erivo
E) Saorise Ronan
377. BM Teşkilatının merkezi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Washington
B) Paris
C) Londra
D) Newyork
E) Viyana
Ercan
Tidim

374. 92. Oscar ödüllerinde en iyi erkek oyuncu dalında ödül kazanan aşağıdakilerden hangisidir?
A) Antonio Banderas
B) Leonarda DiCapria
C) Adam Driver
D) Joaguin Phonex
E) Jonathan Pryce
378. Avrupa Konseyinin merkezi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Lahey
B) Nowyork
C) Strazburg
D) Viyana
E) Paris

 

375. Ocak 2020 de Helikopter kazasında hayatını kaybeden Los Angeles Lakers’in efsane basketbolcusu aşağıdakilerden hangisidir?
A) Michael Jordon
B) Kevun Durant
C) Kobe Brayt
D) Dwyane Wade
E) Denis Rodman
379. IMF’nin merkezi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Washington
B) Paris
C) Londra
D) Newyork
E) Viyana
380. NATO’nun merkezi aşağıdakilerden
hangisidir?
385. Çin tarafından Ayın arka yüzeyine gönderilen ilk araç aşağıdakilerden hangisidir?

A) Washington A) Vostok
B) Brüksel B) Mercury
C) Londra C) Soyuz
D) Newyork D) Changedört
E) Viyana E) Shenszou

381. Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatının ( AGİT) merkezi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Washington
B) Paris
C) Londra
D) Newyork
E) Viyana
386. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile halka satılması yasaklanan kimyasal madde aşağıdakilerden hangisidir?
A) Siyanür
B) Kömür
C) Mazot
D) Alkol
E) Amonyak

 

382. Avrupa İnsan hakları mahkemesinin merkezi 387. Dünyanın ilk yapay spikeri aşağıdakilerden
aşağıdakilerden hangisidir? hangisidir?
A) Viyana
B) Bürüksel
C) Lahey
D) Strazburg
E) Londra Ercan
A) Rasat
B) Şnhua
C) Minha
D) Mercury
E) Soyuz
383. Van gölünde görülen
aşağıdakilerden hangisidir? kütlenin adı 388. Dünyanın en büyük radyo teleskopunun adı
aşağıdakilerden hangisidir?

A) Hektogram
B) Mikrobiyolit
C) Kandela
D) Mol
E) Kelvin

384. Dünyanın en yararlı besini aşağıdakilerden hangisidir?
A) Badem
B) Muz
C) Şeker
D) Tuz
E) İncir
389. ABD tarafından Mars’a gönderilen ve ilk sondajı yapan uzay aracının adı nedir?
A) insight
B) Voskhod
C) Yörünge
D) Salyut
E) ESA
390. Ayda yetiştirilen ilk ürün aşağıdakilerden hangisidir?
A) Pamuk
B) Buğday
C) Mısır
D) Muz
E) Domates
395. Türkiye cumhuriyetinin ilk muhalefet partisi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Milli kalkınma partisi
B) Serbest Cumhuriyet Fırkası
C) Terakkiperver halk Fırkası
D) Demokrat Parti
E) Cumhuriyet Halk Fırkası

391. İngiltere’de yapılan ve Avrupa’nın ilk çevre dostu olan camii aşağıdakilerden hangisidir? 396. Türkiye’ye ilk Nobel ödülünü
aşağıdakilerden hangisidir? getiren
A)
B)
C)
D)
E) Nur Camii Freiman Wesseling Cambridge Duisburg A)
B)
C)
D)
E) Aziz Sancar Orhan Pamuk Yaşar Kemal Oğuz Atay Rıfat Ilgaz
392. Türkiye’nin en büyük kütüphanesi aşağıdaki 397. Türk Müzeciliğinin kurucusu aşağıdakilerden
ilimizden hangisinde bulunur? hangisidir?
A) İstanbul ^|^A) Osman Hamdi Bey
B) İzmir B) Takiyuddin
C) Ankara C) Sabuncuoğlu şerafeeddin
D) Bursa D) Matrakçı Nasuh
E) Diyarbakır E) Nedim
393. UNESCO tarafından yaşayan insan hazinesi listesine eklenen Sipsi ustasının adı
aşağıdakilerden hangisidir?
A) Safiye Ali
B) Feriha Sanerk
C) Sabiha Bengütaş
D) Halime Özke
E) Süreyya Ağaoğlu 398. Türkiye cumhuriyetinin ilk kadın aşağıdakilerden hangisidir?
A) Ruhsar Pekcan
B) Safiye Ali
C) Türkan Akyol
D) Tansu Çiller
E) Zehra Zümrüt Bakan’ı

394. Dünyanın ilk ekolojik kenti aşağıdaki ülkelerin hangisinde açılmıştır?
A) Tunus
B) Umman
C) Danimarka
D) Norveç
E) Abu Dubai
399. Cumhuriyet’in Divası olarak bilinen sanatçımız aşağıdakilerden hangisidir?
A) Bülent Ersoy
B) Zeki Müren
C) Emel Sayın
D) Ajda Pekkan
E) Müzeyyen Senar
400. Sanat Güneşi olarak bilinen Türk Müziğinin önemli şahsiyeti aşağıdakilerden hangisidir?
A) Müzeyyen Senar
B) Zeki Müren
C) Bülent Ersoy
D) Nilüfer
E) Emel Sayın
405. Doğu Akdeniz’de 23 Ağustos’a kadar NAVTEX ilan eden Türkiye hangi sismik gemisiyle araştırma yapmaktadır?
A) Pri Reis
B) Oruç Reis
C) Salih Paşa
D) Ertuğrul
E) Kanuni

401. Batıda ‘’ La Diva Turca ve La Regina’’ olarak bilinen 1988 yılında Devlet sanatçısı unvanını alan sanatçımız aşağıdakilerden hangisidir?
A) Hülya Koçyiğit
B) Türkan Şoray
C) Yıldız Kenter
D) Leyla Gencer
E) Ayla Erduran
402. Türk Tiyatrosunda sahneye çıkan ilk kadın oyuncu aşağıdakilerden hangisidir?

403. Cumhuriyet tarihinin ilk yerli arabasının ismi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Anadol
B) TOGG
C) Tofaş
D) Şahin
E) Devrim
404. Kadınlara yönelik şiddet ve Aile içi şiddetin önlenmesi için Avrupa konseyi sözleşmesi olarak da bilinen anlaşma aşağıdakilerden hanisidir?
A) İstanbul Sözleşmesi
B) KADEM
C) Kadını Koruma Sözleşmesi
D) Kadın Hakları Sözleşmesi
E) Aile Birliği Sözleşmesi
CEVAP ANAHTARI CEVAP ANAHTARI
1 C 41 A 81 B 121 A 161 B 201 C 241 D 281 C 321 D 361 D
2 C 42 D 82 A 122 B 162 E 202 A 242 D 282 B 322 C 362 E
3 E 43 C 83 C 123 A 163 B 203 D 243 A 283 E 323 E 363 C
4 A 44 D 84 B 124 C 164 E 204 B 244 D 284 E 324 B 364 B
5 D 45 A 85 E 125 D 165 A 205 B 245 C 285 A 325 C 365 A
6 C 46 C 86 C 126 D 166 D 206 D 246 B 286 D 326 E 366 A
7 B 47 B 87 A 127 A 167 C 207 C 247 B 287 D 327 B 367 B
8 A 48 A 88 A 128 B 168 B 208 D 248 E 288 D 328 A 368 D
9 A 49 B 89 C 129 B 169 A 209 C 249 D 289 C 329 C 369 E
10 C 50 B 90 A 130 A 170 D 210 A 250 D 290 B 330 A 370 B
11 D 51 A 91 C 131 D 171 E 211 A 251 E 291 E 331 A 371 B
12 A 52 B 92 D 132 C 172 E 212 B 252 B 292 D 332 D 372 A
13 B 53 C 93 A 133 B 173 A 213 D 253 D 293 C 333 B 373 B
14 D 54 C 94 D 134 B 174 D 214 B 254 D 294 A 334 A 374 D
15 E 55 E 95 D 135 B 175 B 215 E 255 E 295 B 335 C 375 C
16 B 56 A 96 B 136 D 176 B 216 D 256 A 296 D 336 B 376 A
17 B 57 D 97 E 137 A 177 C 217 A 257 C 297 E 337 A 377 D
18 C 58 D 98 A 138 C 178 A 218 A 258 B 298 A 338 C 378 C
19 A 59 A 99 B 139 C 179 B 219 E 259 C 299 C 339 A 379 A
20 A 60 C 100 A 140 B 180 PB 220 C 260 B 300 D 340 E 380 B
21 A 61 D 101 B 141 D 181 | E? Cl un D 261 B 301 A 341 A 381 E
22 D 62 E 102 B 142 B 182 X 7222’ B 262 D 302 C 342 D 382 D
23 E 63 C 103 D 143 C 183 MÎ di ra B 263 C 303 B 343 B 383 B
24 B 64 A 104 B 144 B 184 •B* r 224* C 264 A 304 A 344 D 384 A
25 D 65 C 105 B 145 B 185 B 225 D 265 E 305 C 345 A 385 D
26 D 66 C 106 C 146 C 186 C 226 B 266 C 306 C 346 C 386 A
27 A 67 E 107 A 147 E 187 A 227 E 267 D 307 D 347 D 387 B
28 A 68 C 108 B 148 A 188 C 228 D 268 C 308 E 348 B 388 A
29 B 69 A 109 D 149 B 189 A 229 E 269 A 309 A 349 A 389 A
30 C 70 B 110 D 150 E 190 B 230 A 270 C 310 B 350 A 390 A
31 A 71 C 111 C 151 B 191 E 231 E 271 E 311 D 351 C 391 D
32 D 72 E 112 A 152 D 192 A 232 C 272 A 312 C 352 A 392 C
33 D 73 A 113 C 153 A 193 B 233 A 273 B 313 B 353 C 393 D
34 C 74 D 114 C 154 E 194 D 234 C 274 E 314 A 354 C 394 E
35 C 75 C 115 D 155 C 195 E 235 E 275 A 315 C 355 D 395 C
36 B 76 E 116 A 156 B 196 B 236 A 276 B 316 A 356 C 396 B
37 A 77 C 117 B 157 A 197 A 237 B 277 E 317 D 357 B 397 A
38 D 78 A 118 A 158 A 198 A 238 D 278 A 318 B 358 D 398 C
39 B 79 B 119 D 159 C 199 B 239 E 279 B 319 E 359 E 399 E
40 D 80 D 120 E 160 D 200 E 240 A 280 A 320 B 360 D 400 B
401 D
402 B
403 E
404 A
405 B
56 kez görüntülendi.
HABER VE İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLMAK İÇİN TELEGRAM GRUBUMUZA KATILIN


YORUMLAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.