Spor Genel Müdürlüğü, sözleşmeli spor uzmanı ve antrenör alımındaki şartları değiştirdi.
Spor Genel Müdürlüğü, genel olarak beden eğitimi bölümü mezunlarının başvurabildiği sözleşmeli spor uzmanı ve antrenör alımındaki şartları değiştirdi.
Daha ön
Spor Genel Müdürlüğü, genel olarak beden eğitimi bölümü mezunlarının başvurabildiği sözleşmeli spor uzmanı ve antrenör alımındaki şartları değiştirdi.
Daha önce başvurularda KPSS şartı yer almaz iken yeni düzenlemede, KPSS’nin esas alınmasını öngören bir hüküm getirildi. Ayrıca Spor Genel Müdürlüğü isterse sözleşmeli spor uzmanı veya antrenör alımını, ÖSYM’nin merkezi yerleştirmesi kapsamında da alabilecek. Ancak isterse, KPSS puanını baz alım yazılı ve sözlü sınav da yapabilecek. Bu konuda, yani hangi yöntemin takip edileceği konusundaki takdir hakkı Genel Müdürlükte olacak. Umarız, alım, ÖSYM’nin merkezi yerleştirmesiyle olur.
Spor Genel Müdürlüğünün tam da bu dönem de bir değişiklik yapması, sözleşmeli spor uzmanı alacağı anlamına gelmektedir. Muhtemelen, Genel Müdürlük kendisine tahsis edilen sözleşmeli pozisyonlar için kısa bir süre içinde alım duyurusuna çıkacak veya alım yapılacak kadrolar 2015/2 KPSS tercih kılavuzunda yer alacaktır.
“Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Sözleşmeli Spor Uzmanı ve Antrenör Çalıştırması Hakkında Yönetmelik”in adı “Spor Genel Müdürlüğü Sözleşmeli Spor Uzmanı Ve Antrenör Çalıştırılması Hakkında Yönetmelik” olarak değiştirilmiştir. Bu yönetmelikte, alıma dair maddelerde yapılan değişikliklere aşağıda yer verilmiştir. üstü çizli hükümler, yürürlükten kaldırılmış, yeni hükümler “yeni hüküm”, değiştirilen fıkralar ise “Değişen yeni fıkra” olarak gösterilmiştir.
SÖZLEŞMELİ PERSONELİN ALINMA USULÜ
5. MADDE
Sözleşmeli olarak çalıştırılacak yerli spor uzmanı ve antrenörler genel duyurudan sonra gerekli koşulları ve belgeleri tamam olanlardan 30 gün içinde müracaat edecekler arasından Genel Müdürlükçe oluşturulan sınav komisyonu tarafından yapılacak yazılı, sözlü ve uygulamalı sınavların her birinden en az 70 ve daha yukarı puan alanlar arasından en yüksek puandan başlamak üzere seçilir.
“YENİ FIKRALAR: Ayrıca sözleşmeli olarak çalıştırılacaklar; birinci fıkradaki usul dışında Genel Müdürlükçe belirlenen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) puan türleri esas alınarak Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi yerleştirme sonucuna göre veya KPSS puanları esas alınarak yapılacak yazılı ve sözlü ya da yalnızca sözlü ve/veya uygulamalı sınav sonuçlarına göre seçilir.”
“Yazılı sınav yapılması halinde, sınav test usulü veya klasik usulde, Genel Müdürlük tarafından yapılabileceği gibi Milli Eğitim Bakanlığı, üniversiteler veya ÖSYM Başkanlığına da yaptırılabilir. Yazılı sınavda yüz tam puan üzerinden en az yetmiş puan almak kaydıyla en yüksek puandan başlanarak giriş sınavı duyurusunda belirtilen sözleşmeli personel sayısının beş katına kadar aday başarılı olmuş sayılır. Son sıradaki adayla aynı puanı almış adaylar da sözlü sınava katılmaya hak kazanır. Yazılı sınav sonuçları Genel Müdürlük internet sitesinde ilan edilir. Adaylara ayrıca tebligat yapılmaz.”
“Sözlü sınavda ise adaylar, sınav komisyonu tarafından sözlü sınav konuları esas alınarak değerlendirilir ve verilen puanlar ayrı ayrı tutanağa geçirilir. Bunun dışında sözlü sınav ile ilgili herhangi bir kayıt sistemi kullanılmaz. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, yüz tam puan üzerinden verilen puanların aritmetik ortalamasının en az yetmiş olması şarttır.”
“Yazılı, sözlü veya uygulamalı sınav yapılması durumunda bu sınavların aritmetik ortalaması alınır ve başarılı olmak için aritmetik ortalamanın en az yetmiş puan olması şarttır. Yalnızca sözlü sınav yapılması durumunda başarı puanının nasıl hesaplanacağı Genel Müdürlük tarafından yapılacak sınav duyurusunda belirlenir. Başarı puanı en yüksek olan adaydan başlanmak ve duyuruda belirtilen sözleşmeli personel sayısını aşmamak suretiyle, giriş sınavında başarılı olanlar Genel Müdürlüğün internet sitesinde ilan edilir ve adaylara ayrıca tebligat yapılmaz.”
Sınavda başarılı olan yerli spor uzmanı ve antrenörle; Maliye Bakanlığının vizesini müteakip sözleşme yapılır.
Eski fıkra: Yabancı spor uzmanları ve antrenörler ile 60 yaşından büyük olmamak kaydıyla, antrenörlük belgesi bulunan son beş yıl içinde uluslararası yarışmalarda fiilen en az üç defa milli takım antrenörü olarak başarıyla görev yapan yerli spor uzmanı ve antrenörlerle ilgili federasyon Yönetim Kurulu kararı, Spor Eğitimi Dairesi Başkanlığının uygun görüşü, Genel Müdürün teklifi, Bakanın onayı ile Maliye Bakanlığınca vizesi yapılan kişilerle sınav şartı aranmaksızın doğrudan sözleşme yapılabilir.
Değiştirilen yeni fıkra: “Yabancı spor uzmanları ve antrenörler ile aşağıdaki bentlerdeki sıralama esas alınmak ve 60 yaşından büyük olmamak kaydıyla ihtiyaç duyulan spor branşlarında aşağıdaki şartlardan herhangi birisini taşıyan yerli antrenörlerle, Genel Müdürün teklifi ve Bakanın onayı ile sınav şartı aranmaksızın Maliye Bakanlığının vizesi üzerine doğrudan sözleşme yapılabilir;
a) Olimpiyat oyunlarında sporcu olarak ilk üç dereceye girmek.
b) Dünya şampiyonalarında sporcu olarak ilk üç dereceye girmek.
c) Avrupa şampiyonalarında sporcu olarak ilk üç dereceye girmek.
ç) En az 25 defa milli sporcu olmak.
d) Son beş yıl içinde en az 7 defa uluslararası yarışmalarda milli takım antrenörü olarak fiilen görev yapmak.”
DUYURU ŞARTLARI
6. MADDE
Eski hüküm: Sözleşmeli olarak alınacaklarda; aranılacak genel ve özel şartlar, kaç kişi alınacağı, en son başvurma tarihi, başvurulacak merciler, mülakat yeri, zamanı ve gerek görülen diğer bilgiler, başvurma süresinin bitiminden 30 gün önce Türkiye genelinde yayınlanan gazetelerden en az ikisi ile Resmi Gazetede duyurulur. Sözleşmeli olarak alınacak yabancılar için duyuru şartı aranmaz.
Değişik hüküm: Sözleşmeli olarak alınacaklarda; aranılacak genel ve özel şartlar, sınav yapılacaksa sınav şekli ve tarihi, sınavda esas alınacak KPSS puan türleri ve taban puanlar, yazılı veya sözlü sınav konuları, sınavın değerlendirme usulü, mezun olunan bölümlere göre alım yapılması durumundabölümlerine göre alınacak kişi sayısı, hangi spor branşlarından antrenör alınacağı, toplamda kaç kişi alınacağı, sınava çağrılacak aday sayısı, başvuru tarihi, yeri ve şekli, başvuruda istenecek belgeler ve gerekli görülen diğer hususlar, Bakanlık ve Genel Müdürlük internet sayfasında ilan edilmek suretiyle duyurulur.
KİMLER SÖZLEŞMELİ SPOR UZMANI VEYA ANTRENÖR OLABİLİR?
7. MADDE
Sözleşmeli olarak çalıştırılacak yerli spor uzmanı ve antrenörlerde aşağıdaki genel ve özel şartlar aranır;
A) Genel Şartlar
B) Özel Şartlar
a) Sözleşmeli Spor Uzmanı olarak atanacaklarda aşağıdaki şartlar aranır:
DEĞİŞİK DÜZENLEME:
b) Sözleşmeli antrenör olarak çalıştırılacaklarda en az ikinci kademe antrenörlük belgesine sahip olmak kaydıyla aşağıdaki niteliklerden birisinin bulunması şarttır.
Milli takım antrenörü olarak görevlendirileceklerde aşağıdaki şartlar aranır;
memurlar.net
Tüm Haber ve İlanlar İçin Facebook Sayfamızı Beğenin