2010 KPSS’nin ‘Genel Yetenek ve Genel Kültür’ kısmı iptal edildi
Ankara 1. İdare Mahkemesi, usulsüzlük iddiaları nedeniyle daha önce “Eğitim Bilimleri” bölümü iptal edilen 2010 KPSS’nin “Genel Yetenek ve Genel Kültür” kısmını iptal etti.
AVUK 2010 KPSS’nin ‘Genel Yetenek ve Genel Kültür’ kısmı iptal edildi
Ankara 1. İdare Mahkemesi, usulsüzlük iddiaları nedeniyle daha önce “Eğitim Bilimleri” bölümü iptal edilen 2010 KPSS’nin “Genel Yetenek ve Genel Kültür” kısmını iptal etti.
AVUKAT DAVA AÇMIŞTI
Usulsüzlük iddiaları nedeniyle bazı bölümleri iptal edilen 2010’daki KPSS’ye kızı giren Avukat Cemal Yeşilyurt, sınavın Genel Yetenek ve Genel Kültür bölümünün iptal edilmemesi üzerine, bu bölümdeki sınav soru ve cevaplarının yüzlerce adaya servis edildiğini savunarak, sınavın bu kısımlarının da iptali istemiyle Ankara İdare Mahkemesi’ne dava açmıştı.
“Eğitim Bilimleri” bölümü iptal edilen 2010 KPSS’nin “Genel Yetenek ve Genel Kültür” kısmını iptal etti. Alınan bu karar sonrası milyonlarca vatandaş ise 2010 KPSS atamaları sonrası görevlerin durdurulup durdurulmayacağını merak etmeye başladı. Konu ile ilgili yetkili mercilerden şuana kadar net bir açıklama yapılmadı.
İdare Mahkemesi’nin kararında, soruların sınavdan günler öncesinde sızdırıldığı, soruları alan kişilerin ikrar içeren ifadeleri ile teknik incelemeler sonucu düzenlenen bilirkişi raporlarıyla sabit olduğundan 10 Temmuz 2010’da yapılan KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür kısımlarında hukuka uyanlık bulunmadığı sonucuna varıldığı kaydedildi.
TEMYİZ ETTİ
Ankara 1. İdare Mahkemesi’nin davayı reddetmesi üzerine, Yeşilyurt kararı temyiz etti. Temyiz istemini görüşen Danıştay 12. Dairesi, İdare Mahkemesi’nin kararını bozmuştu.